Misafir Haberleri

Misafir Haberleri

Şehirler arası otobüs terminali Elazığ’a vizyon katacak 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi’nden biri olan Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin yapımının tamamlanmasıyla, Türkiye’nin önemli turizm duraklarından olan Elazığ’a gelecek misafirlere ve Elazığlılara daha düzenli, temiz ve konforlu bir ulaşım imkanı sunulmuş olacak. 

Ağın Belediyesi depremzedelere kucak açtı

Ağın Belediye Meclisi tarafından alınan kararla meydana gelen depremlerin ardından ilçede bulunan misafirhane ve lojmanları depremzedelerin konaklaması için tahsis etti. 

Elazığ’da kaç depremzede misafir ediliyor? 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeden tahliye edilen on binlerce afetzede, Türkiye'nin farklı illerinde misafir edilirken Elazığ’da yaklaşık 50 bin depremzede misafir ediliyor. 

Milletvekili Ağar, Elazığ’da Misafir Edilen Depremzede Aileleri Ziyaret Etti

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Elazığ’a gelerek Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda misafir edilen depremzedeleri ziyaret etti, geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Elazığ Gençlik Merkezi, Ahıska Türklerini yalnız bırakmadı

Elazığ Gençlik Merkezi, Ukrayna'dan tahliye edilerek Elazığ'a getirilen ve misafir edilen Ahıska Türklerini yalnız bırakmadı.

Muhteşem doğasıyla cezbeden Sivrice, misafirlerini bekliyor

Elazığ'da doğal güzelliği ve zengin florasıyla dikkat çeken Sivrice ilçesi, baharla birlikte renk cümbüşüne büründü. Hazar Gölü'nün yanında, Hazar Baba Dağı'nın eteğinde yer alan şirin ilçe Sivrice, yerli ve yabancı misafirlerini bekliyor.

Diyetisyen Uç'tan Ramazan sonrası sağlıklı beslenme önerileri

Bayramda misafirlere baklava yerine sütlü irmik tatlısı, sütlaç veya meyveli tatlılar ikram edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Gülben Uç, 'Güzel bir meyve tabağı hazırlayarak misafirlerinize antioksidan, mineral ve vitamin açısından zengin besinler ikram etmiş olursunuz. Böylelikle hem siz hem onlar rahat eder. Çünkü sıcak havalarda ağır besinler tüketmek rehavet çökmesine ve halsizliğe sebep olabilir'' dedi.

Elazığ'da jandarma ekipleri, çocukları misafir etti

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü dolayısıyla çocukları ağırladı.

Fırat Üniversitesi GSK hükmen galip

Bölgesel Amatör Lig 1. Bölge 3. Grup 14. haftasında oynanan ve misafir takımın sahadan çekilme kararı nedeniyle ertelenen D. Fırat Üniversitesi GSK-Karlıova Yıldırımspor maçı, Elazığ ekibi lehine 3-0 hükmen tescil edildi.

Gözü gibi baktığı motorunu evinin odasında muhafaza ediyor

Elazığ'da yaşayan Sabahattin Dal, 1970 yıllarında ağabeyinin aldığı ilk motoru evinin misafir odasında saklıyor. Motorunu dışarı çıkarmayan Dal, yüksek fiyat teklif edilmesine rağmen satmıyor.

Ünlü sanatçı Bülent Serttaş, Elazığlı ailenin evinde misafir ettiği Japon turisti ziyaret etti

Ünlü sanatçı Bülent Serttaş, Japonya'dan bisikletiyle dünya turuna çıkan ve kamp yaptığı Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dişini fırçalarken bıçaklandıktan sonra tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen Shogan Kameda'yı, misafir olduğu evde ziyaret ederek moral verdi.

Teröristlerin saldırısının üzerinden 5 yıl geçti, acısı hala geçmedi

Elazığ'da terör örgütü PKK mensupları tarafından 5 yıl önce düzenlenen ve 3 polisin şehit olduğu, 251 kişinin de yaralandığı Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının üzerinden 5 yıl geçti. Saldırının dehşeti hafızalardan silinmezken, olayın gerçekleştiği ve eskiden İl Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu yer şimdi Millet Bahçesi olarak misafirlerini ağırlıyor.

Erzincanlı gençler, Elazığ'ı gezdi

Biz Anadolu'yuz Projesi kapsamında Erzincanlı gençler, Elazığ'da misafir edildi.

Kısıtlama kalktı, Harput ziyaretçilerini tekrar ağırlamaya başladı

Orta risk grubunda yer alan Elazığ'da hafta sonu kısıtlamasının kaldırılmasıyla birlikte UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan 4 bin yıllık geçmişe sahip Harput Mahallesi tekrar misafirlerini ağırlamaya başladı.

Cumhurbaşkanından talepte bulunan kadınları, vali misafir etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talepte bulunan kadınları makamında ağırlayan Vali Erkaya Yırık, onların isteklerini dinledi. Oğlu için iş istediğini aktaran ve sosyal medyada heyecanla dile getirdiği talebini farklı amaçla kullananlara tepki gösteren 2 çocuk annesi Bedriye Fırat ise, 'Cumhurbaşkanımız yanıma geldi. Oğlumun işi yoktu ben de iş talebinde bulundum. Benim bir ihtiyacım yok, kocam emekli ve çok şükür evim de var. Çoğu dün yanlış anlamış. Allah cumhurbaşkanımızdan razı olsun, aç değilim açıkta değilim' dedi.

Misafir Ağırlama Bütçesi Dudak Uçuklattı

Elazığ Belediyesinin 2021 yılı misafir ağırlama hizmetleri için ayırdığı bütçe dudak uçuklattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da katıldığı deprem konutları anahtar teslim töreni sonrasında yeni konutları gezdi. Erdoğan, bir ailenin de davetini geri çevirmeyerek evine misafir oldu.

Dün diyalogları gülümsetmişti, bugün Vali ziyaretine gitti

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, kendisine Bugün olmaz gelemem misafirim var diye cevap verip herkesi gülümseten Nazire Can'ı evinde ziyaret etti.

Vali'ye 'Bugün olmaz gelemem misafirim var' cevabı gülümsetti

19 denetimlerine katılan Vali Erkaya Yırık'ın randevu verdiği bir kadın, 'Bugün olmaz gelemem misafirim var' diye cevap vermesi herkesi gülümsetti. Bunun üzerine Vali Yırık kadına, Sen adresini ver ben senden randevu alayım' dedi.

Park Dedeman Otel Güvenli Turizm Sertifikası Aldı

Türk turizminin ilk uluslararası otel zinciri olan Dedeman Turizm Grubu bünyesinde yer alan, 2016 yılından beri Elazığ'da misafirlerini ağırlayan Park Dedeman Elazığ Otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Covid-19 ve Hijyen Uygulamaları Değerlendirme kriterlerini eksiksiz yerine getirerek 'Güvenli Turizm Sertifikası' almaya hak kazandı.

Elazığ'daki konserve zehirlenmeleri

Elazığ'da misafirliğe gittikleri evde yedikleri ev yapımı semizotu konservesinden zehirlenen 6 kişiden kalbi durup çalıştırılan 5 yaşındaki Aslıhan'ın durumunun iyiye gittiği öğrenildi. 63 yaşındaki annesi ve yakınları zehirlenen Serkan Dolunay, 24 saat sonra rahatsızlıkların başladığını aktardı.

Konserveden zehirlenen 6 kişi hastanelik oldu

Elazığ'da misafirliğe gittikleri evde yedikleri semizotu konservesinden zehirlenen 6 kişi hastanede tedavi altına alındı. Kalbi durup tekrar çalıştırılan 5 yaşındaki çocuğun durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Türkiye 190 ülkeden 5 milyon insana ev sahipliği yapıyor

190 farklı milletten yaklaşık 5 milyon insana ev sahipliği yaptıklarını belirten Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Uyum sabır isteyen bir yolculuk. Uyum konusunda izlemiş olduğumuz strateji sabır ve akıl. 3 milyon 600 bin Suriyeli misafirimizle Suriye'de tansiyonun düştüğü ve güvenliğin düzeldiği zamana kadar birlikte yaşayacağız dedi.

Gerçek bir 'Robinson Crusoe' hikayesi Ziya Dede, ilk misafirlerini ağırladı

Elazığ ile Tunceli arasında Keban Baraj Gölü Havzasının ortasında bulunan bir adaya yerleşip 14 yılda diktiği 3 bin 500 fidan ile renk veren ve gerçek bir Robinson Crusoe hikayesini ortaya koyan 80 yaşındaki Ziya Abay'ın ilk misafiri Vali Çetin Oktay Kaldırım oldu.

Milletvekili Erol, Elazığlı öğrencileri Ankara'da misafir etti

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ankara gezisi sözü verdiği öğrencileri ağırladı.

Tunceli’de Dünya Rafting Şampiyonası heyecanı

Terörden temizlenip huzur ve turizm şehri haline gelen Tunceli'de Türkiye'de ilk defa düzenlenen Dünya Rafting Şampiyonası heyecanı başladı. Şampiyona nedeniyle otel ve misafirhanelerde yer kalmayınca, yurtlar kullanıma açılıp, nehir kenarına kamplar kuruldu.

Osmanlı’dan günümüze demiryolları malzemeleri

TCDD Erzincan İşletme Müdürü Kenan Aydın, eski demiryolu malzemelerini toplayarak, makam odasını müzeye çevirdi. Türkiye'nin dört bir yanından 8 yılda 200'e yakın Osmanlı'dan günümüze demiryolları malzemelerini toplayan Aydın, bunları misafirlerine sergiliyor.

Evde misafir var

Elazığ’da 3 yıl önce bir evin banyosuna yuva yapan ve yavrularını burada büyüten kumru, adeta ailenin bir ferdi oldu.