Milli Savunma Haberleri

Milli Savunma Haberleri

Gezeravcı, Uzay Komutanlığı'na atandı

Uzaya çıkan ilk Türk astronot olan Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı, 2024 Yılı Genel Atamalar' ile Uzay Komutanlığı emrine atandı.

Elazığ İl Yöneticilerinin Ankara temasları sürüyor

Elazığ İl Yöneticileri Ankara temasları doğrultusunda Milli Savunma Bakan Yardımcısı Elazığlı Şuay Alpay’ı ziyaret etti

Milletvekili Keleş, Bakan Güler ile bir araya geldi

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’le bir araya gelerek, Elazığ’da devam eden Savunma Sanayi konularını istişare etti.

Bedelli askerlik ne kadar oldu?

Memur maaş katsayısına göre 2024 Temmuz bedelli askerlik ücreti 217 bin 851 TL oldu. Nihai ücret, Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanacak.

Bedelli askerlik başvurusunda fiyat değişecek

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik başvurusunda bulunmak isteyen adayların 28 Haziran tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlaması gerektiği bildirildi.

Bakan Yardımcısı Alpay’a önemli görev

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Milli Savunma Bakan Yardımcısı Elazığlı Şuay Alpay, yeniden yönetim kurulu üyesi olarak seçildi ve yönetim kurulu başkan vekili görevine getirildi.

PTT’den TSK personeline yüzde 30 indirim 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı faaliyetlerini sürdüren PTT AŞ ile Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan iş birliği çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli ve ailelerine yurt içi kargo gönderimlerinde yüzde 30 indirim uygulanacak. 

Alpay’a, Devlet Şeref Madalyası verildi 

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hemşerimiz Şuay Alpay’a, ikinci kez Azerbaycan Devlet Şeref Madalyası verildi. 

Keleş: Müzenin taşınması ile ilgili süreç başladı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra taşınması gündeme gelen Arkeoloji Ve Etnografya Müzesinin 8. Kolordu Komutanlığı içerisinde yer alan mektebi idadi binasına taşınması ile ilgili sürecin milli savunma bakanlığımızdan, kültür ve turizm bakanlığı arasında başladığını duyurdu. 

Başkan Ertan’dan CHP’ye tepki 

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ömer Ertan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e tepki gösterdi. Ertan, "Özgür Özel siz bizim aklımızla mı alay ediyorsunuz? Sen gerçekten bilgi almak istiyorsan Milli Savunma Bakanlığını ararsın, gidersin, ziyaret edersin, bilgini alırsın ya da davet edersin, gelir seni bilgilendirir. Yani şu andaki meclis yapısı devletin güvenliğinin konuşulmasına müsait değil ki." dedi. 

Açıkkapı: Hedefimiz tüm alanlarda dünya liderliğidir 

AK Parti Elazığ Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Elazığ Ticaret Borsası, Elazığ’ın sorunlarını Ankara’ya taşıdı

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ve üyeleri Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam’ı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay'ı ve AK Parti Elazığ Milletvekillerini ziyaret eden heyet Elazığ’ın sorunları ile ilgili istişarelerde bulundu.

Mehmetçik Gazze'ye mi gidiyor? 

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardım faaliyetlerine ilişkin, “Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır” açıklamasında bulundu.

Bakan Akar deprem bölgesinden acı haberi duyurdu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem bölgesinde 3 askerin şehit olduğunu duyurdu. Akar, "Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz. Ulaşılamayan personelin olduğuna ilişkin bilgiler de var, onları teyit etmeye çalışıyoruz." dedi.

Milletvekili Ağar, SSB ve ASELSAN'ı ziyaret etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyon Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Savunma Sanayii Başkanlığı ve ülkemizin güzide savunma sanayi kuruluşlarından ASELSAN’ı ziyaret etti.

Milletvekili Ağar, TBMM'de Elazığ Depremini Andı

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyon Üyesi Zülfü Tolga Ağar, TBMM Genel kurulunda gündem dışı söz alarak Elazığ gündemine dair konuşma yaptı.

Öğrenciler, Milli Savunma Üniversitesi'ne girmek için ter döktü

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, Elazığ'da Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında yapıldı.

Bakan Akar: 'Kazanın ani değişim gösteren hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir'

Helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin açıklama da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,'İlk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir'dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, Elazığ'da

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyet Elazığ'a geldi.

Bakan Akar: Ermenistan'ın bu alçak saldırısını şiddetle kınıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkanlarımızla sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olacağız. Ermenistan'ın bu alçak saldırısını şiddetle kınıyoruz' dedi.

MSB'den Azerbaycan mesajı

Milli Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısı sonrası açıklama yaptı.

Bakan Akar'dan Yunan gazetesine tepki

Milli Savunma Bakanı Akar, Yunanistan'da Demokratia gazetesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ağır hakaret ve küfür içeren bir manşet kullanmasına tepki göstererek, 'Yunan makamlarınca gerekli idari ve adli işlemlerin derhal yapılmasını bekliyoruz' dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar'dan net Doğu Akdeniz mesajları

Milli Savunma Bakanı Akar, yaptığı açıklamalarda Doğu Akdeniz'e yönelik önemli mesajlar verdi.

Bakan Akar'dan Kritik Görüşme

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach ile görüşecek.

Türk uçaklarından ABD B-52’sine havada destek

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı 2 F-16 ve 2 KC-135R uçağı ile ABD'ye ait B-52 uçağına destek verildiğini, ABD uçağına yakıt ikmali yapılarak F-16 uçakları tarafından Ege Denizi üzerindeki uluslararası hava sahasının derinliklerine kadar eskort görevi gerçekleştirildiğini duyurdu.

Bakan Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler Libya'da

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Güvenlik, Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası kapsamında yapılan faaliyetleri yerinde incelemek üzere Libya'nın başkenti Trablus'a geldi.

Bakan Akar ve Kuvvet Komutanları Azerbaycan’a gitti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile Azerbaycan'a gitti.

Milli Savunma Bakanı Akar Başkanlığındaki Türk Askeri heyeti Azerbaycan'a geliyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığındaki Türk askeri heyeti Azerbaycan’a geliyor.

Bakan Akar ABD Ankara Büyükelçisi Satterfield'i kabul etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield’i kabul etti.

Komandolardan PKK'ya büyük darbe

Milli Savunma Bakanlığı, Irak Kuzeyi Hakurk Bölgesi’nde keşif ve gözetleme faaliyetleri icra eden komandoların özverili çalışması ile, terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda mühimmat ve silah ele geçirildiğini bildirdi.