Nefes Haberleri

Nefes Haberleri

Başkan Şerifoğulları, incelemelerine devam ediyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Akpınar, Sarayatik ve Çarşı Mahalleleri başta olmak üzere çevre mahallelerin de yararlanacağı ve bölgeye nefes olan Akpınar Mahallesi Yaşam Alanı’nda incelemelerde bulundu.

Elazığ'dan yükselen ses, Gazze'ye olsun nefes

Gazze Direniş Platformu öncülüğünde; Hayrat İnsani Yardım Vakfı ile organize ettiği 23. çalışma başlığı "Elazığ'dan Yükselen Ses, Gazze'ye Olsun Nefes" çalışması başladı.

Elazığ’da 23 bin fidan toprakla buluştu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Elazığ’da “geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” temasıyla 23 bin fidan toprakla buluştu.

Şehrin doğusuna prestijli yaşam alanları kazandırıldı

Elazığ Belediyesi, “Nefes Alan Daha Yeşil Bir Şehir” hedefiyle şehrin doğu mahallelerine örnek yaşam alanları kazandırdı. Yeni yaşam alanlarının tamamlanmasıyla Ulukent, Doğukent, Kırklar, Sanayi, Salıbaba mahallelerinin çehresinin değiştiğini ve bölgenin gelecek vizyonuna değer kattığını ifade eden vatandaşlar, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

Şerifoğulları: Meydanlarıyla anılan örnek bir şehir olacağız

Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı, hizmete sunulduğu günden itibaren şehir merkezine nefes aldırmanın yanı sıra yaklaşık 100 bin araca da otopark hizmeti verdi.

Nefes borusuna şeker kaçan çocuğu başhekim başarılı müdahalesiyle böyle kurtardı

Elazığ'da nefes borusuna şeker kaçan 2 buçuk yaşındaki çocuğun, kaldırıldığı hastanenin acil servisinde yapılan müdahaleyle kurtarılma anı hastanenin güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. Minik Can, o esnada acil serviste bulunan Hastane Başhekimi Dr. Yusuf Kenan Aydın'ın soğukkanlı ve başarılı müdahalesiyle yeniden hayata döndü.

Elazığlılar Cumhuriyet Meydanıyla nefes alacak

Elazığ'da şehrin uzun yıllardan bu yana beklediği, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın da vizyon projeleri arasında yer alan meydan ve yeraltı otoparkının bulunduğu Cumhuriyet Meydanı çalışmalarında sona gelindi. 38 bin metrekarelik meydanda Türkiye Cumhuriyeti ve tarihteki 16 Türk devletini simgeleyen 17 adet bayrak yer alacak.

Elazığ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında JÖH'lerin gösterisi nefes kesti

Elazığ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlanırken, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat timlerinin gösterisi nefes kesti.

Elazığ'da jandarma zehir tacirlerine nefes aldırmıyor

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen uyuşturnucu operasyonunda 2 kilo 300 gram uyuşturucu ele geçirildi.

Elazığ'da 345 personelin katıldığı deprem ve yangın tatbikatı nefes kesti

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6 ilin katıldığı deprem tatbikatında, binadan göle, enkaz altından araçta sıkışmaya birçok alanda mahsur kalanlar gerçeği aratmayan tatbikatla kurtarıldı.

Elazığ'da facianın eşiğinden dönüldü

Elazığ'da çatı onarımı yapıldığı sırada alev alan tüpü söndürmek isteyen işçi, tüpün üstüne atladı. Yangını söndüremeyen işçi, tüpü 5 katlı binadan boşluğa bıraktı. Valilik otopark bölümüne kadar gelen alevli tüp, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Çevredeki vatandaşlar, yanan tüpün patlamadan söndürülmesi ile rahat bir nefes aldı.

Para, pul, iğne, yüzük: Bu midelerde ne ararsanız var

Elazığ'da son 1 yılda çocukların yemek ve nefes borusu ile midesinden çıkartılan madeni para, pil, iğne ve yüzük gibi yabancı cisimler görenleri hayretler içinde bıraktı.

Doktor sevgilisinin evinde dehşeti yaşayan genç kadın 2 saat boyunca darp edildi, 5 yerinden bıçaklandı

Elazığ'da doktor sevgilisi tarafından 2 saat boyunca öldürülesiye darp edilen ve 5 yerinden bıçaklanan genç kadın, ölümden döndü. Sırtına aldığı bıçak darbesi ile akciğeri sönen ve makine bağlı şekilde nefes alan kadın hastanede tedavi altına alındı. Kadınlara cesaret vermek için konuştuğunu belirten talihsiz kadın, Beni darp ede ede yorulmuştu. Bir fırsatını bulup kaçtım, komşuya sığındım dedi. Olayın ardından yakalanıp mahkemeye sevk edilen cani doktor tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İmmünglobülin G4 hastalığına yakalanan genç kız Türkiye'de 2'nci, dünyada 13'üncü vaka oldu

Elazığ'da 3 yıl önce burun kanaması ile hastaneye başvuran 17 yaşındaki Ayşe Tuncel, İmmünglobülin G4 (IgG4) hastalığı teşhisi ile Türkiye'de 2'nci, dünyada ise 13'üncü vaka olarak kayıtlara geçti. İlk ameliyatı sonrası ikinci bir ameliyat daha olması gereken Tuncel, Ben artık geceleri rahat uyumak istiyorum. Uykuda nefesim kesilerek uyanıyorum dedi.

Siber jandarma sanal ortamdaki suçlulara nefes aldırmıyor: 123 şüpheliye yasal işlem yapıldı

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmada 123 şüpheli hakkında yasal işlem yapılırken, 6 faili meçhul siber suç olayının aydınlatılması sağlandı.

Türk Yıldızlarından Tunceli'de nefes kesen görüntüler

Terörden arınan ve huzur kenti haline dönüşen Tunceli'de Türk Yıldızlarının gösterisi renkli anlara sahne oldu. Gösteriyi izlemek isteyen yüzlerce vatandaş alana akın etti.

HD Elazığ Karakoçan yükseliş istiyor

TFF 3. Lig 2. Grup'ta son olarak evinde Kalecik FK'yi 1-0 yenerek ateş hattında rahat bir nefes alan HD Elazığ Karakoçan FK'yı birbirinden kritik 10 maç bekliyor.

ETSO Başkanı Arslan: 'Üyelerimizin gıdadaki vergi indirimine uymasını istiyoruz'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Asilhan Arslan, KDV indiriminin, temel gıda maddelerinde vatandaşlara rahat bir nefes aldıracağını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonla mücadele kampanyasına tüm üyelerin uymasını istediklerini söyledi.

Şehir Hastanesinde anestezili MR çekimlerine başlandı

Sağlıkta yeni bir hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. MR çekimini yaptıramayan, nefes darlığı, bayılma, korku, kaygı, endişe gibi durumları yaşayan hastalarımıza anestezili MR çekimlerine başlandı.

Elazığ'da 'Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes' etkinliğinde 23 bin fidan toprakla buluştu

Elazığ'da 8. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü kapsamında 'Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes' etkinliği altında Fırat Üniversitesi Harput yerleşkesinde 23 bin fidan toprakla buluşturuldu.

12 milyon fidanın üretildiği Elazığ'da 2 milyon fidan toprakla buluşacak

Elazığ 8. Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bu yıl 5 milyonu Elazığ'da olmak üzere toplamda 12 milyon fidan üretildi. Yıl sonuna kadar 2 milyon 297 bin fidan dikiminin planlandığı Elazığ'da, 11 Kasım'da ki 'Fidan Dünyaya Nefes, Bugün Fidan Geleceğe Nefes' projesi kapsamında 46 bin fidan toprakla buluşacak.

Elazığlı Muhammet Mert Özdemir Bir Şiir Bir Nefes yarışmasında Türkiye 1'incisi oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri tarafından organize edilen Kültür ve Sanat yarışmalarının finalinde Bir Şiir Bir Nefes kategorisinde Elazığ'ı temsil eden Muhammet Mert Özdemir, Türkiye 1'incisi oldu.

2 buçuk aylık bebeğin kahreden ölümü

Muş'un Bulanık ilçesinde annesinin yatağa bırakmasının ardından nefes alamayan 2 buçuk aylık bebek, tedavi gördüğü Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti.

Başkan Şerifoğulları: Şehrin Doğusuna Nefes Aldıracak Projelerimiz Devam Ediyor

Elazığ Belediyesi, Ulukent, Doğukent, Sanayi, Salıbaba ve Kırklar Mahallelerini kapsayan ‘Kanal Boyu Çevre Düzenlemesi ve Park Yapım İşi’ çalışmalarına devam ediyor.

TOBB Nefes Kredisi 2021 Başvuruları Başladı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere geçtiğimiz dönemlerde odalarımız/borsalarımızın değerli katkıları ile başarıyla gerçekleştirilen Nefes Kredisi projesi tekrar başlatıldı.

Nefes Kredisi detayları belli oldu

2021 Nefes Kredisinin, 10 Bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarı ile uygulamaya alınacağı açıklandı

Elazığ'da eğitimciler fidan dikti

Elazığ'da Bir Fidan Toprağa, Bin Nefes Geleceğe seferberliği kapsamında başlatılan kampanya ile Memur-Sen üyeleri binlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Uzmanı uyardı: 'Uykusuzluk risk oluşturabilir'

Uyku bozukluğunun birçok hastalığa neden olabileceğini belirten Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Elifnur Kıvrak, 'Uykusuz kaldığımızda kan şekeri düzenimiz, vücut ısımız, nefes alışverişimiz değişiyor. Özellikle vücudumuzdaki stres hormonları artıyor. Kalp damar, beyin ve inme gibi hastalıklar açısından uykusuzluk bir risk oluşturabiliyor' dedi.

Elazığ'da 15 bin fidan toprakla buluştu

Elazığ'da Geleceğe Nefes Ol seferberliği kapsamında bugün 15 bin fidan toprakla buluşurken, ay sonuna kadar bu rakamın 223 bine ulaşacağı aktarıldı.

Öğrenciler, 760 bin tohumu toprakla buluşturacak

Ülke genelinde uygulanan 'Geleceğe Nefes Ol' projesi kapsamında 'Tohumdan Fidana' kampanyasıyla 80 bini Elazığ'da olmak üzere 9 ilde toplam 760 bin tohumu öğrencilerin toprakla buluşturması için dağıtım başladı.