Mühendislik Fakültesi Haberleri

Mühendislik Fakültesi Haberleri

Hemşerimiz Tuntaş’a önemli görev

Hemşerimiz Prof. Dr. Remzi Tuntaş,  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığına atandı.

Başarılı Akademisyenler ödüllendirildi 

Fırat Üniversitesi’ndeki başarılı akademisyenler ödüllendirildi. Fırat Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından COST Aksiyonlarında yer alarak proje hazırlayan ve başarı sağlayan akademik personele yönelik ödül töreni düzenlendi. Mühendislik Fakültesi Mavi Salonda düzenlenen ödül törenine; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile ödül alan öğretim üyeleri katıldı. 

Fırat Üniversitesi mezunlarını vermeyi sürdürüyor

Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olan yüzlerce öğrenci için tören düzenlendi.

Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Aksoy, 'Bu faya dikkat' diyerek uyardı

Türkiye'nin birçok il merkezinden diri fay geçtiğinin altını çizen Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, özellikle Doğu Anadolu Fay (DAF) zonuna dikkat çekerek Malatya'nın Kale ilçesi ve çevresinde sismik aktivitenin yoğunlaştığını ve olası bir depremle karşı karşıya olabileceklerini kaydetti.

Bu böcek dünyada ikinci, Türkiye'de ilk defa Elazığ'da görüldü

Fırat Üniversitesi (FÜ) Biyomühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Entomolog Prof. Dr. İnanç Özgen'in yaptığı çalışma ile yaprak pireleri grubundan Achrus albicosta isimli böcek, Çin'den sonra dünyada ilk defa Türkiye'de Elazığ'da görülerek kayıt altına alındı.

Çift antikorlu Covid-19 tanı kiti ÇOMÜ'de geliştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) yeni tip korona virüs (Covid-19) tespit eden bir kit geliştirildi. Yaklaşık 8 dakika gibi kısa sürede ve neredeyse yüzde yüze yakın bir sonuç veren kitin yakın zamanda seri üretimine başlanacağı bildirildi.

Rektör Göktaş, Model Uydu Takımının Çalışmalarını İnceledi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yrd. Prof. Dr. Bilal Üstündağ ve Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile birlikte Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan UVCSAT Model Uydu Takımının Teknofest 2020 için yaptıkları hazırlıkları yerinde inceledi. 

Alyamaç'a Yeni Görev

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Esat Alyamaç, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü’ne atandı.

Siperlik Maske Üreten Personele Teşekkür Belgesi Verildi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Koronavirüs salgını sürecinde kamu personellerinin sağlığının korunmasına destek olmak amacıyla ihtiyaç duyulan siperlik maske üreten Mühendislik Fakültesi akademik ve idari personeli ile gönüllü öğrencilere teşekkür belgesi verdi.

Yüksek Bütçeli 2 Proje Kabul Edildi

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Özcan ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sedat Savaş tarafından hazırlanan ve 2019-2. döneminde TÜBİTAK 1001 programına sunulan projeler başarılı bulunarak desteklenmesine karar verildi.

Orta hasarlı binalara ilişkin önemli uyarı

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Esat Alyamaç, orta hasarlı binaların güçlendirilmesi konusunda önemli uyarılarda bulundu. 

Elazığ Şeker Fabrikasına 93 İşçi alınacak

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş, şeker fabrikalarındaki personel ihtiyacını karşılamak için İŞKUR aracılığı meslek lisesi, lise ve dengi okul mezunu 1090, MYO/Ön Lisans Mezunu 260, Mühendislik Fakültesi ve Lisans Mezunu 150 olmak üzere toplam 1500 işçi alacak.

300 bin lira rüşvet isteyen öğretim görevlisi suçüstü yakalandı

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde makineler, elektronik malzemeler ve tesisat onarımları için yapılan ihaleyi kazanan firmanın yetkilisinden maliyetleri fazla yazıp, yapılmamış işlemleri yapılmış gibi göstereceğini söyleyerek rüşvet istediği iddia edilen öğretim görevlisi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.