Rapor Haberleri

Rapor Haberleri

Elazığspor’da iç transfer el yakıyor

Elazığspor’da iç transfer görüşmeleri el yakıyor. Bülent Yenihayat’ın raporu doğrultusunda kalmaları istenilen 10 oyuncuyla yapılan görüşmelerde istenilen rakamlar dudak uçuklatıyor 

Elazığ Belediyesinin borcu açıklandı!

Elazığ Belediye Meclisinde belediyenin 2023 mali yılına ait kesin hesabı ile ilgili hazırlanan komisyon raporu görüşüldü.

Bakan’dan uyarı geldi! Bu yaz kavrulacağız

Vatandaşlar baharı beklerken yaz erken geliyor. Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Bu hafta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Afrika sıcaklarının etkisiyle çarşamba günü birçok ilde 30 ve üstü derecelerde sıcaklıklar görülecek. Hafta boyunca devam edecek sıcaklık nedeniyle Bakan Özhaseki de vatandaşlara uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Elazığ Belediye Meclisi Nisan ayı oturumları tamamlandı

Elazığ Belediye Meclisi Nisan ayı oturumları ikinci birleşimle sona erdi. Birleşimlerde faaliyet raporu görüşüldü. Birleşim sonunda meclis üyeleri arasında üslup tartışması yaşandı.

Silahlı şiddet haritasında Elazığ kaçıncı sırada yer aldı!

2023 yılı verileri baz alınarak, Türkiye’nin silahlı şiddet haritası çıkarıldı. ‘Türkiye Silahlı Şiddet Haritası’ raporuna göre, Elazığ’da 16 ölü, 61 yaralamanın olduğu 44 olay meydana geldi.

Türkiye’nin en yaşlı ve en genç illeri belli oldu! 

Türkiye İstatistik Kurumu, "İstatistiklerle Gençlik, 2022" raporunu yayınlayarak Türkiye'nin en genç ve en yaşlı illerini belirledi. Rapora göre, Türkiye'nin en genç ili doğu Anadolu'da yer alırken, en yaşlı ili ise Ege Bölgesi'nde bulundu. Yapılan araştırmada Elazığ’ın genç nüfus oranı da belli oldu. Elazığ’ın listedeki yeri görenleri şaşırttı. 

Elazığ’da kaç Suriyeli yaşıyor? 

Mülteciler Derneği 2023 Kasım ayının göçmen raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre Elazığ’da 11 bin 525 göçmen yaşıyor. 

Işıkver: Turizm potansiyelimizi ekonomik değer haline getirmeliyiz 

Elazığ’ın zengin tarihi birikimi, doğal kaynakları ve tabi güzelliklerine rağmen turizm sektöründe yılların ihmali nedeniyle ekonomik bir değer üretemediğini dile getiren MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek, Elazığ’la ilgili hazırlamış oldukları kapsamlı raporunu takdim ederek destek talebinde bulundu. 

ASKON, Bolat’a Elazığ ile ilgili görüş ve taleplerini iletti 

ASKON Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar; Ticaret Bakanlığına Elazığ İş Dünyasının taleplerinin aktarılması adına bir rapor düzenleyerek ASKON Genel Merkezi aracılığıyla Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a ilettiklerini ifade etti. 

Önemli rapor Kılıçdaroğlu’na sunuldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri tarafından deprem bölgesinde yer alan Taşınmaz Kültür Varlıklarının durumu ve yapılması gerekenlere ilişkin rapor Kemal Kılıçdaroğlu’na sunuldu.

Başkan Bahşi: Gece gündüz demeden çalıştık 

Biz birlikte güçlüyüz birlikte başaracağız mottosuyla deprem anından itibaren çalıştıklarını ifade eden Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “Depremin eğitim çalışanları üzerindeki etkileri, hükümetten beklenti ve çözüm önerilerimiz" başlıklı raporunun detaylarını paylaştı. 

Elysium Yönetim Kurulu’ndan açıklama 

Elysium Gayrimenkul Şirketi Yönetim Kurulu, Elysium projesinin, Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve Elazığ Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Akademisyenleri tarafından yerinde ve detaylı olarak incelendiğini ve incelemeler neticesinde projenin taşıyıcı sistemi bakımından “hasarsız” olduğuna ilişkin rapor verildiğini duyurdu. 

Kasaplar bıçakla üzerine yürüdükleri gazetecileri darp etti

Elazığ'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde kesimhanede çalışan kasaplar, çekim yapan gazetecilerin üzerine bıçakla yürüyüp darp etti. Darp raporu alan gazeteciler, polis merkezine giderek kasaplardan şikayetçi oldu.

Elazığ'ın ihracatı artmaya devam ediyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Türkiye raporuna göre, Elazığ'ın ihracatı artmaya devam ediyor.

Elazığ'da 18 yıllık cinayette vahşet adli tıp raporuna da yansıdı

Elazığ'da, 18 yıl önce kayıp ilanı verilen, aradan geçen zamana rağmen kendisinden hiçbir haber alınamamasının ardından polisin yaptığı titiz çalışmalar sonucunda cinayete kurban gittiği belirlenen Ruhi Canpolat'ın öldürülmesine ilişkin adli tıp raporu ortaya çıktı. Olayda maktul Canpolat'ın önce bıçaklandığı ardından parçalara ayrılarak gömüldüğü ifade edildi.

Elazığspor'un gol raporu

TFF 3. Lig 1. Grup'ta ikinci yarıda yapılan transfer ve yakalanan yenilmezlik serisiyle kümede kalmayı başaran Elazığspor'un attığı 36 golde 17 futbolcunun imzasını bulunuyor.

Elazığ'da ihracat rakamlarındaki artış devam ediyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Türkiye ihracat raporuna göre, 2021 yılının ilk dört aylık döneminde 129 milyon 402 bin dolar ihracat yapan Elazığ, 2022 yılının ilk dört aylık döneminde ise 138 milyon 213 bin dolar ihracat ile yükselişini devam ettirdi.

Kamu taahhüt sektörünün sorunları Türkiye gündemine taşındı

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan'ın hafta içerisinde TOBB ve Elazığ Valiliğine sunduğu kamu taahhüt sektörü sorunları ve çözüm önerileri raporu, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye takdim edildi. Başkan Hisarcıklığlu sosyal medya paylaşımı ile konuyu kamuoyu ile paylaştı.

Özel öğretim kurumlarının sorunları raporu TOBB’ye takdim edildi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 14. Meslek Komitesi bünyesinde hizmet veren Özel Öğretim Kurumları, Sürücü Kursları, Yabancı Dil ve Güvenlik Kursları sektör temsilcileri tarafından yapılan anketler ve birebir görüşmeler neticesinde sektörün sorun ve beklentileri rapor haline getirilerek TOBB’ye takdim edildi…

PFDK'dan Elazığspor'a para cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), TFF 3. Lig 1. Grup’un 14. haftasında oynanan Elazığspor - Belediye Kütahyaspor maçıyla ilgili raporları karara bağladı.

DSİ'de değerlendirme toplantısı yapıldı

DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar'ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, ilgili Şube Müdürleri, teknik personel ve yüklenici firmanın katılımı ile Elazığ Maden Altıntarla Göleti ve Sivrice Elmasuyu Göleti Proje Yapımı Ara Raporu Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Elazığ TSO Başkanı Aslan:'Önceliğimiz şehre ve üyelerimize değer katmaktır'

Hedeflerinin şehre ve üyelere değer katmak olduğunu belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan,Odamızın Stratejik Planlaması kapsamında bugüne kadar 42 ana başlık altında 250 iyi uygulama örneğini rapor haline getirmiş bulunmaktayız dedi.

Elazığ TSO'dan Eğitim Sektörüne Destek Talebi

Elazığ TSO 14. Meslek Grubu içerisinde yer alan Eğitim Sektörünün sorunları Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili ve Eğitim Sektör Başkanı Veli Aksu tarafından hazırlanan rapor ile TOBB’ye takdim edildi.

Orta Hasarlı Cami Ortada Kaldı

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hasar gören, yapılan incelemeler sonrasında orta hasar raporu verilen İzzetpaşa Camiinde hala onarım çalışması yapılmadı. 

Malatya Valiliğinden çocuk istismarı iddialarına ilişkin açıklama

Malatya Valiliği, cinsel istismara uğradığı iddia edilen çocuğun koruma altına alındığını, Adli Tıp Kurumu raporunda mağdurun 'istismara uğradığına dair bulgu tespit edilemediği'nin belirtildiğini ve soruşturmanın yürütüldüğünü açıkladı.

Koronavirüs gözlerde rahatsızlığa neden oluyor

Van’da Urartu Göz uzmanları, korona virüs pandemisinin gözlerde rahatsızlığa neden olduğunu ifade ederek, “Bilimsel raporlar korona virüsün yüzde 0,8 ila yüzde 3 oranında gözleri etkilediğini öne sürüyor” dediler.

İkinci el otoda 'Kandırılır mıyım?' endişesi bitiyor

Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘İkinci El Araç Yönetmeliği’ kapsamında ikinci el araçlara ekspertiz raporu zorunlu hale getirilirken, araçlar mekanik veya elektrik arızası çıktığında garanti kapsamında tamir ediliyor. Asistans hizmetleri sektörü de hizmetlerini bu yönde geliştiriyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Gürtürk'ten kesilen ağaçlarla ilgili açıklama

Yeni okul yapımı kapsamında kesilen ağaçların sökülerek taşınmasının mümkün olmadığı ve ömürlerinin dolduğunun verilen raporda belirtildiğini aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk,Kesilen ağaçların yerine okullarımızın inşaatları bittiğinde yine çevre düzenlemesi ile birlikte fazlasıyla yeni ağaç ve fidanlar dikilecekdedi.

CHP Heyeti Elazığ'da İncelemelerde Bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un öncülüğünde 23 CHP Milletvekili,  Eylül ayında deprem bölgesi Elazığ’a gelerek incelemelerde bulunacak.   

Elazığ'ın deprem raporu yayınlandı

Elazığ'ın deprem raporu yayınlandı