Ölüm Sayısı Haberleri

Ölüm Sayısı Haberleri

Kaya: Türkiye’de sigara kaynaklı ölüm sayısı yılda 100 bin

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Kaya, salgınıyla mücadelenin devam ettiği bugünlerde sigara bırakmanın öneminin daha da arttığına dikkat çekti.

Bakan Kurum: 'Elazığ'da hasar tespit çalışmaları tamamlandı'

Elazığ'da hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplamda yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı bina sayısı 8 bin 519, bağımsız bölüm sayısı 19 bin 821'e ulaşmıştır, şu an itibariyle 17 bin 400 konut projelendirilmesini başlattık dedi.

Bakan Kurum: 'Depremde ağır hasarlı bina sayısı 3 bin 200'

Elazığ'da incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 323 acil yıkılacak binamız var. Acil yıkılacak binalarda, ki bağımsız bölüm sayısı da yaklaşık bin 200 bağımsız bölümden oluşmaktadır. Yani yıkık acil yıkılacak ağır hasarlı bina sayısı 3 bin 200, bağımsız bölüm sayısı da yaklaşık 10 bin 900'e ulaşmış durumdadır dedi.

Dünya'da her yıl 6 milyon bebekte Sepsis hastalığı görülüyor

Kana bakteri ve toksin karışması sonucu bağışıklık sisteminin çökmesiyle ortaya çıkan sepsis hastalığına bağlı olarak ölüm sayısının dünyada arttığını dile getiren Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özcan Deveci, 6 milyondan fazla bebekte bu hastalığa karşılaşıldığını söyledi.