Milli Eğitim Bakanı Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Haberleri

Bakan Tekin’in Elazığ programı belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 19 Eylül Perşembe günü Elazığ’a gelecek.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi yıl sonu kapanış programı

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesinin ilimizdeki yıl sonu kapanış programı gerçekleştirildi.

Öğretmen atamalarında rakam belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin, en fazla atama yapılacak branşın ise sınıf öğretmenliği bölümü olduğunu söyledi. Öğretmen atamaları için başvuru süreci 20 Mayıs’ta başlayacak.

Öğretmen atamaları ne zaman? 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.

Milletvekili Erol’dan Bakan Tekin'e soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye'deki eğitim müfredatı ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu.

MEB'in yeni müfredatı ne zaman belli olacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın şubat ayı sonunda açıklanacağını söyledi. Tekin,  “Ders saati aynı kalacak, içerik sadeleşecek. Devamsızlık konusunda af olmayacak.” dedi

Milletvekili Erol’dan, Bakan Tekin’e soru önergesi 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. 

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı. Yeni öğretmen alımı için takvimin, ekim ayı sonunda ilan edileceğini söyleyen Bakan Tekin, “Bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz.” dedi.

Bakan Yusuf Tekin’in Elazığ programı belli oldu 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 Temmuz Perşembe günü bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a gelecek. Bakan Tekin’in Elazığ programı da belli oldu. 

Okullar 20 Şubat'a kadar tatil edildi 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer TRT Haber'e özel açıklamalarda bulundu. 

Demirbağ, Malatya’daki enkazlarda arama kurtarma çalışmalarını inceledi

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Kahramanmaraş depremlerinin ağır yıkıma yol açtığı Malatya’da arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceledi. Milletvekili Demirbağ, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Çiğdem Karaaslan, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte depremzedelerle bir araya gelerek, acılarını paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Özer'in Elazığ ziyareti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Özer: 'Son 19 yılda Türkiye'de eğitimde seferberlik ilan edildi'

Elazığ'da bir okulun açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Son 19 yılda eğitimde hakikaten Türkiye bir seferberlik dönemine tanıklık etti. 81 ilde tüm ilçelerimizde okul öncesi eğitiminden yükseköğretimine kadar vatandaşların çocukların eğitimine erişimini arttırmak için inanılmaz yatırımlar yapıldı. Tüm eğitim sistemindeki derslik sayısı 200-300 bin iken bugün 855 bin dersliğe yükseldi' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: '364 milyonluk mevcut yatırımlara ilave olarak 1 milyarlık yatırımı Elazığ'a kazandırmış olduk'

Elazığ'a dair müjdeler veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Dolasıyla il değerlendirme toplantısında 364 milyonluk mevcut yatırımlara ilave olarak 1 milyarlık yatırımı Elazığ'a kazandırmış olduk. Toplam 2022 yılı içerisinde bütçemizde 1.3 milyara çıkarmış olduk. Bu yatırımların tamamının Elazığ'ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer: '855 bin derslikte yüz yüze eğitime ara vermeden devam ediyoruz'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime devam edildiğini söyleyerek, 'Eğitim sistemimizde bulunan 855 bin derslikte yüz yüze eğitime ara vermeden devam ediyoruz' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Elazığ'da kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi ziyaret kapsamında Elazığ'a gelerek Bahçekapı İlkokulunun kütüphane açılışını gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Elazığ'a gelecek

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 21 Mart Pazartesi günü Elazığ'a gelecek. Gün boyu Elazığ'da bulunacak olan Bakan Özer, birtakım ziyaretler ve incelemelerde bulunacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Elazığ programı ertelendi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Elazığ programı ileri bir tarihe ertelendi.

Bakan Selçuk, canlı ders işleyen öğretmenlerle görüntülü görüştü

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ'da EBA'da canlı ders işleyen öğretmenlerle görüntülü görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Selçuk, EBA'da yaşanan yoğunluk üzerine açıklamalarda bulundu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA'da yaşanan yoğunluk üzerine, 'EBA'daki yoğunluk bizim için olumlu bir haber. İnanılmaz bir talep var. Dünyanın çok büyük sitelerinde kimi zaman duraklamalar oluyor, sonra da bu duraksamalar gideriliyor. Bu altyapı giderek daha da güçlendirilecek. EBA Destek Merkezleri'nin yarım saat önceki sayı itibariyle 8 bin 668 olduğu, akşama kadar 9 bin olacağını söylemeliyiz. Gereken tedbirler alınıyor' diye konuştu.

Yüz yüze eğitim temassız oyunlar ile başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Kitabı tasarlarken okulların açılacağı ilk günü hayal ettik. O ilk günün çocuklar için ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. Amacımız, çocukların yaşamlarındaki en önemli dönemlerden biri olan ilkokula başlamalarının sağlıklı ve mutlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktı. Bunun için oyunun gücünden yararlandık' dedi.

Bakan Selçuk’tan pandemi sürecinde öğretmenlere önemli çağrı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telekonferans sistemi üzerinden Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde öğretmenlere seslenerek, 'Bu salgın sürecinde bizim meselemiz şu, kulaktan kulağa duyma ile değil birbirimize ulaşarak, yüz yüze görüşerek halimiz ile hallenerek beraber iş yapmak' dedi.

EBA canlı ders programı açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Sizden büyük bir ricam var. Lütfen bizim için okuyun, yazın, derslerinizi izleyin, canlı dersleri kaçırmayın, konuşun, anlatın, fikrinizi ifade edin. Bu ülkenin size, çabanıza ve enerjinize ihtiyacı var' dedi.

21 Eylül'de yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Uzaktan eğitim nasıl olacak bu önemli bir soru. Şu anda bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sağlık koşulları nedeniyle uzaktan eğitimin ayrı bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Çok kısa sürede TV kanalları açtık. 3 bin 358 ders çekimi yaptık' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Yeni eğitim yılı çalışmaları kapsamında öğrencilere uyum için paketler hazırladık

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yeni eğitim yılı çalışmaları kapsamında öğrencilere uyum için paketler hazırladık. İlk kez çocuklara öğrenci çalışma kitabı verilecek' dedi.

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Yüz yüze eğitime 21 Eylül’de başlayabilmemiz sizin elinizde. Gece gündüz çalışıyoruz. Teneffüste oynanacak temassız oyunlar bile hazır. Detaylara bu kadar titizlikle hazırlandığımız bu süreçte hâlâ maskesiz ve mesafeyi hiçe sayan insanlar görmek bizleri derinden üzüyor. Okulları birlikte açacağız. derken samimiyiz, sizleri bu sorumluluğa ortak olmaya çağırıyoruz' dedi.

Bakan Selçuk: 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: 'Okullar 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle başlayacak, yüz yüze eğitime 21 Eylül'de geçilecek' dedi.

Bakan Selçuk Uyarıda Bulundu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs önlemleriyle ilgili uyarıda bulundu.

Uzaktan eğitim programı açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA sisteminde eğitimlerin 23 Mart günü saat 09.00'da başlayacağını söyledi.

81 ilden 81 okula orcikler Aziz şehirden

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğrenciler okula döndüklerinde, ilk ders gününün ilk  teneffüsünü 40 dakika yapacaklarını açıklamasının ardından Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, öğrencilere orcik gönderileceğini açıkladı.