Mezra Haberleri

Mezra Haberleri

Akuşağı Köyü ve 6 mezrasının su sorunu giderildi

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından, Baskil ilçesine bağlı Akuşağı Köyü’nde içme ve şebeke suyu tesisi ile GES yapım işi tamamlandı.

FÜ ile İl Özel İdaresi arasında protokol

Fırat Üniversitesi ile Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği arasında ilimiz Köy ve Mezra Yollarının kalitesini artırmayı amaçlayan projenin protokolü imzalandı.

Elazığ İl Özel İdaresi alt yapı çalışmalarını sürdürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından Kovancılar ilçesine bağlı Akmezra köyünde yapılan içme suyu drenaj ve boru hattı döşeme çalışması tamamlandı.

Elazığ'da GES'li içme suyu tesisleri kuruluyor

Elazığ İl Özel İdaresi, bir mezra ve köyde Güneş Enerji Sistemi (GES) ile içme suyu tesisi kuruyor.

Elazığ Belediyesi’nden Arsa Satışı

Elazığ Belediyesi EBUAŞ A.Ş.’ye ait Rızaiye Mahallesi Yukarı Mezra’da bulunan 4 adet taşınmaz arsayı, 27 Mayıs 2022 tarihinde saat 10.30’da başlayacak dört ayrı açık artırma usulü ihaleyle satışa sunuyor.

Elazığ'da karda mahsur kalan vatandaş 5 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Okçular köyü Gelincik mezrasında hastalanan ve kar yağışı nedeni ile hastaneye ulaştırılamayan vatandaş, İl Özel İdare ekiplerinin 5 saatlik çalışmasının ardından hastaneye kaldırıldı.

Tipi yolu kapattı, jandarma ekipleri hastaya ilacını drone ile ulaştırdı

Elazığ'da tipi nedeniyle yolu kapanan mezrada yaşayan ve ilacı biten hastanın imdadına jandarma koştu. Kapanan noktaya kadar araç ile gidebilen ekipler, ilaç dolu poşeti drone ile hastaya ulaştırdı.

Mezrada mahsur kalıp ilaçları biten iki kardeşin imdadına kaymakam yetişti

Elazığ'da kardan yolları kapanan mezrada yiyecekleri ve ilaçları biten 91 ve 86 yaşındaki iki kardeşin imdadına kaymakamlık ekipleri yetişti. Yol açma çalışmalarına Kaymakam Mahmut Sami Yılmaz da katıldı.

Yol kardan kapandı, ekipler Berfin bebek için seferber oldu

Elazığ'ın Baskil ilçesinde kar ve tipi nedeniyle 4 gündür ulaşım sağlanamayan Altınuşağı Doğanlar mezrasındaki 1 buçuk aylık Berfin bebeğin ihtiyaçları ekiplerin uzun uğraşları sonucu giderildi.

Elazığ'da bir mezra karantinaya alındı, mutasyonlu virüs uyarısı yapıldı

Elazığ'da bir mezra, 4 kişide korona virüs görülmesi üzerine karantinaya alındı. Karantina duyurusu yapılırken, mutasyonlu virüse dikkat çekildi.

Kardeş, kazara özçekim yapan ağabeyi ve 3 arkadaşını tüfekle yaraladı

Elazığ'da bir mezrada işitme engelli bir şahıs, özçekim yapan ağabeyi ve 3 arkadaşını kazara tüfekle yaraladı. Ağabeyin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Aydıncık Köyünde Korkutan Yangın

Elazığ'da bir otomobilde çıkan yangın kısa sürede büyüyerek garaja ve eve sıçradı. Yangın nedeniyle araç ve ev hasar gördü. 

Devrilen direkler kaldırıldı, köye 5 gün sonra elektrik verildi

Elazığ'da kar nedeniyle bir köy ve 3 mezrada devrilen direkler ekipler tarafından kaldırılıp arızaların giderildiği ve 5 gün sonra bölgeye enerji verildiği bildirildi.

Kar direkleri devirdi, köy ve mezralar elektriksiz kaldı

Elazığ'da kar ve tipi nedeniyle bir köy ve 3 mezrada direkler devrildi, 300 hane elektriksiz kaldı. Bazı direklerin yan yatarak askıda kalması ise tehlike oluşturmaya başladı.

Köy çocukları ilk kez zeka oyunlarıyla buluştu

Elazığ'da 30 mezradan öğrencilerin geldiği köy okulunda Tasarım ve Etkinlik odaları ile çocuklar il defa görmedikleri zeka geliştirici oyunlarla oynama fırsatı buldu.

Baskil'de trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

Elazığ’ın Baskil ilçesi Kürşatlar mezrasında meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Elazığ'da yıldırım düştü, 12 keçi telef oldu,4'ü yaralandı

Elazığ'da bir mezrada yıldırım düşmesi sonucu 12 keçi telef olurken, 4'ü yaralandı, hayvanların sahibi korku dolu anlar yaşadı.

Çiftçi tarla sürerken tesadüf eseri buldu, 250 yıllık 'Tahıl Ambarı' koruma altına alındı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bir mezrada tarla süren çiftçinin tesadüf eseri bulduğu en az 250 yıllık olduğu değerlendirilen Tahıl Ambarı Müze Müdürlüğüne kaldırılarak koruma altına alındı.

Bingöl’de heyelan nedeniyle iki ev boşaltıldı

Bingöl'de bir mezrada meydana gelen heyelan nedeniyle 2 ev boşaltıldı. Heyelanda ev ve bahçelerde yarıklar oluştu.