Pilot Haberleri

Pilot Haberleri

Gezeravcı, Uzay Komutanlığı'na atandı

Uzaya çıkan ilk Türk astronot olan Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı, 2024 Yılı Genel Atamalar' ile Uzay Komutanlığı emrine atandı.

Kent Konseyi’nden önemli toplantı

Pilot İl olarak İstanbul’da uygulanması düşünülen Yarısı Bizden Kampanyasına Elazığ’ın da dahil edilmesi için 14 Eylül Cumartesi günü Kent Konseyinde toplantı yapılacak.

Milletvekili Keleş'ten Kuzova çiftçilerine müjde 

Kuzova ve Uluova Sulama Projeleri ile ilgili açıklama yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, DSİ Bölge Müdürlüğünün ilk defa gerçekleştireceği pilot uygulama ile Kuzova sulamasının otomasyon ve uzaktan kontrol uygulaması ile çiftçilerin cep telefonları ile tarlalarına gitmeden ürünlerini sulayabileceklerini söyledi. 

Elazığ’ın pilot il olarak yer aldığı proje için protokol imzalandı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ın pilot il olması dolayısıyla yapılacak olan çalışmalarla ilgili protokol imzalandığını duyurdu.

LGS Türkiye ikincisi Yazar’ın eğitim masraflarını iş insanı Merve Mermer karşılayacak

Elazığ’da çobanlık yaparak LGS Türkiye ikincisi olmayı başaran Muhammet Halil Yazar’ın eğitim masraflarını Elazığlı Ralli Pilotu ve iş insanı Merve Mermer üstlenecek.

At yarışı kariyerinde 'Bold Pilot' bile ona yanaşamadı

Katıldığı koşulardaki rakiplerine genelde kaydını sildirdiği, 46 yarışta 46 birincilik elde eden Hafiye'nin yetiştiği Elazığ'daki harada doğan taylar, onun gibi başarılara imza atmak için gün sayıyor.

Merve Mermer, 2022 Dirft Şampiyonu oldu

Elazığlı ralli pilotu Merve Mermer, 2022 drift şampiyonu oldu

FÜ 8 pilot üniversite arasına seçildi

Fırat Üniversitesi (FÜ), YÖK tarafından 'Yükseköğretimde Büyük Veri Projesi'nde yer alacak 8 pilot üniversite arasına seçildi.

Palu semaları, yamaç paraşütçülerine ev sahipliği yaptı

Elazığ'ın tarihi Palu ilçesi bin 100 rakımlı dağda farklı illerden gelen 14 pilot, paraşütle yamaç uçuşu yaparak heyecanlı ve renkli görüntüler oluşturdu.

Elazığ'da 'Çevrimiçi Etkileşimli İSG Risk Değerlendirme Sistemi' projesi

Türkiye'de ilk pilot uygulama olarak Elazığ'da başlanılan 'Çevrimiçi Etkileşimli İSG Risk Değerlendirme Sistemi (O-IOHS) projesinin açılışı gerçekleştirildi.

FÜ ile FHGC arasında basın mensupları için 'Drone' eğitim protokolü

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, kentteki tüm basın mensupları için drone kullanma eğitimiyle İnsansız Hava Aracı Pilot Sertifikasını yüzde 50 indirimle almalarını sağlayan protokol imzaladı.

Pilotluğu bıraktı, devlet desteğiyle kendi işinin patronu oldu

Elazığ'da 62 yaşındaki Metin Yeli, 3 yıl önce 43 yıllık pilotluk kariyerinden istifa edip devletten aldığı destek ile ilçesine Kayısı Entegre Tesisi kurarak hayalini gerçekleştirdi.

Elazığ Pilot İl Olsun

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Milli Emlak arazilerinin üreticilere verilmesi hususunda Elazığ'ın pilot il olması talebini Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'ye iletti. 

600 Metre Yükseklikte Türk Bayrağı'nı Dalgalandırdılar

Yamaç paraşütü pilotları 600 metre yükseklikte Türk Bayrağı açarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Gökyüzünde davul çalıp türkü söylediler

Elazığ'da bir kişi birlikte uçtuğu Yamaç Paraşütü Pilotu Kenan Şaksu ile gökyüzünde davul çalıp türkü söyledi.

Fethiye’de paraşüt kazası: 2 yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dünyaca ünlü Babadağ'dan yamaç paraşütüyle tekli (single) atlayış yapan Hollandalı ve Slovakyalı pilotlar düşerek yaralandı.

Antalya’da eğitim uçağı düştü: 1 ölü, 2 yaralı

Antalya'da düşen eğitim uçağında bulunan 3 kişiden pilot Levent Arslan olay yerinde hayatını kaybetti, 2 öğrenci ise ağır yaralandı.