Nüfus Haberleri

Nüfus Haberleri

Erdoğan’dan dikkat çeken mesaj!

Türkiye'deki yeni doğan bebek sayısı ve doğurganlık hızının düşüşüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir." dedi.

Milletvekili Keleş’ten, 6. Noterle ilgili açıklama

Milletvekili Keleş, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi.

Nüfus Müdürlükleri 30-31 Mart’ta açık tutulacak

Elazığ Valiliği, Yerel seçimler dolayısıyla 30 ve 31 Mart’ta Merkez ilçe Nüfus Müdürlüklerinin 07.00 - 16.00 saatleri arasında açık tutulacağını duyurdu.

Yasemin Açık Vakfı ilk projesinde sürdürülebilir kalkınma için kadınları destekleyecek

Türkiye’de iş gücüne dahil olmayan yaklaşık 30 milyonluk nüfusun 21,2 milyonunu kadınlar oluşturuyor. TÜİK’in 2023 yılı son çeyrek verilerine göre 8,6 milyon kadının iş gücüne katılmamasının nedeni ev işleri olurken bu sebeple iş gücüne katılamayan erkeklerin sayısı ise sıfır! İstihdam edilen nüfusta ücretsiz aile işçisi olarak çalışanların yüzde 68’ini de kadınlar oluşturuyor. Yasemin Açık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, kadınlara atfedilen toplumsal roller nedeniyle yaşanan eşitsizliklere dikkat çekerek, “Deprem bölgesindeki kadınlar için şartlar çok daha ağır. Biz de gerek bölgenin daha hızlı toparlanması gerekse toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında kurulan vakfımızın ilk projesini deprem bölgesinden başlayacak şekilde hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Elazığ’ın 2023 Yılı Nüfusu Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılının nüfus verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’ın Nüfusu 604 bin 411 oldu.

Türkiye’nin en yaşlı ve en genç illeri belli oldu! 

Türkiye İstatistik Kurumu, "İstatistiklerle Gençlik, 2022" raporunu yayınlayarak Türkiye'nin en genç ve en yaşlı illerini belirledi. Rapora göre, Türkiye'nin en genç ili doğu Anadolu'da yer alırken, en yaşlı ili ise Ege Bölgesi'nde bulundu. Yapılan araştırmada Elazığ’ın genç nüfus oranı da belli oldu. Elazığ’ın listedeki yeri görenleri şaşırttı. 

Hemşehrimiz Soğukpınar’a önemli görev 

Elazığlı Hemşehrimiz Mehmet Soğukpınar İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Daire Başkanlığı görevine getirildi. 

MHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Işıkver: Çemişgezek-Pertek Köprüsü sözüm olsun

Elazığ’da yaşayan Pertek ve Çemişgezeklilerle buluşan MHP Elazığ 1. Sıra milletvekili adayı Semih Işıkver salonu dolduran yüzlerce coşkulu vatandaşa seslendi; “23 madden oluşan Halk Sözleşmemizde yer alan Çemişgezek-Pertek Köprüsü’nü 14 mayıs sonrasında bu şehre kazandırmak benim bu salonda sizlere sözüm olsun. Sizler bu şehirde bir vekil çıkaracak nüfusa sahipken, siyasi ve bürokrasideki yalnızlığınıza son vereceğim” ifadelerinde bulundu.

Depremzedeler nasıl oy kullanacak?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Deprem bölgesindeki vatandaşların seçimlerde nasıl oy kullanacağına dair açıklama yaptı. Buna göre; depremzedeler adres değişikliklerini e-devlet ve nüfusmatiklerden yapabilecek. Ayrıca afetzedelerin deprem sonrası konakladığı çadır, karavan ve prefabrik ev gibi mekânlar yerleşim yeri olarak gösterilebilecek.

13 Bin Askerin Mart ve Nisan celpleri Mayıs ayına ertelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayısa ertelenmiştir.' dedi.

Başkan Akmurat: Baskil’in nüfusu 45 bine yaklaştı

Malatya’daki Baskillilerin hızlı bir şekilde Elazığ’a geldiğini ifade eden Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, 12 bin olan ilçe nüfusunun depremle birlikte 45 bine ulaştığını söyledi.  

2022 yılında Elazığ’ın nüfusu kaç oldu? 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından nüfus oranları açıklandı. Açıklanan oranlara göre Elazığ’ın nüfusu 2022 yılında 591 bin 497 oldu. 

Hemşehirimiz Rabia Babaoğlu’na yeni görev

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Arşiv Daire Başkanlığı görevini yürüten Elazığlı Hemşehirimiz Rabia Babaoğlu İstanbul Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü görevine getirildi. Hemşehirimiz Babaoğlu Arşiv Daire Başkanlığı görevini de sürdürmeye devam edecek.

2022’nin en çok tercih edilen isimleri 

Geçen yıl 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüklerine tescil edilirken, en çok tercih edilen isimler erkeklerde Alparslan, kızlarda ise Zeynep oldu. 2022 yılında doğan 8 bin 366 bebeğe Alparslan, 8 bin 870 bebeğe ise Zeynep adı verildi. 

Bankalarda yeni dönem başladı! 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Keçiören İlçe Nüfus Müdürlüğünde açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, artık bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacağını duyurdu.

Elazığ'ın bu köyünde sadece 9 kişi yaşıyor

Elazığ'da Karataş köyünün nüfusu, yaşanan göç nedeniyle 9 kişiye düştü.

Elazığ’da nüfusun cinsiyete göre dağılımı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Elazığ nüfusunun yüzde 50,5'i kadınlardan, yüzde 49,5'i erkeklerden oluşuyor.

Elazığ'ın 2021 yılı nüfusu belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Elazığ'ın nüfusu 2021 yılında 588 Bin 088 oldu. Elazığ'ın 2020 yılı nüfusu 587 Bin 960 olarak açıklanmıştı.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yalçınkaya: 'Ülkemizde her 3 hastadan biri hipertansiyon ile karşı karşıya'

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Asena Serap Yalçınkaya, '21'inci yüzyılın vebası olarak tanımlanan hipertansiyon dünyada 1 buçuk milyar insanı etkilemekte. Ülkemize baktığımız zaman ülke nüfusunun yüzde 33'ünü etkilemekte. Yani bu her 3 hastadan 1'i hipertansiyon ile karşı karşıya demektir' dedi.

Elazığ'da karantinaya alınan mahalle havadan görüntülendi

Elazığ'ın Mollokendi beldesinde (Covid-19) nedeniyle karantinaya alınan 800 nüfuslu mahalle drone ile havadan görüntülendi.

Ağın Kan Kaybediyor

Elazığ'ın Ağın ilçesi nüfus kaybı yaşamaya devam ediyor.

Kış geldi 850 hanelik köy 50'ye düştü

Elazığ'da 850 hanelik bir köyün nüfusu kış mevsimiyle birlikte 50'ye düşünce dışarıda kalan sokak hayvanlarına köyün muhtarı sahip çıktı.

Hayalet Mahalle'de Dönüşüm Çalışması Başladı

6.8 büyüklüğündeki depremden sonra yerle bir olan 40 bin nüfuslu Abdullahpaşa Mahallesi'nin yeniden inşası için dönüşüm çalışması başlatıldı. Mahallede TOKİ 2.223, Belediye ise 2.000 konut inşa edecek. TOKİ inşa çalışmalarına başlarken, belediyenin  önümüzdeki hafta çalışmalara başlayacağı öğrenildi. 

Elazığ'da kira yardımı ödemeleri başladı, sadece nüfus cüzdanı yeterli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Elazığ'da depremden etkilenen vatandaşlara yönelik kira yardımı ödemelerine başladı. Bakanlık ilk etapta iki mahallede 797 hak sahibine, 2 milyon 935 bin TL yardımda bulundu. Kira yardımı almak isteyen depremzedelerin sadece nüfus cüzdanları ile bakanlığın açtığı 'İletişim ve İrtibat Ofislerine' başvurmasının yeterli olduğu bildirildi.

Nüfusun Yüzde 10-15'lik Bölümünün Göç Ettiği Düşünülüyor

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki yıkıcı depremden sonra şehir nüfusunun yüzde 10-15'lik bölümünün Elazığ'dan ayrıldığı düşünülüyor.

Elazığ'ın 2019 Yılı Nüfusu Belli Oldu

Elazığ'ın 2019 Yılı Nüfusu Belli Oldu

Maden Belediyesi kampanya başlattı!

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, Maden ilçesinde hizmet kalitesini arttırmak ve içe nüfusunun arttırılması yönelik 'Sen de İlçen İçin Bir İyilik Yap' kampanyası başlattı.

İlçeyi kalkındıran 1 milyon ağaçta 'kayısı hasadı'

20 bin nüfuslu Elazığ'ın Baskil ilçesinde 100 bin dekar alanda yaklaşık 1 milyon ağaçta üretilen kayısının hasadı başladı. Başta ilçe olmak üzere çevre iller dahil bir çok kişiye ekonomik kazanç sağlayan Baskil Kayısısı aroması ve kalitesi ile ilk sırada olması nedeniyle hem ülke içinde hem de ihracatta önemli bir yer alıyor.

Ehliyet, kimlik ve pasaportta yeni dönem başlıyor

İçişleri Bakanlığınca geçtiğimiz yıl Nisan ayında başlatılan, “3’ü Bir Yerde” uygulaması kapsamında bugüne kadar 19 milyon 95 bin 662 yeni kimlik, 4 milyon 402 bin 703 sürücü belgesi, 2 milyon 251 bin 214 adet pasaport basıldı. Nüfus müdürlüklerinde artırılan kapasite ve personel sayısı randevu alma sürelerini kısalttı. Daha önce yoğunluktan dolayı 61 güne kadar uzayan randevu süreleri 1 güne düşürüldü.

Türkiye'nin en yaşlı ilçesi Ağın, 'Sakin Şehir' olma yolunda

Yüzde 17'lik oranla Türkiye'nin en yaşlı nüfusuna sahip Elazığ'ın Ağın ilçesi için Cittaslow (Sakin Şehir) başvuru yapıldı.