Murat Nehri Haberleri

Murat Nehri Haberleri

Murat Nehri kıyısında gezerken 'göktaşı' buldu

Elazığ'da yaşayan Hüseyin Özdemir, Murat Nehri kıyısında gezerken bulduğu taşın göktaşı olduğunu iddia ederek değerlendirilmesini istedi.

Bir zamanlar tekne turu yapılıyordu, suların çekilmesi ile o köy kuraklığın ortasında kaldı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü havzasında yer alan Murat Nehri'ne sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyünde su yaklaşık 250 metre çekildi. Bir zamanlar tekne turlarının yapıldığı ve eşsiz manzarası ile ziyaretçilere keyifli bir manzara sunan köy şimdi kuraklıkla boğuşuyor.

Elazığ'da çiftçilere 385 adet süt sağım makinesi dağıtıldı

Elazığ'da Murat Nehri Havzası Ohi Projesi çerçevesinde 385 adet süt sağım makinası dağıtımı gerçekleştirildi.

Elazığ'da sezonun son dev turna balığı yakalandı: Tam 103 kilogram

Elazığ Murat Nehrinde ava çıkan balıkçıların oltasına biri 103 diğeri de 24 kilogram ağırlığında 2 adet turna balığı takıldı. Tarihi Kapalı Çarşıda sergilenen 103 kilogramlık dev turna balığına 'Yol Yemez' lakabı verildi.

Elazığ'da 4 bin dönümlük alanda silajlık mısır hasadı başladı

Elazığ'ın Palu ilçesinde yıllar önce kuruyan Murat Nehri'nin yatağını tarım alanına dönüştüren çiftçiler, yaklaşık 10 bin dönümlük arazinin 4 binlik dönümünde ektikleri silajlık mısırda hasada başladı.

Kuruyan Murat Nehri'nde 150 gün suyun içinde yetişen pirinçte hasat zamanı

Elazığ'da sadece Murat Nehri'nin kuruyan yatağının olduğu bölgede 850 dönümlük alanda bin bir zahmetle yetiştirilen pirinç hasadına başlandı.

Suların çekildiği şirin köy karla eşsiz manzaraya büründü

Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nün havzasında yer alan Murat Nehri'ne sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyünde suların çekildiği alanların kar yağışı ile beyaza bürünmesiyle eşsiz bir manzara ortaya çıktı.

150 gün suyun içinde yetişen pirinçte hasat zamanı

Elazığ'ın Palu ilçesinde yıllar önce kuruyan Murat Nehri'nin yatağını tarım alanına dönüştüren çiftçiler, 500 dekar alanda çeltik (pirinç) üreterek Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ilk üç arasına girdi. Tohumun toprakla buluşmasıyla birlikte 150 gün boyunca suyun içinde kalarak yetiştirilen pirincin hasadı başladı.

Murat Nehri'nde sular çekildi, tarım başladı

Elazığ'da Murat Nehri'nde suyun yaklaşık 2 kilometre çekilmesiyle çiftçiler, ortaya çıkan araziyi değerlendirerek mısır ve bostan ekerek tarıma başladı.

Keban Barajı 46 Yaşında

Elazığ'ın Keban ilçesindeki Keban Barajı ve Hidroelektrik Santralinin hizmete girmesinin üzerinden 46 yıl geçti. 

Bingöl’de serinlemek için nehre giren 14 yaşındaki çocuk boğuldu

Bingöl'de serinlemek için Murat Nehri'ne giren 14 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti.

Kayıp balıkçının cansız bedenine ulaşıldı

Elazığ'da balık tutmak için Murat Nehri'ne giden ve geceden itibaren haber alınamayan 45 yaşındaki Zülfü Şeker'in cansız bedenine ulaşıldı. Dalgıçların ulaştığı Şeker'in cansız bedeni sudan çıkarıldı.

Haber alınamayan balıkçının nehir kenarında eşyaları bulundu

Elazığ'da balık tutmak için evden arılan ve haber alınamayan 45 yaşındaki Zülfü Şeker'in bulunması için başlatılan çalışmada Murat Nehri kenarında eşyaları bulundu. Ekipler bölgede geniş kapsamlı arama çalışmasına başladı.

Su çekildi, nehir kenarında tarım başladı

Türkiye'nin önemli barajlarından Keban Barajı'nı besleyen Murat Nehri'nde suyun 1,5 kilometre çekilmesiyle çiftçiler fırsatı değerlendirip ekime başladı. Bir çiftçi, çekilen nehir kenarında marul ve turp yetiştirip hasadına da başladı.

Murat Nehrinde su çekildi, 6 ay önceki görüntüden eser kalmadı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nü besleyen Murat Nehri Havzasında su 1,5 kilometre çekilirken, 6 ay önce su altında kalan ağıl ile birlikte bölgede ortaya çıktı. Araçların rahatlıkla gittiği, göçerlerin dönüş yolu olarak kullandığı nehir kenarındaki bir köyler için oluşturan tehlike de ortadan kaldı.

Murat Nehri Havzası 50 milyon dolara rehabilite ediliyor

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nin yaklaşık 50 milyon dolar harcanarak tamamlanacağını söyledi.

Tarihi Palu ilçesi, ziyaretçileri ağırlıyor

7 bin yıllık tarihe sahip Elazığ'ın Palu ilçesi ziyaretçilerini ağırlıyor.İlçeye geziye gelen bir kafile, kalede çöp toplayıp, Murat nehrinde rafting yaptı.

Doğal güzelliğiyle dikkat çekmişti, o köye ilgi arttı

Keban Baraj Gölü'nün kolu Murat Nehri'nin kıyısında yer alan ve su seviyesi yükselmesiyle manzarasıyla dikkat çeken Aşağı İçme köyüne ilgi arttı, tekne turları başladı. Her gün çok sayıda vatandaşın ziyaret ettiği köye giden Vali Çetin Oktay Kaldırım da hem tekne turu yaptı, hem de tekneyi kendi kullandı.

Nehirde boğulan asker son yolculuğuna uğurlandı

İzine geldiği memleketi Elazığ'ın Palu ilçesinde Murat Nehrine yüzmeye girdikten sonra akıntıya kapılarak boğulan Piyade Er Mustafa Taş (20), son yolculuğuna uğurlandı.

İzine geldiği memleketinde nehirde kaybolan askerin cansız bedeni bulundu

İzine geldiği memleketi Elazığ'ın Palu ilçesinde Murat Nehrine yüzmeye giren ve akıntıya kapılarak kaybolan gencin cansız bedeni bulundu.

Nehirde kaybolan gencin izne gelen asker olduğu öğrenildi

Elazığ'ın Palu ilçesinde Murat Nehri'nde akıntıya kapılarak kaybolan gencin asker olduğu ve izne geldiği öğrenildi.

Yüzmeye girdi, nehirde kayboldu

Elazığ'ın Palu ilçesinde Murat Nehrine yüzmeye giren genç akıntıya kapılıp kaybolurken, karşıya geçmeyi başaran kardeşi ise rafting takımı tarafından kurtarıldı.

Köy, suların yükselmesiyle eşsiz manzaraya büründü

Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nün havzasında yer alan Murat Nehri'ne sıfır konumda bulunan Aşağı içme köyü suların yükselmesiyle eşsiz manzaraya büründü.

Kar eridikçe baraj doldu, içme suyu kuyuları su altında kaldı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nün havzasında yer alan Murat Nehri'nde yağış ve kar sularının su seviyesini yükseltmesi nedeniyle hem bazı ekili araziler, hem de kentte içme suyu veren 70 kuyudan 18'i sular altında kaldı. Keban Baraj Gölünde 5 gündür açılan savak kapakları ile su tahliyesi yapılırken, belediye ekipleri de yeni su kuyuları ile su kesintisini kısa sürede çözmek için çalışma yapıyor.

Ağlardan kurtarılan balıklar, suya bırakıldı

Elazığ'da Keban Baraj gölünün kollarından Murat Nehri'nde yapılan çalışmada kaçak avcılar tarafından atılan ağlar sudan çıkartılarak yakalanan balıklar geri bırakıldı.

5 yıl önce kuruyan nehir bambaşka görüntüye büründü

Elazığ’da 5 yıl önce kurumaya yüz tutan ve üzerinde çatlaklar oluşan Murat Nehri, bu sene yağışlarla birlikte su ile doldu.