Ösym Haberleri

Ösym Haberleri

YKS sonuçları açıklandı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy YKS sonuçlarının ÖSYM'nin internet adresinden açıklandığını bildirdi.

KPSS sonuçları açıklandı 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) sonuçlar belli oldu. ÖSYM Başkanlığınca düzenlenen 2023-KPSS lisans oturumlarının sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr " internet adresinden açıklandı. Memur adayları, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilir. İşte, KPSS sonuç sorgula ekranı...

Elazığ’da DGS ücreti alınmayacak 

ÖSYM, 16 Temmuz'da yapılacak DGS için başvuruların bugünden itibaren başladığını duyurdu. Öte yandan, ÖSYM, Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) Elazığ’ın da aralarında bulunduğu deprem bölgesinden başvuru yapan adaylardan sınav ücreti almayacak. 

ÖSYM, Elazığ'dan KPSS'ye başvuran adaylardan ücret almayacak 

Deprem bölgesinde KPSS’ye başvuru yapan adaylardan ücret alınmayacağı ÖSYM tarafından açıklandı. Bu kapsamda Elazığ’da KPSS başvuru yapan adaylar ücret ödemeyecekler. 

42 bin 500 sağlık personeli alınacak! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 42 bin 500 sağlık personeli alınacağını duyururken, 'Alım süreçlerinin başlatılması için, başvuru kılavuzları İŞKUR’a ve tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderilmiştir.' dedi.

Elazığ'da KPSS heyecanı

ÖSYM tarafından iptal edilen ve yeniden düzenlenen KPSS için tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da tekrar sınava girecek binlerce aday okulların yolunu tuttu.

Doç. Dr. Balıbey: 'Sınava bilgi olarak iyi hazırlanmak ve zamanı yönetmeyi öğrenmek gerekiyor'

Üniversite sınavına girecek olan gençlerin bir miktar heyecan ve stres yapmalarının normal olduğunu aktaran Elazığ Mediline Hastanesi psikiyatri uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, Öncelikle sınava bilgi olarak iyi hazırlanmak gerekiyor. ÖSYM sınavları için son demler. İyi hazırlanmak kişiyi rahatlatır. Bol deneme çözüp zamanı ayarlamayı öğrenmeleri gerekiyor dedi.

2020-DGS sonuçları açıklandı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2020-DGS sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

ÖSYM, 2020-YKS yerleştirme sonuçlarını açıkladı

ÖSYM, 2020 YKS yerleştirme sonuçlarının açıkladığını duyurdu.

9 Sınavın Tarihleri Ertelendi

ÖSYM, Koronavirüs (Covid-19) salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik alınan tedbirler kapsamında 9 sınavın tarihini erteledi.