Ödemeler Haberleri

Ödemeler Haberleri

Bakan Yumaklı duyurdu! Paralar hesaplara yatıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilerin hesabına bugün 1 milyar 479 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi aktarılacağını bildirdi. Yumaklı, sosyal medya hesabından tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin paylaşımda bulundu.

Otoyol ödemelerinde e-Devlet dönemi başlıyor

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, araç sahiplerinin otoyol ödemelerini e-Devlet üzerinden güvenle yapabileceklerini duyurdu.

Kredi kartlarında yeni dönem yarın başlıyor! 

Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden yapılacak temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yarından itibaren 750 TL'den 1500 TL'ye çıkarılıyor. Birçok banka konuyla ilgili olarak kullanıcılarına mesaj yoluyla bildirimde bulundu.

İkramiye ödemeleri başladı

Milyonlarca emekli ve kamu işçisi için ikramiye takvimi belli oldu. Emekliler, yarından itibaren ikramiyelerini almaya başlayacak. Öte yandan 1 milyon kamu işçisi için de tarih Resmi Gazete'de yayınlandı. Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyesi bugün hesaplara yatmaya başladı.

Emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyeleri ödemeleri 10 - 15 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılması bekleniyor. Dini günler takvimine göre, Kurban Bayramı 16 Haziran 2024 tarihinde başlayacak.

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başladı 

Emeklilerin 3 bin liraya çıkartılan bayram ikramiyesi ödenmeye başladı. Ödemeler 5 Nisan'a kadar yapılacak. Yaklaşık 16 milyon emeklinin ikramiyeleri, aylıklarını aldıkları hesaplara yatırılacak. 

SGK emekli promosyonu hakkında duyuru yaptı! 

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemelerinin yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendiğini hatırlatarak anlaşmalı bankaların listesi yayınlandı.

Bakan Yumaklı duyurdu! ödemeler yapılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2 milyar 492 milyon 767 bin lira tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

9 Bin yeni sözleşmeli personel alınacak 

AK Parti'nin kamuda sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Sağlık Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifle, sağlık çalışanlarına yapılan ödemelerden ilaç teminine kadar birçok kalemde düzenlemeye gidilecek. Sağlık kurumlarına alınacak sözleşmeli personel sayısı 36 bine çıkarılacak. 

Ehliyet sahipleri dikkat! 

Ehliyet yenileme için geri sayım başladı 31 Aralık 2014 son gün. 1 Ocak 2016'dan önce alınan ehliyetleri olanların bu belgelerini yenilemeleri gerekiyor. Eski tip ehliyetleriyle trafiğe çıkarlarsa ödemeleri gereken para cezası 4 bin 64 TL olacak.

Tarımsal destek ödemeleri hesaplara aktarıldı 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 9 milyar 374 milyon lira tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını açıkladı. Çiftçilere en çok hububat ve baklagil desteği ile yem bitkileri desteği sağlandı. 

Emeklilerin maaş farkının ödenme tarihi belli oldu

Emekli Sandığı'ndan aylık alanların Ocak ayı 2024 zam farkı ile harp ve vazife malullerinin 2023 ek ödemeleri 26 Ocak’ta ödenmeye başlanıyor.

5 bin liralık ikramiye bugün yatıyor

Çalışan emeklilerin merakla beklediği ikramiyeler bugün hesaplara yatıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır” açıklamasını yapmıştı.

Albayrak: Esnafın gücü kalmadı 

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, esnafların Bağ-Kur ve vergi ödemelerine dair yaşanan sorunları dile getirerek Bağ-Kur prim günlerinin 7200'e düşürülmesi müjdesinin bir an önce hayata geçirilmesini talep etti. 

Çiftçilere Tarımsal Destek Ödemeleri yapılıyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 1 milyar 659 milyon 505 bin 379 lira tutarındaki tarımsal desteğin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı. 

Afetzedelere 15 Bin TL taşınma yardımı ödemeleri başlıyor

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden milyonlarca kişi etkilenirken, bölgede binlerce bina kullanılamaz hale geldi. Evi yıkılan ve kullanılamaz hale gelen depremzedeler için 10 bin TL yardımın yanı sıra yardımı 15 bin TL taşınma yardımı yapılacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taşınma yardımının bugünden itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Bakan Vahit Kirişçi duyurdu! Ödemeler bugün başlıyor 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarihi öne çekilen çiftçi destek ödemelerinin bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu. "Öne çektiğimiz destekleme ödemeleri kapsamında 13 milyar 836 milyon lira bugün çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacak."

Emeklilere zam farkı ödemesi başladı 

Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların zam farkları ile, harp veya vazife malullerinin 2022 yılı ek ödemeleri bugün hesaplara yatırılmaya başlandı. 

Araç sahipleri dikkat!

Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu yıla ilişkin ilk taksiti ile borç yapılandırmasına ilişkin taksit ödemelerinin 31 Ocak Salı gün sonuna kadar yapılması gerekiyor.

İş dünyasının sorunları gündeme taşındı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun iş dünyası temsilcilerinin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptığı toplantıda enerji maliyetlerindeki artış, medikal firmalarının ödemeleri, kamuya iş yapan firmaların durumu, fiyat farkı kararnamesi, KDV alacakları, piyasadaki dalgalanmanın etkileri gibi konularda iş dünyasının taleplerinin aktardığını söyledi.

Vergi Ödemelerinde Son Gün 31 Mayıs

Elazığ Belediyesi, emlak, çevre temizlik ve ilan-reklam vergilerinin ilk taksiti ile 7256 kanun kapsamında yapılandırılan borçların 3. taksit son ödeme süresinin 31 Mayıs 2021 tarihinde sona ereceğini duyurdu.

Eylül ayı burs ve kredi ödemeleri 6 Eylül itibarıyla başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Eylül ayı burs ve kredi ödemelerinin 6 Eylül itibarıyla başladığını duyurdu.

Nakdi Ücret Desteği ödemeleri 8 Eylül'de başlayacak

Ağustos ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemeleri 8 Eylül’de başlayacak.

Ödemeler 3 Eylül'den itibaren yapılacak

Ağustos ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 3 Eylül'den itibaren yapılacağı açıklandı.

Arslan’dan çağrı: Vergi Ödemeleri 2021 Yılına Yayılsın

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, özel sektörün Ekim ayından itibaren ödeme süresi gelecek olan ertelenmiş SGK primi, KDV, Stopaj ve Kurumlar ile Gelir Vergisi için 2021’de makul bir ödeme takvimi oluşturulması ve Kısa Çalışma Ödeneğinin yıl sonuna kadar uzatılmasının iş dünyasına çok önemli destek sağlayacağını belirterek bu taleplerinin TOBB öncülüğünde ilgili Bakanlıklara ulaştırıldığını ifade etti. 

Üreticilere 651 Milyon Liralık Destek Ödemesi Başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat Baklagil, Dane Mısır Fark Ödemeleri ile Mazot Gübre Alan Bazlı Gelir Desteği, Zeytinyağı Fark Ödemesi Desteği ve Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği olarak 6 kalemde daha destek ödemelerinin başlayacağını duyurdu.

Deprem konutları Kışa yetişecek mi?

Elazığ’da depremzedeler için yapılması planlanan 23 bin konutun kış mevsimine yetişip yetişmeyeceği tartışmasına Milletvekili Zülfü Demirbağ da dahil oldu. Demirbağ, konuyla ilgili net açıklama yaptı.

Kira yardımı ödemeleri yeniden başladı

Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), depremzedeler için verilen kira ödemelerinin 6 Bin TL’lik kalan kısmının ödemelerinin başladığını duyurdu.

Ödemeler 29 Haziran’da Başlıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 29 Haziran’dan itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Bir El Bir Gönül Yardım Grubu ihtiyaç sahibi ailelerin Yardımına koşuyor 

Elazığ'da faaliyet gösteren 'Bir El Bir Gönül Yardım Grubu', şehrin farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor. Yardım grubu ailelerin, ihtiyaç duyduğu ev eşyasını karşılıyor, kira ve fatura ödemelerini yapıyor.