Öğrencilere Haberleri

Öğrencilere Haberleri

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden anlamlı destek

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencileri 3 Akülü Sandalye alarak Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi’ne teslim etti. Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat Fakülteyi ziyaret ederek öğrencilere teşekkür etti.

Başkan Turus Gençlere Verdiği Sözü Tuttu

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, 31 Mart Yerel Seçimlerinde vermiş olduğu sözü tutarak öğrencilere ücretsiz ulaşım imkanı sağladı.

Elazığ Belediyesi, gençlere desteğini sürdürüyor

Elazığ Belediyesi tarafından, “Gelecek Sensin” projesi kapsamında YKS’ye girecek öğrencilere 4. deneme sınavı yapılarak ardından soru bankası dağıtıldı.

İHH’dan Öğrencilere Diş Sağlığı Eğitimi 

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği yetim, yoksul ve muhacirlerin gıda, ısınma ve barınma ihtiyaçlarını gidermenin yanında sosyal faaliyetlerini de devam ettiriyor. Elazığ Genç İHH tarafından organize edilen bir etkinlikle ilkokul öğrencilerine diş sağlığı eğitimi verildi.

Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteği Resmi Gazete'de

Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile, satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi aşmayan telefon ve bilgisayarlarda en fazla 5 bin 500 TL destek sağlanacak.

Elazığ Belediyesi, YKS’ye girecek öğrencilere desteklerini sürdürüyor

Elazığ Belediyesi, “Gelecek Sensin” projesi kapsamında bu sene sınavlara girecek öğrencilere YKS rehberlik planlayıcısı dağıttı.

Elazığ’da ses yarışması il finali gerçekleştirildi

Elazığ’da üniversite okuyan öğrencilere yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Sahne Sırası Sende’ Ses Yarışması İl Finali yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

YKS'ye Girecek Öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti

Elazığ Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek öğrencilerin ulaşımda aksaklık yaşamamaları için ücretsiz ulaşım imkanı sunacak. 

Elazığ’da sınava girecek öğrencilere moral etkinliği

Elazığ Belediyesi tarafından önümüzdeki hafta YKS'ya girecek öğrencilere yönelik moral konseri düzenlendi.

İHH Yetim Biriminden öğrencilere karne şenliği sürprizi 

Elazığ İHH Yetim Birimi, karnelerini alan yetim çocuklara “Karne Şenliği” programı düzenledi. 

TÜGVA'nın Kitap Kurdu Yarışması'nın lansmanı yapıldı 

TÜGVA Elazığ İl Temsilciği tarafından “Kitap Kurdu Yarışması” projesinin lansmanı yapıldı. Lasnman toplantısında öğrencilere kitaplar dağıtılarak kitap tanıtımı yapıldı. 

Milletvekili Erol’dan Elazığlı Öğrencilere 40 Bin Adet Eğitim Seti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol öncülüğünde Elazığ’da ilk ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin istifade etmesi amacıyla 40 bin eğitim seti dağıtılacak.

Hayırsever iş adamından öğrencilere giyecek yardımı

Bingöllü iş adamı Özgür Aslan, ilkokul öğrencilerine bot ve mont yardımında bulundu.

Uzun yıllar sonra sınava giren öğretmenlerden öğrencilere uyarı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen 'Uzman Öğretmenlik Sınavı'na girmek için kurallara uyan ve sabahın erken saatlerinde okul bahçelerine gelen öğretmenler, öğrencileri de sınav kurallarına uyması gerektiğini ve sınav yerlerine erken gelmeleri konusunda uyardı.

Elazığ'da 'Madde ve Medya Bağımlılığından Kurtulma' semineri

Elazığ'da öğrencilere 'Madde ve Medya Bağımlılığından Kurtulma semineri düzenlendi.

FÜ'de TÜBİTAK 2209-A Proje Yazma Eğitimleri verildi

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) öğrencilere yönelik, TÜBİTAK 2209-A proje yazma eğitimleri verildi.

Elazığ'da trafik bilinci gelişimi faaliyetleri sürüyor

Elazığ'da polis ekipleri tarafından öğrencilere yönelik, trafik bilinci gelişimi faaliyetleri sürüyor.

Üniversite öğrencilerine sosyal hizmet uygulamaları semineri

Fırat Üniversitesinde (FÜ) öğrencilere sosyal hizmet uygulamaları semineri verildi.

Elazığ'da öğrencilere yönelik tabiat eğitimi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik tabiat eğitimi verildi.

Mevsimlik işçi öğrencilerin büyük başarısı: Biri hukuk fakültesini kazandı, diğeri Türkiye ikincisi oldu

Şanlıurfa'dan Elazığ'a mevsimlik işçi olarak çalışmaya gelen Selma Söylemez ile İlknur Sümer kendileri gibi lise ve üniversite hayali kuran öğrencilere başarıları ile örnek oldu. Mevsimlik işçi olarak zor koşullarda çalışan ve çadırda kalan Selma hukuk fakültesini kazanırken İlknur ise Liseye Geçiş Sınavında Türkiye ikincisi oldu.

Jandarmadan öğrencilere trafik güvenliği eğitimi

Elazığ'da jandarma ekipleri tarafından öğrencilere trafik güvenliği eğitimi verildi.

Elazığ'da öğrencilere trafik eğitimi

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından öğrencilere trafik eğitimi verildi.

Okan Üniversitesi, Doğu ve Güneydoğu'da ücretsiz tercih danışmanlığı verecek

Okan Üniversitesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde üniversite sınavına giren öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti verecek.

Elazığ'da YKS'ye girecek öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti

Elazığ Belediyesi, 18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına (YKS) girecek öğrenciler için ücretsiz ulaşım hizmeti vereceğini açıkladı.

YKS'ye girecek olan öğrencilere ücretsiz servis

Elazığ Yazıkonak Belde Belediyesi, Elazığ merkezde YKS'ye girecek öğrenciler ile beldedeki okullarda sınava girecek öğrenciler için ücretsiz servis kaldıracak.

Elazığ'da çömlekler minik ellerde şekilleniyor

Elazığ'da yaşayan Murat Yıldız, annesinin kurduğu çanak çömlek atölyesinde 11 yaşından beri çalışarak usta oldu. Çocukluğunda çamurla uğraşmanın yaşattığı mutluluğu Elazığ'da bulunan minik öğrencilere de yaşatmak isteyen Yıldız, her hafta farklı okullardan bir anasınıfını ağırlayarak, vazo, kalemlik ve küçük minyatür gibi birçok ürün yapma fırsatı sunuyor.

Elazığ 'da 11 okuldan 670 öğrenci ve 39 öğretmene siber farkındalık eğitimi verildi

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilere internet ve teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık, güvenli ve bilinçli internet kullanımı, internet dolandırıcılığı gibi konularda siber farkındalık eğitimi verildi.

Öğrencinin öğretmene bıraktığı not hayalini gerçeğe dönüştürdü

Elazığ'da ortaokul öğrencinin bıraktığı nottan etkilenen müdür, öğrencinin hayalindeki konser etkinliğini ayağına getirerek, öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı.

Elazığ'da 'Hayalimle Dönüşen Oyuncak Projesi'nde dereceye girenler ödüllendirildi

Elazığ'da düzenlenen 'Hayalimle Dönüşen Oyuncak Projesi' yarışmasında atık malzemeler çocukların elinde oyuncağa dönüştü. Yarışmanın finalinde festival düzenlenerek yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

İşitme engelli öğrencilere jandarmadan özel etkinlik

Elazığ'da işitme engelli minik öğrenciler, jandarma tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte keyifli anlar geçirdi.