Okullar Haberleri

Okullar Haberleri

Keleş: Çocuklarımız için modern okullar inşa ediliyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş deprem sonrası Elazığ’da 45 okulun yapımının tamamlandığını ve 14 okulun yapımının sürdüğünü söyledi.

Ders kitapları sıralardaki yerini aldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında ücretsiz verilmek üzere hazırlanan yaklaşık 178 milyon ders kitabının okullardaki dağıtımına başlandı.

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

Başkan Ulaş: Alışverişini yerel esnaftan yap şehrin kazansın

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş ilk ve orta dereceli okulların açılmasına kısa süre kala açıklamalarda bulundu. Ulaş, “herkes alışverişini yerel esnafımızdan yapsın” dedi.

Okullarda Deneme Sınavı Yapmak Yasaklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren kararı duyurdu. Okullarda liselere kadar deneme sınavı yapılması yasaklandı.

Elazığ Belediyesi’nden ücretsiz yaz spor kursları

Elazığ Belediyesi’nin, 6-14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik 5 ayrı branşta gerçekleştireceği ücretsiz yaz spor okulları için kayıtlar, 20 Haziran Perşembe günü başlayacak.

Milletvekili Erol: Okulların sonucuna gelmiş durumdayız

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da 24 Ocak 2020 Elazığ depreminin ardından Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından yapımı devam okullar hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara Ortaokulu Mansur Yavaş’ın katılımıyla açılacak

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol CHP’li belediyelerle temasa geçerek okul inşa edilmesini talep etmesi sonucu İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri Elazığ’da 3 okul yapma kararı almıştı. Bu okullardan biri olan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen okulun Ankara Ortaokulu’nun yapımı tamamlandı. Açılışı ise Başkan Mansur Yavaş’ın katılımı ile yapılacak.

1 Nisan’da okullar tatil edildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla birlikte 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle 1 Nisan’da okullar tatil edildi.

Ara tatil zili 10 Kasım Cuma çalacak

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 19 milyonu aşkın öğrenci, 13-17 Kasım'da 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk ara tatilini yapacak.

Okullarda müfredat değişiyor 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına ilişkin önemli bir karar daha aldıklarını açıkladı.

Elazığ Belediyesi ücretsiz Yaz Spor Kursları başladı 

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz yaz spor okulları eğitimleri başladı. 

Elazığ Belediyesi’nin ücretsiz yaz spor kursları başlıyor 

Elazığ Belediyesi tarafından ücretsiz yaz spor okulları açılacak. Kurslara başvurular 16 Haziran’da başlayacak. 

Milletvekili Erol’dan Devlet okullarında ücretsiz yemek ve 0-6 yaş kreşlerinde anneye ücretsiz ulaşım kartı sözü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili, Parti Meclis Üyesi ve 28. Dönem Elazığ Milletvekili Adayı Gürsel Erol,seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam ediyor.

Milletvekili Erol: İhtiyaç olan bölgelerde kapatılan köy okulları yeniden açılacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi ve 28. Dönem Elazığ Milletvekili adayı Gürsel Erol, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu Elazığ’a gelecek

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu önümüzdeki günlerde Elazığ’a gelecek. 24 Ocak 2020 depremi sonrasında CHP’li Büyükşehir Belediyelerinin Elazığ’a kazandıracağı okulların temelleri bir bir atılıyor. 

Taşkın, Okullar 1 Mart’ta açılmalı

Türk Eğitim - Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremin Elazığ’da etkisini gösterdiğini ifade ederek, okulların 1 Mart tarihinde açılması gerektiğini belirtti.

Okullar 20 Şubat'a kadar tatil edildi 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer TRT Haber'e özel açıklamalarda bulundu. 

Depremin vurduğu 10 ilde okullar tatil edildi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çok sayıda ilden de hissedildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "284 can kaybı var, yaralı sayısı 2 bin 323" açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye’de okulların bir hafta süre ile tatil edildiğini açıkladı.

Elazığ’da eğitime 2 gün kar engeli

Elazığ’da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü itibariyle okullar 2 gün süreyle tatil edildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacak.

Elazığ’da okullar tatil olacak mı? 

Elazığ’da hafta sonundan itibaren etkili olan kar yağışı devam ediyor. Kar yağışının başlamasıyla birlikte okullar tatil olacak mı sorusu tekrar gündeme geldi. 

Başkan Çadırcı öğretmenlerin gününü kutladı

Elazığ'ın Yazıkonak Belde Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, beldedeki okulları ziyaret ederek öğretmenlerin günlerini kutlayıp kendilerine karanfil verdi.

Elazığ'da jandarma ekipleri öğrencileri bilgilendirdi

Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre Koruma Tim Komutanlığı ekipleri, HAYDİ uygulaması ve 'Elinle Yaktığın Ormanı Gözyaşınla Söndüremezsin' Projesi çerçevesinde okullarda öğrencileri bilgilendirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: 'Türkiye güçlü ve yaralarını saran bir ülke'

Elazığ'da okulun temel atma törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deprem oldu, insanlar hayatını kaybetti, binalar ve okullar yıkıldı. Ama Türkiye güçlü bir ülke. Türkiye yaralarını saran bir ülke dedi.

Elazığ'da KPSS heyecanı

ÖSYM tarafından iptal edilen ve yeniden düzenlenen KPSS için tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da tekrar sınava girecek binlerce aday okulların yolunu tuttu.

Jandarma ekipleri servis araçlarını denetlemeye başladı

Elazığ'da jandarma ekipleri, okulların açılmasıyla birlikte servis araçlarının denetimine başladı.

Elazığ'da KPSS heyecanı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da KPSS'ye girecek binlerce aday okulların yolunu tuttu.

Elazığ'da GSB Spor Okulları açıldı

Elazığ'da GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları'nın açılışı yapıldı. 21 branşta verilecek ücretsiz spor eğitimleri için ilk etapta 8 bin başvurunun geldiği bildirildi.

YKS'ye girecek olan öğrencilere ücretsiz servis

Elazığ Yazıkonak Belde Belediyesi, Elazığ merkezde YKS'ye girecek öğrenciler ile beldedeki okullarda sınava girecek öğrenciler için ücretsiz servis kaldıracak.

Elazığ'da 'okullarda gıda güvenilirliği ve israfı ile gıdanı koru' eğitimi

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 2018-2023 Stratejik Planında yer alan okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek konulu eğitimler devam ediyor.