Oruç Haberleri

Oruç Haberleri

İşte iPhone 16 fiyatları ve tüm özellikleri

iPhone 16 modelleri, Apple'ın düzenlediği etkinlikte resmen görücüye çıktı. iPhone 16 serisinin öne çıkan özelliklerini ve satış fiyatlarını sizler için derledik.

Şehidimiz Fethi Sekin anısına sergi açıldı

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü tarafından açılan kurslarda üretilen el emeği göz nuru ürünler Şehit Polis Fethi Sekin ansına adlı sergide görücüye çıktı.

Elazığ’da bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Ramazan Ayı, bugün tutulan son oruçla sona erdi.

Elazığ Stadyumu görücüye çıkıyor

Yeni Şehir Stadyumu görücüye çıkıyor. Perşembe günü TFF yetkilileri tarafından denetlenecek stadyumda maç oynanıp-oynanmayacağıyla ilgili karar verilecek. 

Elazığ'da yükümlülerin el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktı

Elazığ'da denetimli serbestlik yükümlüsü çocukların ve gençlerin, ürettiği el emeği göz nuru ürünler, görücüye çıktı.

ES Elazığspor'un yeni sezon formalarına beğeni yağdı

ES Elazığspor'un 2022-2023 sezonunda giyeceği formaları kulüp resmi sayfasından görücüye çıktı.

Elazığ'da kadınların el emekleri görücüye çıktı

Elazığ'da 'Çit Baskı' kursu sonunda kadınların yaptığı el emeği göz nuru ürünler, Harput'ta sergilenmeye başladı.

AK Parti İl Başkanı Yıldırım: 'Bizler bu şehirde tüm vatandaşlarımızla birlikte kardeşlik anlayışı ile yaşamaya devam edeceğiz'

Muharrem ayı dolayısıyla Elazığ'da bulunan Cem Evlerini ziyaret eden AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Bizler bu şehirde tüm vatandaşlarımızla birlikte kardeşlik anlayışı ile yaşamaya devam edeceğiz. Bu mübarek ayda tutulan oruçları Allah kabul etsin. Rabbim, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin dedi.

Elazığ'da kurbanlıklar pazara indi

Elazığ'da kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlıklar pazardaki yerini alarak görücüye çıktı.

Elazığ'da kurbanlıklar görücüye çıktı: Fiyatlar 2 bin 500 liradan başlıyor

Kurban Bayramı için geri sayım sürerken, Elazığ'da hayvan satış alanlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Yetiştiriciler, yaklaşık 30 kilogram gelen küçükbaş kurbanlıklara 2 bin 500 ila 3 bin 500 lira arasında değer biçiyor.

Elazığ'da kadınların ürünleri sergilendi

Elazığ'ın Keban ilçesinde kadınların el emeği göz nuru ürünleri, düzenlenen sergide görücüye çıktı.

Elazığ'da kadınların el emekleri görücüye çıktı

Elazığ Halk Eğitim Merkezi'nde kursiyerlerin eserleri açılan sergide görücüye çıktı.

Op. Dr. Erol: 'Obezite ve metabolik cerrahi ameliyatı geçiren hastaların ilk bir yıl kesinlikle oruç tutmalarını önermiyoruz'

Obezite ve metabolik cerrahi ameliyatları geçiren hastalarının Ramazan ayında iftarla sahur arası kısa sürede yeterli miktarda beslenemeyecekleri için oruç tutmalarını önermeyen obezite ve metabolik cerrahi uzmanı Op. Dr. Fatih Erol, 'İlk bir yıllık süreçte yeterli beslenme programına geçmiş hastalarımızın bile iftarla sahur arası kısıtlı sürede beslenmeleri yeterli değil. Haliyle obezite ameliyatı geçiren hastalar sıkıntı yaşamamaları için ilk bir yıl kesinlikle oruç tutmalarını önermiyoruz' dedi.

Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Doğan: 'Ramazan ayında mide şikayetleri artmaktadır'

Ramazan ayında oruç tutan hastaların mide şikayetlerinin artmasının nedeninin midenin uzun süre aç kalması ve mide içindeki asidin artarak zayıflamış olan mide tabakasına hasar vermesi olduğunu belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Zeynal Doğan, Artan diğer bir şikayet ise halk arasında fazla olan reflü şikayetidir. Özellikle kronik gastrit, mide ülseri ve daha önce mide kanaması geçirmiş olan hastalar Ramazan ayında biraz daha fazla sorun yaşamaktadırlar' dedi.

Doç. Dr. Doğdu: 'Kalp hastaları ilaçlarını aksatmadan bol sıvı tüketerek oruç tutabilirler'

Kalp hastalarının oruç tutarken orucun hangi döneme geldiğine dikkat etmesi gerektiğini belirten Medical Park Elazığ Hastanesinde görevli kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Orhan Doğdu, Yaz dönemine geldiyse, sıvı ve tuz dengesi bozulacaksa özellikle kalp yetmezliği hastalarının oruç tutmasını önermiyoruz. Ama kış, sonbahar ve ilkbahar ayına denk geliyorsa, çok uzun sürmeyecek oruç dönemi oluyorsa hastaların ilaçlarını aksatmadan bol sıvı tüketerek, ilaçlarını nasıl kullanacağını hekime danışarak oruç tutmalarında sakınca yoktur' dedi.

Uzm. Dr. Harman: 'Kalp hastaları oruç tutmadan önce hekimlerine danışmalı'

Elazığ Mendiline Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Murat Harman, kalp hastalıklarının çarpıntı gibi basit bir şikayetten ileri evre kalp yetmezliği gibi ciddi hastalıkları içeren geniş bir hastalık grubu olduğunu belirterek, kalp hastalarının oruç tutup tutmama konusunda karar vermeden önce hekimleri ile görüşüp birlikte karar vermeleri gerektiğini söyledi.

İç hastalıkları uzmanı Dr. Yalçınkaya: 'Yaşlı hastalarımıza genellikle oruç tutmalarını önermiyoruz'

Yaşlı hastalara su alım azlığı ve buna bağlı bazı problemlerin yaşanacağı için oruç tutmamalarını önerdiklerini belirten Elazığ Mediline Hastanesi iç hastalıkları uzmanı Dr. Asena Serap, 'Yaşlı hastalarımıza genellikle oruç tutmayı önermiyoruz. Tutacaklarsa da yeterli miktarda su tüketmelerini öneriyoruz' dedi.

Elazığ'da hasta ve yakınlarının yaptığı el emekleri görücüye çıktı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde açılan kurslarda, hasta ve hasta yakınlarının yaptığı birbirinden farklı el emeği ürünler görücüye çıktı.

Robotik ve kodlama şenliği başladı

Elazığ Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi çatısı altında kurulan Dene-Yap Atölyesinde gerçekleştirilen eğitim kapsamında 13 hafta boyunca eğitim gören gençlerimizin Robotik ve Kodlama alanında yapmış oldukları çalışmalar görücüye çıktı.

Elazığ'da sezonun ilk dev balığı yakalandı

Elazığ Keban Barajı gölünde ava çıkan balıkçıların oltasına sezonun ilk dev turnası takıldı. 59 kilogram ağırlığında 1 buçuk metre uzunluğunda olan turna görücüye çıktı, yakalanan balığın parçalanarak satılacağı öğrenildi.

Elazığ'da boksörler oruçlarını tutup, antrenmanlarını aksatmıyor

Elazığ'da boksörler milli takımlar antrenörü Cemil Döndü nezaretinde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Uzmanından,Covid-19'u geçirenlere oruç önerisi

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cİhangiroğlu,Covid-19'u ayaktan geçirenler, rahatsızlık hissetmeyenler sağlık için faydalı olan oruç ibadetini eda edebilirler. Fakat solumun sıkıntısı olanlar, kalp, tansiyon ve şeker gibi ek hastalıkları olup da Covid-19'u ağır geçirenler vücut direnci düşmesin diye kullandığı ilaçlarla birlikte doktorunun da görüşünü alarak uygun görülürse oruç ibadetini rahatsız olduğu dönemde eda etmeyebilirlerdedi.

Oruç tutun bağışıklığınız güçlensin

Oruç tutmanın bağışıklık sistemine iyi gelip kuvvetlendirdiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, basit şeker ve karbonhidratlardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekerek, sebze, meyve gibi bol lifli ve posalı besinlerle iftar ve sahurda kaliteli protein alınmasını önerdi.

Aşı odaları boş kaldı, Başhekim sırası geleni 'Kliniklerimiz gece 24'e kadar çalışmaktadır' diyerek davet etti

Aşının korana virüs (Covid-19) ile mücadelede en büyük silah olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, 'Ramazan ayına girdik. Vatandaşlarımız şunu düşünmesin, oruçluyuz gidip aşı yaptırmak doğru olmaz gibi. Bu nedenle kliniklerimiz gece 24'e kadar çalışmaktadır. İftardan sonrada randevularını alıp, gelip aşılarını yaptırabilirler' dedi.

Uzmanı uyardı: 'Oruç kalp için detoks sayılabilir ama açlığın acısını çıkarmak tersine dönüştürebilir'

Oruç tutmanın kalbe faydalı olduğunu kendisinin sürekli dile getirdiğini belirten Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Ahmet Çalışkan, 'Kalbin, midenin, bağırsakların dinlenmeye ihtiyacı vardır. Oruç bize bunu sağlıyor. Oruç bir detoks sayılabilir. Detoksu tersine çevirmekte maalesef olabilir. İftarda ve sahurda açlığın acısını çıkarmamak gerekiyor' dedi.

Bakan Dönmez: 'Yunanistan istiyorsa gelebilir, müzakere edebiliriz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Yunanistan istiyorsa gelebilir, bu konuları müzakere edebiliriz. Kendisine 580 kilometre mesafedeki Meis Adası'nı kendi ana kara ülkesinin bir parçası gibi gösteriyor, kendisinin bile doğrudan görmediği adadan bahsediyoruz, hukuki temelden uzak' dedi.

Van’da çatışma: 1 güvenlik korucusu şehit oldu

Van'ın Çaldıran ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışma sonucu 1 güvenlik korucusu şehit oldu.

Atın intikamı

Karacabey Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen ünlü Arap Yarış Tayları, Bursa'nın Karacabey ilçesindeki harada görücüye çıktı. Yapılan açık artırmada 'Serhat Fırtınası' isimli tay, 220 bin liraya satıldı. Açık arttırma sırasında podyuma çıkarılan 'Alevkıran' isimli tayın bakıcısını tepme anı kameralara yansıdı. Tüm katılanların şok olduğu olayda yaralanan bakıcı ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Havaya rastgele ateş eden şüpheli yakalandı

Kahramanmaraş'ta bir iş yeri önünde rastgele havaya ateş eden şüpheli 2 adet silahla birlikte yakalandı.