Oldu Haberleri

Oldu Haberleri

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası’nın bugün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısının ardından, eylül ayına ait bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı kararı belli oldu.

Bakan Tekin’in Elazığ programı belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 19 Eylül Perşembe günü Elazığ’a gelecek.

Hemşehrimiz Sayıştay Daire Başkanı oldu

Elazığlı Gazi Kapan Sayıştay Daire Başkanı oldu.

Erol’dan, eğitimde tasarrufa sert tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, Elazığ’ın uzak köylerinde yaşayan lise öğrencileri için uygulanan taşımalı eğitim hizmeti sona erdirildi. Bu karar, özellikle kırsal bölgelerdeki aileler ve öğrenciler için büyük bir endişe kaynağı oldu.

TRoket Takımı, Roketsan’ın yarışmasında başarılı atış gerçekleştirdi

Elazığ Gençlik Merkezi TROKET Takımı Roketsan’ın Aksaray’da düzenlemiş olduğu roket yarışmasında "zorlu görev" kategorisinde Türkiye’de ilki gerçekleştirerek, başarılı bir atış yaptı.

Şerifoğulları: Vatandaşlarımızın yüzünü, spor yatırımlarımızla da güldürmeye devam edeceğiz

Spor Köyü’nün tamamlamak üzere olduğunu belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Spor Köyü'müzün hizmete açılmasıyla birlikte aziz şehrimiz çok modern, çok üst düzey bir tesis daha kazanmış olacak. Elazığ’ımızın ve kıymetli hemşehrilerimizin yüzünü, spor yatırımlarımızla da güldürmeye devam edeceğiz” dedi.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

Türkiye'de işsizlik oranı, temmuzda bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 8,8 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 167 bin kişi olarak belirlendi.

Mahalle Muhtarlarından, Başkan Şerifoğulları’na teşekkür

Elazığ Belediyesi, Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin ardından İstasyon Caddesi Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni de hizmete açarak Akpınar, Nailbey, Çarşı ve Sarayatik Mahalleleri için vatandaşların taleplerini toplamaya başladı. Depreme dayanıklı modern bir şehir hedefi doğrultusunda kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür eden mahalle muhtarları, Elazığ Belediyesi’nin başlatacağı çalışmaların, vatandaşlar için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Taşkın: Eğitimin olduğu yerde umut vardır

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile ilgili bir açıklama yaptı. Taşkın açıklamasında eğitim sadece bireyleri değil milletleri de yükseltir ifadelerine yer verdi.

Karakuş: İdam cezası kaçınılmaz olmuştur

Diyarbakır’da 8 yaşındaki masum kızımız Narin’in hunharca katledilip bir çuvala koyularak bulunmayacak şekilde dere içine saklanması sonrasında özellikle çocuk ve kadınların taciz ve öldürülmesine yönelik suçlarla ilgili idam cezası yeniden gündeme geldi.

Şehit olduğu gün baba oldu!

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı'nın eşi, Balıkesir'de doğum yaptı.

Şehitlerimiz Elazığ’dan uğurlanacak

Tunceli’nin Ovacık İlçesi Kuşluca Köyü Mevkisinde zırhlı askeri aracın devrilmesiyle meydana gelen trafik kazasında 4 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimiz yarın sabah Elazığ Havalimanından memleketlerine uğurlanacak.

Ağustos ayı ihracat oranları belli oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi Ağustos Ayı İhracat oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da ağustos ayında 20 milyon 639 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Milletvekili Keleş, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Doğu Anadolu Şehit Aileleri Federasyon Başkanlığı’nın düzenlediği buluşmada Hakkari’den gelen şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi. Keleş, vatan için canlarını feda eden kahramanların geride bıraktıkları emanetlerin her zaman devletin ve milletin baş tacı olduğunu ifade etti.

AK Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanlığı ziyaretlerini sürdürüyor

AK Parti Elazığ İl Kadın Kolları Başkanlığı “Kadının Olduğu Her Yerdeyiz” sloganıyla başlatılan ziyaretlerini sürdürüyor.

Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı

TÜİK verilerine göre enflasyon ağustosta, aylık yüzde 2,47 artarak yıllık 51,97 oldu. Türkiye’de tüm gözler, ağustos enflasyon verisine odaklanmıştı.

Çetiner, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı oldu

Elazığlı Tarıkhan Çetiner Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı olarak atandı. 

Ertan’dan, THY kararına sert tepki!

Türk Hava Yolları Elazığ Şube Müdürlüğü’nün Muş’a bağlanması ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan, kararın Elâzığ’a bir haksızlık olduğunu ve geri adım atılması gerektiğini söyledi.

Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu 2024 yılı temmuz ayında Elâzığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısını açıkladı. Buna göre Elâzığ’da 158 bin 924 trafiğe kayıtlı araç bulunuyor

Başkan Dilek: Elazığ'da dahil edilmelidir

Elazığ Mobilyacılar Dernek Başkanı Muhammed Fethi Dilek, yerinde dönüşümün Elazığ için acil olduğunu vurgulayarak, şehrin deprem tehlikesine karşı hızlı bir şekilde hazırlanması gerektiğini söyledi.

Elazığ'da işçiler geçinemiyoruz dedi!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklaması çerçevesinde yaptığı açıklamada 'Yoksulluğa, hayat pahalılığına, vergide adaletsizliğe, esnek çalışmaya dur demek için bugün bir araya geldik. Bizler Türk-İş olarak yapmış olduğumuz eylem planlarımızı taleplerimiz karşılık bulana kadar paylaşacağız.' dedi.

Türkiye'de kaç Suriyeli var?

Göç İdaresi Başkanlığı, "Türkiye'de 7 milyon Suriyeli ve 13 milyon yabancı olduğu" iddiasının gerçek dışı olduğunu ve hiçbir dayanağının bulunmadığını bildirdi.

Işıkver: Yarısı bizden kampanyası Elazığ için elzemdir

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından İstanbul'a özel olarak açıklanan 'Yarısı Bizden' kampanyasının Elazığ'da da uygulanmasının şart olduğunu ifade ederek “Bu şartlar sağlanmazsa yüzyıllık yerleşim yerleri olan 18 mahallemiz enkaz yığını olarak kalmaya devam edecektir” dedi.

MTTB Elazığ İl Başkanlığı’na Furkan Doğan Getirildi

Milli Türk Talebe Birliği, Elazığ İl Başkanı Furkan Doğan oldu.

ELMİYAD’DA bayrak değişimi

Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Cemiyeti’nin uygulamış olduğu tüzüğe göre Dönem Başkanlığını yürüten Erhan Bahçeci, görevini Fırat Öztürk’e devretti.

Açık: Deprem açısından riskli bölgede olduğumuz gerçeğiyle yüzleşmeliyiz

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan deprem felaketinin 25'inci yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, faaliyetlerini sürdürdükleri Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinin birinci ya da ikinci derece riskli bölgede yer aldığını hatırlatarak deprem gerçeğiyle yüzleşilmesi gerektiğini söyledi. Açık, 'Bilimin ışığında depremin yıkıcı etkilerine karşı dayanıklı yapılar, güvenli şehirler inşa etmeliyiz' dedi.

Akbaş, olimpiyatlarda gümüş madalyanın sahibi oldu

Olimpiyatlarda 54 kilogramda mücadele eden Milli Boksör Hatice Akbaş gümüş madalyanın sahibi oldu.

Alan: Şarap Fabrikasının kapatılması hem çalışanları hem de üreticileri mağdur edecektir

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ’da uzun süreden beri hizmet veren Şarap Fabrikası’nın kapatılmasının büyük bir yanlış olduğu gibi Elazığ ekonomisi ve üreticileri mağdur edeceğini ifade etti.

Bakan Kurum’un Elazığ programı belli oldu

Elazığ’a bugün gelecek olan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un programı belli oldu.

Elazığ'ın vergi rekortmenleri belli oldu

Elazığ Defterdarlığı, 2022 yılı Elazığ'da ki ilk 100 vergi rekortmenini açıkladı.