Orta Hasarlı Bina Haberleri

Orta Hasarlı Bina Haberleri

Bakan Murat Kurum, orta hasarlı binalar ile ilgili açıklama yaptı 

24 Ocak 2020 Elazığ depreminde de kafaları karıştıran orta hasarlı binalarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan oldukça önemli bir açıklama geldi. Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı Elazığ’da şuana kadar 473 binaya orta hasar verilmişti. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla depremde orta hasar alan binalarda güçlendirme yapılmayacağını söyledi. 

Bakan Kurum, Elazığ’daki ağır ve orta hasarlı bina sayısını açıkladı 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Elazığ’daki hasarlı binaların sayısını açıkladı. Açıklanan veriye göre Elazığ’daki ağır hasarlı, yıkık ve acil yıkılacak bina sayısı 4 bini orta hasarlı bina sayısı ise 380’i geçti. 

Elazığ’da ağır ve orta hasarlı bina sayısı artıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Elazığ’daki hasarlı binaların sayısını açıkladı. Açıklanan veriye göre Elazığ’daki ağır hasarlı, yıkık ve acil yıkılacak bina sayısı 2 bini geçti. 

Başkan Şerifoğulları'ndan önemli açıklamalar

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, orta hasarlı binaların tespiti için yeni bir çalışma yapılacağını söyledi. Şerifoğulları ayrıca, kentsel dönüşüm kapsamı dışında kalan ağır hasarlı binalar için 'riskli yapı belgesi' alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Bakan Kurum Elazığ'da Açıklamalarda Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Elazığ'a geldi.

Orta hasarlı binalara ilişkin önemli uyarı

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Esat Alyamaç, orta hasarlı binaların güçlendirilmesi konusunda önemli uyarılarda bulundu. 

Bakan Kurum: 'Elazığ ve Malatya'da kalıcı konutlarımıza ilişkin çalışmaları yürütüyoruz'

Elazığ ve Malatya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kalıcı konutlara ilişkin çalışmaları yürüttüklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ genelinde 58 yıkık, 981 ağır hasarlı binamız var, 3 bin 706 bağımsız bölümden oluşuyor. 823 orta hasarlı binamız var. Malatya genelinde 475 yıkık bina 4 bin 460 ağır hasarlı 20'de acil yıkılacak binamız mevcut dedi.