Ordu Haberleri

Ordu Haberleri

Emekliler bu haberi bekliyordu! 

En düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilmesiyle birlikte zam farkı ne zaman yatacak sorusu araştırılmaya başlandı. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam farkı ödemesi bugün hesaplara yatırılacak. Bu ödemeden 3 milyon 703 bin 788 emekli yararlanacak.

KPSS son tekrar kampına yoğun katılım sağlandı

Elazığ Belediyesi’nin “Gelecek Sensin” projesi kapsamında düzenlediği KPSS Son Tekrar Kampı yoğun ilgi gördü. Uzman eğitimciler tarafından gerçekleştirilen kampa; Bingöl, Malatya ve Diyarbakır gibi çevre illerden de katılım sağlandı. Bir yıldır çalışmakta oldukları derslerin, tekrarını gerçekleştirmenin önemine değinen adaylar, destekleri için Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

Elazığspor Kulübü kupa töreni programını açıkladı

TFF 3.Lig 2.Grupta Şampiyon olan Elazığspor Kulübü, Kupa Töreni Programını açıkladı. Elazığspor, TFF 3.Lig 2.Grupta Play Off Finalinde Orduspor’u 3-0’lık skorla mağlup ederek şampiyon olmuştu.

Elazığspor’un kutlama programı belli oldu

Elazığspor’da şampiyonluk kutlamaları çarşamba günü gerçekleştirilecek. İstanbul Rams Park stadyumunda oynanan final karşılaşmasında 52 Orduspor’u 3-0’lık net sonuçla geçerek adını 2. Lige yazdıran bordo beyazlı takımımıza müsabakanın ardından izin verilmişti.

Ve Şampiyon Elazığspor

TFF 3.lig 2.grup Play-Off finalinde Elazığspor, 52 Orduspor ile karşı karşıya geldi.

BAŞKAN ALAN’IN TAHSİS ETTİĞİ OTOBÜSLER YOLA ÇIKTI

Elazığspor ile 52 Orduspor arasında cumartesi günü İstanbul Ali Sami Yen Rams Park’ta oynanacak play-off yükselme final maçını izlemek amacıyla Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tahsis edilen iki adet otobüs, yoğun bir taraftar gurubu eşliğinde İstanbul’a uğurlandı. Elazığspor’a sezon içerisinde verdiği pirim destekleriyle öne çıkan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, İstanbul’da oynanacak final maçı için de iki otobüs tahsis etmişti. Başkan Alan’ın Elazığspor’un 2. Lige yükselme final maçı için tahsis ettiği otobüsler İstanbul’a hareket etti.

Play – Off müsabakası için ayrılan taraftar sayıları belli oldu!

Elazığspor’umuzun İstanbul’da karşılaşacağı 52 Orduspor maçı için her iki takıma ayrılan taraftar sayıları belli oldu.

Bahçeci: Gün birlik olma günüdür

Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erhan Bahçeci, hafta sonu oynanacak olan Çimentaş Elazığspor - 52 Orduspor maçı öncesi yaptığı basın açıklamasında İstanbul'da bulunan tüm hemşehrilerimize ve Elazığ'a gönül vermiş vatandaşlarımıza çağrıda bulunarak maça davet etti.

BAŞKAN TELÇEKEN: “ELAZIĞSPOR İÇİN İSTANBUL’DA KENETLENİYORUZ”

Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği (ELİGED) Başkanı Tugay Telçeken, Cumartesi günü İstanbul’da yapılacak Çimentaş Elazığspor ile 52 Orduspor maçı öncesi bir basın açıklaması yaparak şehrin tüm dinamiklerinin Elazığspor etrafında birleşmeleri gerektiğini söyledi.

Koca: Gün Elazığspor’a destek günüdür

Elazığ Kent Konseyi Başkanı M.Nafiz Koca, İstanbul ve çevre illerdeki tüm Elazığ Derneklerine çağrıda bulunarak kimliğinde Elazığ yazan herkesi maça gitmeleri çağrısında bulundu…

Başkan Alan, Elazığspor maçı için 2 otobüs tahsis etti

TFF 3. Lig Play-Off 3. Turu’nda sahasında Efeler 09 SFK’yı mağlup ederek play-off finaline yükselme başarısı gösteren Bordo-Beyazlı temsilcimiz Çimentaş Elazığspor’un 25 Mayıs cumartesi günü 52 Orduspor ile yapacağı şampiyonluk maçı öncesi şehirde ve İstanbul’da yaşayan Elazığlıların heyecanı dorukta.

Elazığspor’dan final biletleriyle ilgili açıklama

Cumartesi günü oynanacak Çimentaş Elazığspor- 52 Orduspor maçı için Elazığspor vatandaşlara çağrıda bulundu.

Erol, Elazığ’daki kira artışlarını Bakan Özhaseki’ye sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da vatandaşların son zamanlarda en fazla şikayetçi olduğu konu olan kira artışlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu.

İl Genel Meclisi toplantıları devam etti

İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantılarının dördüncü birleşiminde gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.

Milletvekili Erol Keleş, hayat kurtardı

Seçim çalışmaları kapsamında bir programa katılmak üzere yola çıkan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, kalabalık bir grup vatandaşın toplandığını gördü ve durumun ne olduğunu anlamak için aracını durdurdu. 

Bu Pazar seçim olsa kime oy verirsiniz? İşte anket sonuçları

MetroPOLL Araştırma, Türkiye genelinde bin 770 kişi arasında yapılan ankette katılımcılara "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz" diye sordu. İşte sayılı gün kalan seçimlere yönelik yapılan son anket...

Gazze'de can kaybı 30 bine dayandı

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı 29 bin 514'e ulaşırken, yaralılar ise 69 bin 616'ya yükseldi.

Prof. Dr. Yasemin Açık bir kez daha TÜRKÇİMENTO yönetimine seçildi

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, çimento sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği’nin (TÜRKÇİMENTO) 66’ncı Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 2016 yılından bu yana TÜRKÇİMENTO’nun yönetiminde yer alan Açık, üretimdeki maliyet artışları ve küresel gelişmelerin etkisiyle ihracatta düşüş yaşanmasına rağmen sektör olarak dünya genelinde ilk sıralarda yer aldıklarını, 2024 yılını da geçen yılın yurt içi ve ihracat rakamlarına benzer bir tablo ile kapatmayı öngördüklerini söyledi. 

Keleş: Müzenin taşınması ile ilgili süreç başladı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra taşınması gündeme gelen Arkeoloji Ve Etnografya Müzesinin 8. Kolordu Komutanlığı içerisinde yer alan mektebi idadi binasına taşınması ile ilgili sürecin milli savunma bakanlığımızdan, kültür ve turizm bakanlığı arasında başladığını duyurdu. 

Memur ve emeklilerin maaş zammı belli oldu! 

Milyonlarca memur ve emekli bunu bekliyordu. TÜİK, Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'e göre Aralık'ta aylık enflasyon yüzde 2.03, yıllık enflasyon ise yüzde 64,77 oldu. ENAG'a göre yıllık enflasyonu yüzde 127.21, 2023 yılı Aralık ayı enflasyonu ise yüzde 4.12 oldu. Böylece milyonlarca memur ve emeklinin 6 aylık enflasyon zammı kesinleşti.

Zorunlu trafik sigortasında azami artış oranı belli oldu

Zorunlu trafik sigortası aylık azami prim artış oranı, 2024 yılının ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak belirlendi. Oran, 2023'ün mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2 olarak uygulanıyordu.

Lütfi Doğan Hakk'a yürüdü

Eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfı (İSİLAY) Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan Hakk'a yürüdü. Doğan, bir süredir Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Milletvekili Erol, Bakan Tekin’e Sordu: Çalışmalarınız Ne Durumda?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Elazığ İl Genel Meclisi'nin 2021 Yılının Şubat Ayı'nda yaptığı toplantıda Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne lojman yapımı için devredilen arsalarla ilgili soru önergesi verdi.

Gazze için yardımlar devam ediyor 

Kovancılar İlçesinde Umut Kervanı Vakfı Ve Yetimler Vakfı tarafından ortak kurulan yardım standı vatandaşların yoğun ilgisini gördü. 

Gürsel Erol Çimento Fabrikası’nı sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Elazığ’ın merkezinde bulunan Çimento Fabrikasıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdi.

Tanıtım Günleri’nde Fırat Üniversitesi standına yoğun ilgi

İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilen “Elazığ Günleri” etkinliğine Fırat Üniversitesi de katılım sağladı. Binlerce ziyaretçisini ağırlayan Fırat Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü.

Başkan Şerifoğulları’na, Kitap Fuarı’nda yoğun ilgi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kapılarını açtığı günden itibaren ziyaretçi akınına uğrayan Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı’nı ziyaret etti. Başkan Şerifoğulları, Kitap Fuarı’nda vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Gram altın rekor kırdı! 

Altın fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. Altının gram fiyatı, ikinci kez 1800 liranın üzerini test ederken ons altındaki ve Dolar/TL'deki yükselişin etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1808 lirayı gördü.

İsrail ordusu, rehine operasyonu bahanesiyle Gazze'ye girdi

Gazze'de günlerdir hava bombardımanlarıyla katliam yapan İsrail ordusu, rehine operasyonları için karadan Gazze'ye giriş yaptı. İsrail ordusundan son dakika açıklaması geldi.

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

Zordu bağımsız aday olmak.  Hem de çok çok zor. Hayatında zorları başarmış biri ancak bu sürecin üstesinden gelebilirdi.