Mevkii Haberleri

Mevkii Haberleri

Elazığ Yeni Sanayi Sitesi’nin yeri Resmi Gazete’de yayımlandı 

Kamuoyunun merakla beklediği ve Çamyatağı Köyü mevkiinde yapılacak olan yeni sanayi sitesiyle ilgili tespit edilen bölgenin sanayi alanı olarak belirlenmesi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Beyyurdu Yolu, çalışmaların ardından trafiğe açıldı

Şehir trafiğine konfor sağlamak hedefiyle gerçekleştirilen asfaltlama çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Elazığ Belediyesi, Karşıyaka Mahallesi Beyyurdu mevkiinde bulunan yolda çalışmalarını tamamladı. Çevre düzenlemelerinin de tamamlanmasıyla trafiğe açılan yol, bölgenin ulaşım aksını güçlendirecek.

Elazığ Belediyesi, toplu iş yeri alanları oluşturuyor

Şehir genelinde dağınık halde hizmet sunan meslek gruplarını tek çatı altında toplamayı hedefleyen çalışma doğrultusunda İnşaat Malzemecileri Sitesi için Şahinkaya Mahallesi mevkiinde yer tespiti yapılarak dolgu-tesviye çalışmalarına başlandı.

Keban Baraj Gölündeki mazot ve yağ atıkları tepki çekti

Elazığ ile Tunceli'nin geçiş noktası olan Pertek ilçesi mevkiinde baraj gölü üzerinde bulunan mazot ve yağ atıkları tepki çekti.

FÜ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü arasında arsa takası

Fırat Üniversitesi ile Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü arasında Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü binasının bulunduğu 13 bin 700 metrekare alan ile Malatya yolu üzerinde Kesikköprü mevkiinde bulunan Harput Yerleşkesi sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 750 bin metrekare alanın takası gerçekleşti.

Elazığ'a bir okul müjdesi daha

Elazığ Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi tarafından Bızmişen mevkiinde yapılan yeni konut rezerv alanlarında inşa edeceği 12 derslikli okul için protokol imzalandı.

Dağ keçilerini gören sürücüden güldüren seslenme

Dağ keçilerinin, Elazığ'da 16 şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü mevkiinde taşlarla oluşturulan Türk bayrağı ile bir kareye girmesi güzel görüntü oluşturdu. Bu sırada bölgeden geçen bir bir sürücünün keçilere seslenmesi gülüşmelere neden oldu.

Emma Cannon, B. Elazığ İl Özel İdare'de

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne 3'te 0'la başlayan Elazığ İl Özel İdare, uzun süredir sıkıntısını çektiği pivot mevkii için Amerikalı Emma Cannon'la anlaştı.

Sivas'ta trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Sivas'ın Gürün İlçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü 2 kişi yaralandı.

Bursa’da 2 ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti

Bursa'nın İznik ilçesinde aynı yolda meydana gelen iki farklı kazada iki sürücüde hayatını kaybetti.

Aydın’da otobüsler birbirine girdi

Aydın'da sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 3 otobüs birbirine girdi. Bir otomobilin de karıştığı kazada adeta facianın eşiğinden dönülürken kazada sadece 2 kişinin hafif yaralanması teselli kaynağı oldu.

Yer Tartışması Bıçaklı Kavgaya Dönüştü: 3 Yaralı

Son dakika bilgisine göre, Suriye uyruklu bir grup, Elazığ Kapalı çarşı mevkiinde tezgah açan seyyar satıcılara bıçakla saldırdı. Olayda, 3 kişi yaralandı.

Tren kepçeye çarptı

Elazığ'da yük treni Uluova mevkiinde kontrolsüz hemzemin geçitten geçen kepçeye çarptı.

Hazar Gölünde bir genç boğuldu

Elazığ'da serinlemek için göle giren bir genç boğularak hayatını kaybetti. Olay, Sivrice ilcesindeki Hazar Gölünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, arkadaşlarıyla pikniğe giden 26 yaşındaki Harun Güncü Sürek Köyü mevkiinde serinlemek için göle girdi. Güncü, bir süre sonra gözden kayboldu. Durumu farkeden arkadaşları güvenlik güçlerine haber verdi. Olay yerine Jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri gönderildi. Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlar Güncü'nün cansız bedenine ulaştı. Güncü'nün cenazesi Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yıldız: Umuyoruz ki ortak yol bulunacaktır

Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, Kesikköprü mevkiindeki  Fırat Üniversitesine ait arazinin Elazığ Belediyesine devredilmesi konusunda Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile görüştüklerini, araziyle ilgili alternatif öneriler sunduklarını bildirdi. 

Eğitim için ayrılan bir alanın eğitim dışında bir amaçla kullanılmasına karşıyız

Elazığ'ın sorunlarıyla yakından ilgilenen ve çözüm önerileri üreten Şehir Meclisi, Fırat Üniversitesi'ne ait Kesikköprü mevkiindeki 650 dönüm arazinin Elazığ Belediyesine yada TOKİ'ye devredilmesini doğru bulmadıklarını duyurdu. 

STK Platformundan üniversite arazisine ilişkin açıklama

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Fırat Üniversitesine ait Kesikköprü mevkiinde bulunan araziye ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Park halindeki kamyon yandı

Elazığ-Bingöl Karayolu Koçkale mevkiinde park halindeki kamyon yandı.