Profesör Haberleri

Profesör Haberleri

Prof. Dr. Atmaca, dünyadaki 3 psikiyatri profesöründen biri oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murad Atmaca, İleri Düzey Metakognitif Terapist olarak diploma verilen Türkiye'de ilk ve dünyadaki toplam 3 psikiyatri profesöründen birisi oldu.

Türk profesörden önemli çalışma: Işık dalga boyu analizörü cihazı üretti

Fırat Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu tarafından Türkiye'de ilk defa ışık dalga boyu analizörü (Monokromatör) cihazı üretildi.

Türk profesörün çalışmaları dünyanın ilgi odağı oldu, birçok ülkeye ihraç edildi

Fırat Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, güneş simülatörü, spin kaplama cihazı ve yapay sinir üretiminde kullanılan elektrospin cihazı gibi birçok çalışmaya imza attı. Prof. Dr. Yakuphanoğlu'nun bu çalışmaları başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç edilirken, çalışmaları da uluslararası indeksli dergi ve makalelerde yayımlandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek şehir hastanesi, 9 ayda 1 milyondan fazla hastaya şifa dağıttı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi tarafından profesör ve doçent kadrolarına atanan akademik ünvanlılar için 'Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni' düzenlendi. Törende konuşan hastanenin başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, 9 ayda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri dahil olmak üzere 1 milyon 149 bin 139 hasta kabulü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türk profesör üretti, Avrupa ve ABD'ye ihraç edildi

Türkiye'de sadece Fırat Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu tarafından üretilip patenti alınan organik malzeme kaplama cihazı (Spin Coater) Avrupa'dan ABD'ye, Arabistan'dan Mısır'a kadar bir çok ülkeye ihraç edildi.

Sağlık Müdürü Cahit Polat Görevinden Ayrıldı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, görevinden ayrıldı. 

Murad Atmaca'nın büyük başarısı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murad Atmaca, Türkiye’de ilk, dünyada 5 psikiyatri profesöründen birisi oldu.