Oy Haberleri

Oy Haberleri

İl Özel İdaresi’nin çalışmaları takdir topluyor

Elazığ merkez, ilçe ve köylerinde yaptığı çalışmalarla takdir toplayan kurumların başında gelen İl Özel İdaresi başlattığı GES Projeleri ile İçme suyu çalışmalarına son süratle devam ediyor...

YRP, saha çalışmalarına devam ediyor 

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Teşkilatı, Cuma buluşmaları yanında ilçe ve köy buluşmalarıyla da halka buluşmaya ve onların sorun ve taleplerini almaya devam ediyor.

Başkan Özkan: 21 Eylül’de Koruk Köyü’nde buluşalım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, 21 Eylül Cumartesi günü Elazığ’ın Koruk Köyü’nde düzenlenecek toplantıya tüm Elazığlıları davet etti. Toplantıda, özellikle üzüm, kayısı, şeker pancarı ve hububat üreticilerinin karşılaştığı sorunlar ele alınacak ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

Keleş, Koruk Köyü’nü ziyaret etti

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Koruk Köyü’nü ziyaret etti. Keleş, ziyareti sırasında vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Erol’dan, eğitimde tasarrufa sert tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, Elazığ’ın uzak köylerinde yaşayan lise öğrencileri için uygulanan taşımalı eğitim hizmeti sona erdirildi. Bu karar, özellikle kırsal bölgelerdeki aileler ve öğrenciler için büyük bir endişe kaynağı oldu.

Şerifoğulları: Vatandaşlarımızın yüzünü, spor yatırımlarımızla da güldürmeye devam edeceğiz

Spor Köyü’nün tamamlamak üzere olduğunu belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Spor Köyü'müzün hizmete açılmasıyla birlikte aziz şehrimiz çok modern, çok üst düzey bir tesis daha kazanmış olacak. Elazığ’ımızın ve kıymetli hemşehrilerimizin yüzünü, spor yatırımlarımızla da güldürmeye devam edeceğiz” dedi.

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Basınla Buluştu

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük vakıf olarak hayata geçirdikleri projeler ile ilgili bilgi verdi. Başlattıkları huzura adım projesi ile Türkiye genelinde 100 genç için evlilik destek paketi verileceğini söyledi.

Seza Çimento, küresel çimento endüstrisi oyuncularıyla bir araya geldi

Seza Çimento, dünyanın en büyük çimento konferansları arasında yer alan INTERCEM’in İstanbul’da düzenlenen etkinliğine katıldı. İki gün süren etkinlikte sektörün gündemindeki konular ele alınırken yeni iş birliklerine yönelik görüşmeler de yapıldı. Konferansa katılan Seza Çimento Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, dünya genelini etkileyen jeopolitik ve ekonomik krizlere rağmen küresel çimento sektörünün çözümler geliştirerek büyümeye ve ekonomilere değer katmaya odaklandığını söyledi. Açık ayrıca Seza Çimento olarak şirketin karbon ayak izini azaltırken ekonomik avantaj da sağlayacak yeni hedeflerini de açıkladı. 

Özkan, 2024-2025 yılı eğitim öğretim yılını değerlendirdi

CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından açıklamalarda bulunarak, Ak Parti’nin 22 yıllık iktidarlık sürecinde eğitim sistemini bilerek ve isteyerek siyasallaştırdığını söyledi.

Aksu, yeni maarif model müfredatı değerlendirdi

Kurs-Der Başkanı Veli Aksu, yeni maarif model ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, yeni müfredat ile birlikte velilerin ve öğrencilerin kendilerini güncellemeleri gerektiğini söyledi.

Bahşi, yeni eğitim öğretim yılını değerlendirdi

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, kaliteli bir eğitim sunabilmeleri adına eğitim çalışanlarının gücünün artırılması gerektiğini söyledi.

Başkan Öztürk: Ulukale şehitlerimizi rahmetle anıyorum

Elçemder (Elazığ Çemişgezekliler Derneği) Başkanı Gürkan Öztürk 9 Eylül 1994 tarihinde Çemişgezek’in Ulukale Köyüne terör örgütü tarafından yapılan hain baskının yıl dönüm de açıklamada bulundu.

Karakuş: İdam cezası kaçınılmaz olmuştur

Diyarbakır’da 8 yaşındaki masum kızımız Narin’in hunharca katledilip bir çuvala koyularak bulunmayacak şekilde dere içine saklanması sonrasında özellikle çocuk ve kadınların taciz ve öldürülmesine yönelik suçlarla ilgili idam cezası yeniden gündeme geldi.

Narin'in ön otopsi raporu ortaya çıktı!

Diyarbakır Bağlar'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün sonra çuval içinde derede bulundu. Otopsi işlemleri sürerken boynunda boğma izi ve ayağında kırık tespit edildi. Narin'in kesin ölüm nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 23'e yükseldi.

Yeniden Refah Partisi’nin Köy Buluşmaları programı

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Teşkilatı, Köy Buluşmaları programlarıyla, köy sakinlerinin sorularını dinledi.

Şehitlerimiz Elazığ’dan uğurlanacak

Tunceli’nin Ovacık İlçesi Kuşluca Köyü Mevkisinde zırhlı askeri aracın devrilmesiyle meydana gelen trafik kazasında 4 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimiz yarın sabah Elazığ Havalimanından memleketlerine uğurlanacak.

EL-AKSA Plafformu’ndan Başkan Şerifoğulları’na Teşekkür

Katil İsrail’in mazlum Gazze halkına yönelik hunharca saldırına karşı Türk halkının tepkilerini ve desteklerini ortaya koymak amacıyla ülke genelindeki tüm yerleşim birimleriyle birlikte Elazığ'da da 14 derneğin bir araya gelmesiyle kurulan El-Aksa platformu, bugüne kadar ilimizde birçok faaliyet gerçekleştirdi.

Keleş: Çocuklarımız için modern okullar inşa ediliyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş deprem sonrası Elazığ’da 45 okulun yapımının tamamlandığını ve 14 okulun yapımının sürdüğünü söyledi.

YRP’de şok istifa!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini açıkladı. Gülpınar, siyasi hayatına bağımsız olarak devam edeceğini söyledi.

Milletvekili Erol’dan, Ak Parti milletvekillerine eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ak Parti Milletvekillerinin paylaşımları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Milletvekillerinin kamu kurumlarının rutin çalışmalarını siyaset malzemesi haline getirdiklerini söyledi.

Elazığlı bürokrata önemli görev

Uzun bir süredir Ticaret Bakanlığı bünyesinde önemligörevlerde bulunan Mükerrem Aksoy, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

Açıkkapı: Kentsel dönüşüm kampanyaları için görüşmelerimiz sürüyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı TBMM’de düzenlediği basın açıklamasında Elâzığ’da da kentsel dönüşüm ve yarısı bizden kampanyalarının uygulanması için görüşmelere devam ettiklerini söyledi.

DSİ’den iddialara cevap!

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un konut tahsisi ile ilgili açıklamasının ardından kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir duyuru yayımladı.

Ertan’dan, THY kararına sert tepki!

Türk Hava Yolları Elazığ Şube Müdürlüğü’nün Muş’a bağlanması ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan, kararın Elâzığ’a bir haksızlık olduğunu ve geri adım atılması gerektiğini söyledi.

Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, DenizBank'ın desteğiyle tarımın, ormanın, toprağın ve suyun önemine ilişkin duyarlılığı artırmak amacıyla 13 yıldır düzenlenen ve bu yıl ilk kez uluslararası boyuta taşınan “14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular 31 Ağustosta bitiyor.

Keleş ve Can’dan karayollarına ziyaret

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ve AK parti Keban İl Genel Meclisi Üyesi Nadir Can, Keban ve köylerinin ulaşım sorunlarına çözüm getirmek amacıyla Karayolları 8. Bölge Müdürü Yusuf Güneş ile bir araya geldi.

Başkan Dilek: Elazığ'da dahil edilmelidir

Elazığ Mobilyacılar Dernek Başkanı Muhammed Fethi Dilek, yerinde dönüşümün Elazığ için acil olduğunu vurgulayarak, şehrin deprem tehlikesine karşı hızlı bir şekilde hazırlanması gerektiğini söyledi.

Keleş: Etnografya Müzesi yılsonunda faaliyete geçecek

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Elazığ Arkeoloji Ve Etnografya Müzesinin taşınacağı Harput Mekteb-İ İdad-İ Binası’nda incelemede bulundu. Erol Keleş; tarihi binanın yılsonuna Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi olarak faaliyete geçmesini planladıklarını söyledi.

Erol: Elazığ’da da uygulanmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul’da başlayacak olan “Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden” desteğinin Elâzığ’da da TOKİ marifeti ile uygulanması gerektiğini söyledi

Açık: Deprem açısından riskli bölgede olduğumuz gerçeğiyle yüzleşmeliyiz

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan deprem felaketinin 25'inci yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, faaliyetlerini sürdürdükleri Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinin birinci ya da ikinci derece riskli bölgede yer aldığını hatırlatarak deprem gerçeğiyle yüzleşilmesi gerektiğini söyledi. Açık, 'Bilimin ışığında depremin yıkıcı etkilerine karşı dayanıklı yapılar, güvenli şehirler inşa etmeliyiz' dedi.