Orcik Haberleri

Orcik Haberleri

Elazığ orciği Almanya, Hollanda ve Amerika sofralarında

Elazığ'da üzüm ve cevizle hazırlanan coğrafi işaret tescilli orcik yapımına başlandı. Yöreye özgü lezzeti ile yurt içinde 81 ile gönderilen orcik, Almanya, Hollanda ve Amerika'dan da alıcı buluyor.

Elazığ'da 15. Bağ Bozumu ve Orcik Festivali başladı

Elazığ'ın merkeze bağlı Sün köyünde 15. Bağ Bozumu ve Orcik Festivali düzenlendi. Festivalde 'En Güzel Üzüm' yarışması da düzenlendi.

Elazığ'ın vazgeçilmez tescilli lezzeti 'Orcik' için mesai başladı

Elazığ'da Coğrafi İşaret Tescili alan, üzüm ve cevizle hazırlanan orcik yapımına başlandı.

Üniversite öğrencileri Elazığ şivesi ile karşılandı

Eğitim öğretimleri için uzun bir aradan sonra Elazığ'a gelen üniversite öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Elazığ şivesi ile 'Sevgili öğrenciler gadanalam hoş geldiniz. Sevgili öğrenciler sizi çok ösgedik' yazılı pankartlarla karşılandı. Yurtlara kayıt yaptıran öğrencilere orcik, badem şekeri ve Ağın leblebisi ikram edildi.

Ceviz rekoltesindeki düşüş orcik fiyatlarını yükselti

Elazığ'ın yöresel lezzetlerinden olan orcik, bu sene ceviz rekoltesinin düşük olmasından dolayı cep yakıyor.

Elazığ'da 14. Bağ Bozumu ve Orcik Festivali

Elazığ'ın Hoşköy köyünde Covid-19 tedbirleri kapsamında 14. Orcik Festivali ve Bağ Bozumu Şenliği düzenlendi.

Elazığ'da Orcik Mesaisi Başladı

Elazığ'da bağ bozumunun yapılmasıyla birlikte köylerde coğrafi işaret tescili alan oorcik için mesai başladı. İnşaat mühendisi Ahmet Altunyuva da, mezun olduktan sonra yöneldiği baba mesleği orcik üretimini yaparak iş hayatına atıldı.

81 ilden 81 okula orcikler Aziz şehirden

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğrenciler okula döndüklerinde, ilk ders gününün ilk  teneffüsünü 40 dakika yapacaklarını açıklamasının ardından Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, öğrencilere orcik gönderileceğini açıkladı.

Orcik kazanını çalan 3 şüpheli yakalandı

Orcik yapımında kullanılan kazanı çalan 3 şüpheli jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

İsveç'e rakip Elazığ'da 123 metrelik orcik yapıldı

Guinness Rekorlar Kitabına 100 metrelik orcik ile ismini yazdıran İsveç'e rakip olan Elazığ'da, 123 metre uzunluğunda orcik yapıldı. Aynı zamanda Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın talimatıyla festival için hazırlanan 500 kilogram orcikin de Mehmetçik'e gönderileceği öğrenildi.

Valilik festivalin iptal edildiğini duyurdu

Elazığ Valiliği, 12-13 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan Orcik Festivali ve Bağ Bozumu şenlikleri programının iptal edildiğini açıkladı.

Orcik Festivali iptal edildi

Elazığ'da 12-13 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan Orcik Festivali ve Bağ Bozumu Şenlikleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de başlattığı operasyon nedeniyle iptal edildi.

Elazığ'ın vazgeçilmez tescilli lezzeti 'orcik' için mesai başladı

Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Elazığ'da coğrafi işareti tescili de alan üzüm ve cevizle hazırlanan orcik (cevizli sucuk) yapımına başlandı.

Elazığ'da 'Orcik ve Bağ Bozumu Festivali' toplantısı

Elazığ'da '3. Geleneksel Orcik ve Bağ Bozumu Festivali' değerlendirme toplantısı yapıldı.

Elazığ, İsveç'e rakip oldu, 110 metrelik 'Orcik' yapacak

Guinnes Rekorlar kitabına 100 metrelik Orcik ile ismini yazdıran İsveç'e, Elazığ rakip oldu 110 metrelik kentin tescilli ürünü Orcik yapmak için başvuru yapıldı.

İlk defa yapılacak olan 'Orcik Festivali' esnafı heyecanlandırdı

Elazığ'ın tescilli ürünlerinden 'orcik' için ilk defa düzenlenmesi planlanan festival, üreticiden satıcıya kadar herkesi heyecanlandırdı.

Soylu’dan Orcik Festivali’ne 50 Bin TL Destek

Geçtiğimiz gün Elazığlı gençlerin twitter üzerinden gerçekleştirdiği #TolgaAbiBiziFestivaleGötür hashtagi ile başlattığı festival çağrısına, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’dan müjdeli bir cevap gelerek Elazığ’da Ağustos ayı içinde orcik festivalinin yapılacağı duyurulmuştu. Bunun üzerine şehrin tüm dinamikleri harekete geçerek Milletvekili Ağar’a destek verici mesajlar art arda geldi.

Bakan Pakdemirli, önlük giyip orcik yaptı

Elazığ’da düzenlenen 3. Geleneksel Üzüm Festivaline katılan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdermirli, önlük giyerek, orcik (cevizli sucuk) yaptı.