Pirinç Haberleri

Pirinç Haberleri

Pirincin içinden taş ayıklar gibi para ayıkladılar

Elazığ'da zabıta ve polis ekipleri tarafından dilencilere operasyon düzenlendi. Bir dilencinin yanında bulan pirinç torbasını kontrol eden zabıta ekipleri, pirincin içinden taş ayıklar gibi para ayıkladı. Ekipler, bir kiloluk pirincin içerisinden 450 lira çıkardı.

Ekmeğini pirinç tanelerinden kazanıyor

Elazığ'da 26 yaşındaki el sanatları ustası Ersin Celayır, büyük bir özveriyle pirinç tanelerinin üzerine isim yazarak ekmek parasını kazanıyor.

Kuruyan Murat Nehri'nde 150 gün suyun içinde yetişen pirinçte hasat zamanı

Elazığ'da sadece Murat Nehri'nin kuruyan yatağının olduğu bölgede 850 dönümlük alanda bin bir zahmetle yetiştirilen pirinç hasadına başlandı.

150 gün suyun içinde yetişen pirinçte hasat zamanı

Elazığ'ın Palu ilçesinde yıllar önce kuruyan Murat Nehri'nin yatağını tarım alanına dönüştüren çiftçiler, 500 dekar alanda çeltik (pirinç) üreterek Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ilk üç arasına girdi. Tohumun toprakla buluşmasıyla birlikte 150 gün boyunca suyun içinde kalarak yetiştirilen pirincin hasadı başladı.

Pirincin 5 önemli faydası

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, 'Pirinç, sanılanın aksine kontrollü bir şekilde tüketildiğinde, sağlıklı ve besleyici bir besindir. Özellikle içerdiği kalsiyum, demir, niasin, fosfor, potasyum gibi mineraller bakımından oldukça değerli olan pirinç, enerji oluşumunda görevli olan B grubu vitaminlerden de oldukça zengindir’ dedi.

Çevrenin Korunmasında Gerekli Hassasiyeti Göstermeliyiz

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçci, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla açıklama yaptı. 

Elazığ'da tarihi 'pirinç fresk' ele geçirildi

Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada anten kutusu içerisinde eşarba sarılı olarak tarihi haç işaretli 'pirinç fresk ele geçirildi.

Sanata dönüşen 'Pirinç' tanesi ekmek kapısı oldu

Elazığ'ın Keban ilçesinde 23 yaşındaki üniversite mezunu Ersin Celayır, yapamazsın dedikleri, 'Pirinç' tanesine yazı yazmayı öğrenerek icra etmeye başladığı sanatıyla ekonomik kazanç elde ediyor. Türkiye'nin en genç, bölgenin ise tek ustası olan Celayır, bir pirince 10 isim yazabilecek kadar kendini geliştirmesi ise dikkat çekti.