Önemini Haberleri

Önemini Haberleri

Aksu, LGS tercihlerinde dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı

Kurs-Der Başkanı Veli Aksu, liselere giriş sınav sonuçlarının açıklanması ve tercih döneminin başlaması ile öğrencilerin tercihlerinde dikkat etmesi gereken hususlara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Akın siyasi partileri ziyaret etti

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, siyasi partileri ziyaret etti. Ziyaretinde Elazığ’daki siyasi rekabetin yanı sıra birlik ve dayanışmanın da önemini vurgulayan Abdullah Akın, AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti'yle görüşmeler gerçekleştirerek “Kardeşlik” mesajı verdi.

Işıkver: Milliyetçi Hareket Partisi döneminin başlamasına çok az kaldı

MHP Elazığ Milletvekili Adayı Semih Işıkver, Kapalı Çarşı ve Kuyumcular Çarşısı esnafını ziyaret etti.

Prof. Dr. Yasemin Açık'tan İlk Açıklama!

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, adaylığını açıklamasının ardından açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Açık, 'Elazığ'da yeni bir hizmet dönemini hep birlikte başlatıyoruz' dedi.

Üniversitelerde uygulanacak eğitim programı açıklandı

YÖK Başkanı Özvar, bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

Elazığ Belediyesi çocuklara özel yarıyıl etkinliği düzenledi

Eğitim öğretim döneminin ilk yarısını geride bırakarak karne almanın heyecanını yaşayan çocuklar, yarıyıl tatilini Elazığ Belediyesi’nde düzenlenen kurslar ile geçirdi.

Okul Cami Buluşmaları düzenlendi 

Şehit Hüseyin Göral İmam Hatip Ortaokulu çocuklara namaz ibadetinin önemini anlatmak ve namaz alışkanlığı kazandırmak amacıyla okul cami buluşması gerçekleştirdi. 

Elazığ Karakoçan FK, iki futbolcuyu daha renklerine bağladı

Elazığ Karakoçan FK, transfer döneminin son gününde iki futbolcuyu daha renklerine bağladı.

Mehteran takımı ve Atlı Jandarma Timi vatandaşlara Osmanlı dönemini yaşattı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde mehteran takımı ve Atlı Jandarma Timi, marşlar eşliğinde yürüdü. O anları görenler adeta Osmanlı dönemine gitti.

Elazığlı gençler Akdeniz'de

Gençlik Kampları için Elazığ'dan yola çıkan gençler, Mersin ve Antalya'da yaz dönemini eğlenceli bir şekilde geçirecek.

Av sezonunun kapanmasının ardından denetimler sürüyor

Yaban hayvanlarının üreme döneminin başlamasıyla 6 Martta ülke genelinde kapanan av sezonunda kaçak avlanmayı önlemek için denetimler arttı.

TKDK'dan Elazığ'a 536 milyon liralık yatırım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü 14 Ocak tarihinde ilan edilen ve proje kabulleri 25 Mart'ta tamamlanan 11.Başvuru çağrı dönemini rekor bir başarı ile tamamladı.

Kolesterolün önemi kanda ortaya çıktı: Düşükte kan berrak, yüksekte bulanık ve katı

Medical Park Elazığ Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İdris Baydar, kolesterolün önemine dikkat çekerek, 'Kalp ve damar hastalıklarında en önemli risk faktörü şüphesiz kolesterol yükseklikleridir. Kandaki görüntüsü bile bunu gözler önüne seriyor. Kolesterolü normal olan hastanın kanı berrak görünümlü. Kolesterolü yüksek olan hastanın ise bulanık ve katı görünümde. Bu iki görüntü arasındaki fark kolesterolün önemini çok güzel ortaya koyuyor' dedi.

Elazığspor 4 transferi daha açıkladı

Elazığspor, ara transfer döneminin tamamlanmasına sayılı saatler kala anlaşma sağladığı 4 futbolcuyla daha sözleşme imzaladı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat: 'Hareketsiz yaşam tarzı sağlığımızı olumsuz etkiliyor'

Hareketsiz yaşam tarzının sağlığı olumsuz etkilediğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi sonucu toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, kemik erimesi gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı artmıştır' dedi.

Elazığ Karakoçan'dan son gün transferleri

Elazığ Karakoçan FK, 1. transfer döneminin tamamlanmasına sayılı saatler kala iki isimle daha anlaşma sağladı.

Suyun Önemini Anlatan Anlamlı Proje

Elazığ Şehit Fethi Murat İlkokulu ile Elazığ Mehmet ve İfakat Gülaçtı İlkokulu öncülüğünde Türkiye-Azerbaycan ortaklı uluslararası susuzluk temalı eTwinning Projesi hazırlandı.

Ahmet Burak Solakel, yeniden Elazığspor'da

Ara transfer döneminin tamamlanmasına sayılı saatler kala TY Elazığspor, Ahmet Burak Solakel'le anlaşma sağladı.

Tarlada çalışanlar, kovaları havaya fırlatarak sezonu kapattı

Okulların mezuniyet töreninde genelde kepler havaya atılarak sevinç gösterisi yapılırken, Elazığ'da bazı tarlalarda çalışanlar hasat döneminin sonu olması nedeniyle kovaları havaya fırlatıp sezonu kapattı.

Kaya: Türkiye’de sigara kaynaklı ölüm sayısı yılda 100 bin

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Kaya, salgınıyla mücadelenin devam ettiği bugünlerde sigara bırakmanın öneminin daha da arttığına dikkat çekti.

Jandarma ekipleri, sosyal mesafe ve maskenin önemini anlattı

Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler vatandaşlara maske ve sosyal mesafe uyarısı yapıp dezenfektan ikram etti.