Platform Haberleri

Platform Haberleri

EL-AKSA Plafformu’ndan Başkan Şerifoğulları’na Teşekkür

Katil İsrail’in mazlum Gazze halkına yönelik hunharca saldırına karşı Türk halkının tepkilerini ve desteklerini ortaya koymak amacıyla ülke genelindeki tüm yerleşim birimleriyle birlikte Elazığ'da da 14 derneğin bir araya gelmesiyle kurulan El-Aksa platformu, bugüne kadar ilimizde birçok faaliyet gerçekleştirdi.

Elazığ esnafı Gazze’nin yanında

Gazze Direniş Platformu’nun Gazze için başlattıkları nöbete Kızılay ve Elazığ Kahvehaneciler Ve Kıraathaneciler Esnaf Odası destek verdi.

Elazığ Belediyesi’nden kamuoyuna duyuru

Elazığ Belediyesi’ne yönelik bazı basın yayın organlarında ve bazı sosyal medya platformlarında çıkan gerçeği yansıtmayan, iftira ve karalamaya yönelik haberlerin kamuoyu ile paylaşıldığı görülmüştür. Söz konusu haberlerde, “Elazığ Belediyesi’nin 17 aracı 539 milyon TL’ye kiraladığı ortaya çıktı.” ve “AKP'li belediyeden milyonluk ihaleler! Elazığ Belediyesi’nin ‘Yangından Koruma Malzeme Malzemeleri Alım işi’ ihalesini 1 milyon 974 bin 166 TL’ye gerçekleştirdi.” ifadeleri yer almaktadır.

Haniye’nin vasiyeti Elazığ’da yerine getirildi

Hamas Lideri İsmail Haniyeni’nin vasiyetini yerine getirmek için tüm Türkiye genelinde STK’ların düzenlediği programla binlerce kişi sokaklara döküldü. Elâzığ’da da El Aksa Platformu tarafından program düzenlendi.

Gazze Direniş Platformu’nun nöbeti sürüyor

Gazze Direniş Platformu’nun Gazze’ye Destek 29. Çalışması İyilik Derneği Ve İlim Ve Hayra Hizmet Vakfı’nın destekleri ile sürecek.

Gazze Direniş Platformu’nun nöbeti sürüyor

Gazze Direniş Platformu öncülüğünde Beşir Derneği ve Birlik Vakfı Gazze için destek çalışması gerçekleştirecek.

Aslan: Köylü pazarları yeniden canlandırılmalı

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Erol Aslan, vatandaşların ucuz ve sürdürülebilir gıdaya ulaşabilmesi için köylü pazarlarının yeniden canlandırılması gerektiğini söyledi.

Malatya’da 2. Bölgesel Büyük Gazze Mitingi düzenlenecek

El-Aksa Platformu, Malatya’da düzenlenecek olan 2. Bölgesel Büyük Gazze Mitingi için çağrıda bulunarak Elazığlıları Gazze Mitingine davet etti.

Gazze’ye El Ayak Ol, Gazze’ye Göz Kulak Ol destek programı

Gazze Direniş Platformu öncülüğünde, Şehrül Aziz Elaziz Sesimi Duyan Var Mı Derneği ile “ Gazze’ye El Ayak Ol, Gazze’ye Göz Kulak Ol “ destek programı düzenledi.

Aksa’ya Gece Yürüyüşü programı düzenlenecek

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlara dikkat çekmek amacıyla “Aksa’ya Gece Yürüyüşü” adıyla bir program düzenlenecek.

Prof. Dr. Mustafa Temizer’i anma ve anlama programı düzenlendi

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Prof. Dr. Mustafa Temizer’i anma programı düzenlendi.

Gazze’ye Kardeş Payı temalı yardım kampanyası başlatıldı

Gazze Direniş Platformu öncülüğünde KADEM Elazığ Temsilciliği ve Kızılay Elazığ Şubesi işbirliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Gazze için yardım kampanyası başlatıldı.

Filistin yararına destek kermesi

Fırat Üniversitesi Filistin Destek ve Dayanışma Gençlik Platformu tarafından Filisin yararına kermes düzenlendi.

EDEP’ten değerlendirme toplantısı

Eğitime Destek Platformu mayıs ayı değerlendirme toplantısı TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci’nin katılımı ile gerçekleştirildi

Elazığ El-Aksa Platformu’ndan teşekkür

Elazığ El-Aksa Platformu, Elazığ’da düzenlenen Gazze yürüyüşü ve mitingine katılanlara teşekkür etti. El-Aksa Platformu ev sahipliğinde Elâzığ’da doğu ve güneydoğu bölgelerinde 12 ilin katılımıyla büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi düzenlendi. Düzenlenen yürüyüş ve mitingin ardından Elazığ El-Aksa Platformu, programa katılanlara teşekkür etti.

Elazığ’da Bölgesel Gazze Mitingi yapılacak

ELHAK Platformu’nun organize ettiği Bölgesel Gazze Mitingi 26 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Ses Elazığ Sivil Toplum Bülteni çıkarılacak

Elazığ STK platformu çalışma grubu toplantısı düzenlendi. Toplantıda STK Platformu olarak basın bülteni çıkarılması ve basın bülteninin dağıtım organizasyonu görüşüldü.

Elazığ'dan yükselen ses, Gazze'ye olsun nefes

Gazze Direniş Platformu öncülüğünde; Hayrat İnsani Yardım Vakfı ile organize ettiği 23. çalışma başlığı "Elazığ'dan Yükselen Ses, Gazze'ye Olsun Nefes" çalışması başladı.

Gazze Direniş Plaftormu çalışmalarına devam ediyor

Gazze Direniş Platformunun, Şehit Gazi Eğitim Sendikası ile organize ettiği, 22. çalışma olan "Vatan İçin Yaşayıp Şehit Oldunuz, Toprağa Değil, Kalplere Gömüldünüz, Şehit Gazi Eğitim Sendikası Gazze'nin Yanında" yardım kampanyası gerçekleştirildi.

STK Platformu yeni müfredatı görüştü

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, eğitimcilerle bir araya gelerek, Milli Eğitim Bakanlığının uygulayacağı yeni müfredatı konuştu.

El Aksa Platformundan Gazze için çağrı!

El Aksa platformu “Gazze İçin De Bayram Olsun” sloganı ile ümmet bayramlaşması programı düzenledi. Gazze için destek çağrısında bulunan platform üyeleri, İsrail için alınan ihracat kısıtlamasının kapsamının genişletilmesini istedi.

Öğrencilerle birlikte iftar yaptılar

Elazığ Mimarlar ve Mühendisler Platformu Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın katıldığı iftar yemeğinde Fırat Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Ekmeğini Gazze'li din kardeşin ile paylaş

Gazze Direniş Platformu ve TÜGVA öncülüğünde "Ekmeğini Gazze'li Din Kardeşin İle Paylaş” adlı yardım kampanyası düzenlendi.

Elazığ STK Platformu dönem sözcüsü belli oldu 

Elazığ STK Platformu yeni yönetiminin seçimleri bugün gerçekleştirildi. Yapılan seçimlerde Elazığ STK Platformunun 6 kişilik çalışma grubu belirlendi. 

Başkan Alan, mimar ve mühendislerle bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan Mimar ve Mühendisler Platformu üyeleriyle bir araya geldi.

Gazze Direniş Platformu, 14. destek çalışmasına başladı

Gazze Direniş Platformu, Maziden Atiye Milli Türk Talebe Birliği Gazze'nin Yanında isimli 14. destek çalışmasına başladı.

Mimarlar ve Mühendisler Platformu’ndan önemli çağrı!

Elazığ Mimarlar ve Mühendisler Platformu, Belediye Meclis Üyelerinin mühendis ve mimarlardan oluşması için liyakat çağrısında bulundu. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu 9 şehre taşınabilir

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, deprem korkusu yaşayanlara seslendi. Ercan, 9 güvenli ili sıraladı.

Gazze ve Filistin’e destekler devam ediyor 

Gazze Direniş Platformu öncülüğünde, Beşir Derneği’nin organize ettiği "Gazze Ölüyor, Din Kardeşine Sahip Çık" kampanyası başladı.