Öğretim Haberleri

Öğretim Haberleri

Özkan, 2024-2025 yılı eğitim öğretim yılını değerlendirdi

CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından açıklamalarda bulunarak, Ak Parti’nin 22 yıllık iktidarlık sürecinde eğitim sistemini bilerek ve isteyerek siyasallaştırdığını söyledi.

Karaçorlu: Çanakkale’de yaşanan trajedi bugün Gazze’de yaşanıyor

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Şuurlu Öğretmenler Derneği Elazığ Şube Başkanı Habib Karaçorlu bir açıklama yaptı. Öğrencilerin tarih bilinciyle yetiştirilmesinin önemine dikkat çeken Karaçorlu bu bilinçle geleceğe daha güçlü adımlar atılacağını vurguladı.

Taşkın: Eğitimin olduğu yerde umut vardır

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile ilgili bir açıklama yaptı. Taşkın açıklamasında eğitim sadece bireyleri değil milletleri de yükseltir ifadelerine yer verdi.

Bahşi, yeni eğitim öğretim yılını değerlendirdi

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, kaliteli bir eğitim sunabilmeleri adına eğitim çalışanlarının gücünün artırılması gerektiğini söyledi.

Elazığ Belediyesi’nden öğrencilere kırtasiye seti desteği

Elazığ Belediyesi 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte ilk ve ortaokul öğrencilerine kırtasiye seti ve okul çantası desteğinde bulundu.

İlk ders zili çaldı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Kırklareli'nde öğrenciler okula geldi.

AK Partili kadınlardan öğrencilere destek

AK Parti Elazığ Kadın Kolları İl Başkanı Burcu Tüver, Kadın Kolları Başkanlığı'nın yeni Eğitim-Öğretim yılı için yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Ders kitapları sıralardaki yerini aldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında ücretsiz verilmek üzere hazırlanan yaklaşık 178 milyon ders kitabının okullardaki dağıtımına başlandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan, Başkan Şerifoğulları’na teşekkür

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla ve Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ ile birlikte, Elazığ Belediyesi tarafından Sürsürü Mahallesi’nde hayata geçirilen ve 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak olan Kur’an Kursunda incelemelerde bulundu.

Okul servisleri tarifesi açıklandı

Elazığ’da 2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı okul servisi fiyat tarifesi açıklandı.

Halk Eğitim Merkezi'nden ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu

Elazığ Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, mezun olmuş veya açık öğretim de okuyan öğrencilere yönelik ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu açacak.

YKS sonuçları açıklandı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy YKS sonuçlarının ÖSYM'nin internet adresinden açıklandığını bildirdi.

Aksu, ikinci öğretim programlarının kapatılmasını değerlendirdi

Kurs Der Başkanı Veli Aksu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar’ın 259. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmalar sonrası açıklamalarda bulundu.

Özbey, FÜ Rektörlüğü’ne aday olduğunu açıkladı

Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Özbey, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu.

Fırat Üniversitesi’ne 69 öğretim üyesi alınacak

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Fırat Üniversitesi 69 Öğretim Üyesi alacak.

Başkan Bahşi’den dönem sonu değerlendirmesi

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte değerlendirmelerde bulundu.

SÜRSÜRÜ MAHALLESİ’NDE İNŞA EDİLEN KUR’AN KURSU, YENİ DÖNEMDE HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

Elazığ Belediyesi tarafından Sürsürü Mahallesi’nde inşa çalışmaları devam eden Kur’an kursunun, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında öğrenci alımı gerçekleştirerek hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

AHDE Vefa Derneğinde ‘Atatürk ve Milli Egemenlik’ konuşuldu

AHDE Vefa Derneği tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi Tarih bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Çevik , “Atatürk ve Milli Egemenlik” hakkında katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

Prof. Dr. Şimşirgil Elazığlılarla buluştu 

Elazığ Belediyesi Ramazan programlarına, Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil konuk oldu. 

Eğitim-Bir-Sen’den dönem sonu değerlendirmesi

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bahşi eğitim öğretimin ikinci yarısında hayata geçirilmesini istedikleri projeleri ve öğretmenlerin sorunlarını da dile getirdi.

Müdür Yiğit’ten yarıyıl tatili mesajı

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit 2023 2024 Eğitim Öğretim Yılının yarıyıl tatiline girmesiyle öğrenci, öğretmen ve veliler için mesaj yayımladı.

Başkan Şerifoğulları’ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tüm eğitim-öğretim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Ara tatil zili 10 Kasım Cuma çalacak

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 19 milyonu aşkın öğrenci, 13-17 Kasım'da 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk ara tatilini yapacak.

Okullarda müfredat değişiyor 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına ilişkin önemli bir karar daha aldıklarını açıkladı.

Fırat Üniversitesi’ne öğretim elemanı alınacak 

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Fırat Üniversitesi’ne 27 Öğretim Üyesi 19 Öğretim Elemanı alınacak. 

Kazan’ın “Kuran ve Sünnet Perspektifinden Güncel Soru Ve Sorunlarımıza Çözüm Önerileri” adlı kitabı ile okuyucuları ile buluştu 

Hadis, Arap dili ve Edebiyatı alanında çalışmalar yapmakta olan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahsin Kazan “Hanefi Alimlere Göre Hadis Usulü” adlı eserinden sonra “Kuran ve Sünnet Perspektifinden Güncel Soru ve Sorunlarımıza Çözüm Önerileri” adlı eseri Asalet Yayınları tarafından okuyucularının beğenisine sunuldu. 

Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteği Resmi Gazete'de

Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile, satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi aşmayan telefon ve bilgisayarlarda en fazla 5 bin 500 TL destek sağlanacak.

Başkan Şerifoğulları, eğitimciler ve öğrencilerle bir araya geldi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler için hazırlanan, “Gelecek Sensin” isimli kapsamlı destek programını yeni dönemde de gençlerle buluşturan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’da faaliyet gösteren eğitim kurumlarını ziyaret ederek, eğitimciler ve öğrencilerle bir araya geldi. Gençler, Başkan Şerifoğullarını alkışlarla ve “Büyük Başkan” sloganları ile karşıladı.

Elazığ’da Karekod uygulaması 

Elazığ Valiliği, özel öğretim kurumlarının kurum tabelalarında Karekod uygulamasına geçildiğini duyurdu. 

İHH’dan yetim ve muhtaç ailelere kıyafet yardımı

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği tarafından yeni başlayan eğitim öğretim yılı öncesinde bin yetim ve muhtaç aileye kıyafet yardımında bulunuldu.