Okulların Açılması Haberleri

Okulların Açılması Haberleri

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

Başkan Ulaş: Alışverişini yerel esnaftan yap şehrin kazansın

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş ilk ve orta dereceli okulların açılmasına kısa süre kala açıklamalarda bulundu. Ulaş, “herkes alışverişini yerel esnafımızdan yapsın” dedi.

Jandarma ekipleri servis araçlarını denetlemeye başladı

Elazığ'da jandarma ekipleri, okulların açılmasıyla birlikte servis araçlarının denetimine başladı.

Başkan Özgül: Eğitimin telafisi olmaz

İyi Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Burak Özgül, okulların açılması birlikte öğrencilerin okullarına dönmesi mutluluk verici olduğunu ifade ederek öğrencilerin pandemi sürecinde yaşadığı eğitim eksiklerinin mutlaka giderilmesi gerektiğini söyledi.

Elazığ'da okul servislerine yönelik denetimler başladı

Elazığ'da jandarma ekipleri, okulların açılmasına sayılı günler kala okul servislerine yönelik denetimlerine başladı.

Başkan Ulaş; Okulların Açılmaya Başlaması Esnafları Rahatlatacak

12 Ekim Pazartesi tüm ilkokullar, köy okulları, 8 ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocukların eğitim gördüğü okullarının açılması esnafları sevindirdi.

MEB: 2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirme süreci nihai aşamadadır

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların eğitim ve öğretime açılış tarihiyle ilgili, 'Bilim Kurulu toplantısı sonucuna göre alınacak karar, en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır' açıklamasında bulundu.

Elazığ'da okulların açılması 17 Şubat'a ertelendi

Elazığ'da deprem nedeniyle daha önce 10 Şubat'ta başlaması planlanan eğitim öğretimin ikinci bir kararla 17 Şubat'a ertelendiği bildirildi.

Okulların 10 Şubat'ta açılacağı Elazığ'da çadır kentlerde yaşam sürüyor

Elazığ'da 10 gün önce meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası, evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlar için kurulan çadır kentlerde yaşam tüm imkanlar kullanılarak hayatın akışı sağlanmaya çalışılıyor. 10 Şubat'ta okulların açılması planlanan Elazığ'da çocuklar için etkinlikler düzenleniyor.

Jandarma ekipleri servisleri denetledi, öğretmenleri ziyaret etti

Elazığ'da jandarma ekipleri okulların açılmasıyla birlikte servisleri denetledi, öğretmenleri de ziyaret edip karanfil verdi.