Mta Haberleri

Mta Haberleri

Necip Güngör Kısaparmak MTAL öğrencilerinden konser

Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Öğrenci Korosu tarafından konser düzenlendi.

Sıdıka Avar MTAL’de öğretmenlere seminer düzenledi

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında öğretmenlere seminer verildi.

Yıldırım, MTAIC Genel Müdürlüğü görevine getirildi 

Elazığlı hemşehrimiz Dr. Nail Yıldırım MTAIC (MTA Uluslararası Madencilik) Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 

MTA diri fay hattı haritasını açıkladı

Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü, 5.5 ve üzerinde deprem üretebilecek diri fay hattı haritasını açıkladı. Buna göre 45 ilin riskli durumda olduğunu belirlendi.

MTA Yenilenmiş diri fay haritalarını yayınladı 

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) yenilenmiş diri fay haritalarını sitesinde yayınladı. MTA tarafından hazırlanan Türkiye Diri Fay Haritasına göre, Türkiye'de 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor. 

Tarihi bacalar ilçenin simgesi haline geldi

Milattan önce ilk madenin işlendiği yer olarak bilinen Elazığ'ın Maden ilçesinde yapılan tarihi izole bacaları, günümüze kadar varlığını koruyor. Son zamanlarda MTA tarafından yapılan inceleme ve saha çalışmalarında cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi bulunan ilçede vatandaşlar, maden bacalarının restore edilmesini istiyor.

Türkiye'nin en büyük maden rezervi bulunmuştu, vatandaşlar ihale sonucunu bekliyor

Yaklaşık bir yıldır Elazığ'da çalışmalarını sürdüren Maden Tetkik ve Arama (MTA) tarafından yapılan inceleme ve saha çalışmalarında, cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi bulunmuştu. Maden rezervinin çıkarılması için yapılan ihalenin iptal edilmesinin ardından bölge halkı, sürecin tamamlanmasını bekliyor.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Bölgede yaklaşık 20 milyar dolar değerinde 35 milyon tonluk bakır rezervi var'

Elazığ'da MTA tarafından bulunan Cumhuriyet tarihinin en büyük bakır maden yatakları hakkında konuşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, İçindeki diğer madenlerle birlikte buradaki 35 milyon tonluk yataktan yaklaşık 12 milyar dolarlık bir gelir hedeflenmekte. Devam eden sondajlarla birlikte başka yataklar da olacaktır dedi.

Türkiye'nin en büyük maden rezervinin bulunduğu ilçede vatandaşlar heyecanlı

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından Elazığ'da yapılan inceleme ve saha çalışmalarında cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi bulundu. Değerlendirmelere göre bulunan maden rezervlerin toplam piyasa değerinin miyarlarla dolar olduğu belirtildi.

CHP'li Erol: 'Maden'deki rezervler Türkiye'deki en büyük rezervlerdir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Maden ilçesindeki Kısabekir bölgesi olarak adlandırılan sahada MTA'nın yaklaşık 1 yıldır yaptığı sondajlarda bulunan altın, bakır, kobalt, kurşun, çinko ve demir madenleri rezervinin Türkiye'deki en büyük rezervler olduğunu söyledi.

Arslan: İş dünyası adına teşekkürlerimizi sunuyoruz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Maden ilçesinde MTA tarafından tespit edilen maden yataklarının Elazığ iş dünyası tarafından işletilmesiyle ilgili olarak Elazığ’da oluşan birlik ve beraberliğin tarihe not düştüğünü ifade ederek, 'Yöneticilerimiz, siyasi parti temsilcilerimiz, meslek örgütlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, medyamız başta olmak üzere toplumu oluşturan tüm katmanlar birlik ve beraberliğe örnek olacak bir dayanışma göstermiştir. İş dünyası adına kalbi teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz' dedi

Elazığ Şeker Fabrikası pancar alım kampanyasını başlattı

Elazığ Şeker Fabrikası'nda 3 ilde üretilen şeker pancarın alım kampanyası başlatılırken, bu yıl 28 bin ton kristal şeker üretiminin gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi.

Depremin merkezindeki ailelere 'Psikososyal Destek'

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ana merkezi Sivrice ilçesi ve Çevrimtaş köyünde evleri ağır hasarlı olan ve yıkımları devam eden mahallelerde vatandaşlara 'Mobil Sosyal Hizmet Aracı' ile psikososyal destek eğitimleri veriliyor.

Depremin ana merkezi Çevrimtaş'a ilk 'örnek ev' kuruldu

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremin ana merkezi Çevrimtaş köyünde evleri yıkılan depremzedeler için ilk örnek evin kurulumu yapıldı, hafif çelikten örnek ahırın da kurulma çalışması başlatıldı.

Deprem sonrası yüzey kırığının suda oluşturduğu görüntü dikkat çekti

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ekibi tarafından baraj gölünde inceleme yaptığı sırada oluşan iz, dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Soylu ile Sağlık Bakanı Koca depremde 6 evin yıkıldığı köyde incelemede bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'da 2 kişinin hayatını kaybettiği, 6 evin yıkıldığı Çevrimtaş köyüne giderek incelemede bulundu.

Elazığ depreminde bir köydeki evlerin hepsinde hasar oluştu

Elazığ'da meydana gelen 6.8 lik depremin merkez üssü Sivrice'ye bağlı Çevrimtaş köyünde evlerin bir kısmı yıkılırken tamamı hasar gördü.

MTA Genel Müdürü Erdem: 'Ormanlar, günümüzdeki varlığını madencilik sektörüne borçludur'

Tarih boyunca insanların ısınma ihtiyacını karşılamak için kullandığı ormanların varlığının madencilik sektörüne borçlu olduğunu belirten Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Cengiz Erdem, 'Kömür, petrol, doğalgaz, jeotermal ve uranyum gibi kaynakların bulunması ve çıkartılması, bugün ormanlarımızın teminatıdır. Eğer bunları sektöre ve halkımıza sunmasak yakacak için bile bu ormanlar bizim ihtiyacımızı karşılamaz' dedi.

Elazığ Altın zengini: Tam 50 Bin ton

Maden Tetkik Arama Enstitüsü’nün (MTA) verilerine göre, Elazığ'ın Keban ilçesi sınırları içinde yer alan Fırat Nehrinin Batı sahasında 50 Bin ton altın rezervi bulunuyor. 

İl Özel İdaresinden Yeni Jeotermal Kaynak Çalışmaları

Elazığ İl Özel İdaresi, Elazığ’ın jeotermal zenginliğini ortaya koymak ve termal turizmine zemin oluşturmak amacıyla etüt ve planlama çalışmalarını sürdürüyor.