Rekabet Haberleri

Rekabet Haberleri

O Uygulama Türkiye’de erişime kapandı

Meta şirketinin X'e (Twitter) rakip olarak piyasaya sürdüğü ve şu anda dünya çapında yaklaşık 150 milyon aylık aktif kullanıcısı olan Threads uygulaması, Rekabet Kurumu'nun kararı sonrası Türkiye'de erişime kapandı.

Açık, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve İDK Başkanı oldu 

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, federasyonun bağlı olduğu Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) yeni yönetiminde önemli görevler üstlendi. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Prof. Dr. Açık aynı zamanda TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu (İDK) Başkanlığını da yürütecek. Prof. Dr. Açık, “Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması, KOBİ’lerimizin rekabetçiliği ve kadınların çok yönlü güçlendirilmesi için çalışacağız” dedi. 

Başkan Akın siyasi partileri ziyaret etti

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, siyasi partileri ziyaret etti. Ziyaretinde Elazığ’daki siyasi rekabetin yanı sıra birlik ve dayanışmanın da önemini vurgulayan Abdullah Akın, AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti'yle görüşmeler gerçekleştirerek “Kardeşlik” mesajı verdi.

Rekabet Kurumu Başkanı Küle’den, Başkan Alan’a ziyaret 

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Başkan Alan, Deprem ve sonraki süreçte yapılan çalışmaları Küle’ye aktardı. 

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Son ana kadar ihaleye girme koşullarını zorladık'

Maden sahasının ihalesinde son ana kadar girme koşullarını zorladıklarını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, 'Mahkemeden süreçlerin tamamlanmasını beklerken gece geç saatlerde aldığımız karar şu, bu ihaleye girip rekabet edememek acı bir durum. Biz 7 katrilyon lira geriden başladık. Kaça çıkartırsak çıkartalım üzerine 7 katrilyon lira koymamız gerekiyor. En azından ihaleyi meşrulaştırmayalım hukuki süreç devam ediyor. Biz bu ihaleye girmeyelim kararı aldık' dedi.

Attığını vuran 400 sporcu Tokat’ta buluştu

Tokat'ta düzenlenen atıcılık yarışmasında 10 ilden 400'e yakın sporcu rekabete tutuştu.

KOBİ Gelişim Destek Programı Yürürlüğe Girdi

Ülkemizin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, KOBİ'lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla KOSGEB tarafından KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı yürürlüğe konuldu.

2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı Başvuruları  Başladı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından TRB1 Bölgesinin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) kalkınmasına ve rekabet gücünün geliştirilmesine yönelik proje havuzunun güçlendirilmesi doğrultusunda uygun yatırım proje önerilerinin fizibilite ve eklerinin hazırlanmasının sağlanması amacıyla 2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı başvuruları başladı.

Elazığ'da deniz ile göl balığı rekabeti

Türkiye'de balık üretiminde ilk sırada yer alan 3 tarafı sularla çevrili Elazığ'da, göl balıkları 7 ile 18 TL, deniz balıkları ise 15 ile 150 TL arasında satılıyor. Hamsinin az gelmesi nedeniyle vatandaşlar daha çok göl balıklarını tercih ediyor.

Bektaş: KOBİ’lerin tahsilat sorunu ekonomiyi kilitliyor

Türkiye’deki işletmelerin yüzde 99.8’ini oluşturan KOBİ’lerin tahsilatta sıkıntı yaşadığını vurgulayan TÜRKONFED Yönetin Kurulu Üyesi, Fırat Sifed Başkanı Yahya Alper Bektaş, KOBİ’ler kilitlendiği zaman ekonominin kilitlendiğini ve ödeme gecikmelerinin rekabeti de kısıtladığını dile getirdi.

Bakan Yardımcısı Dönmez: 'Türkiye için sıçrama ve atlama zamanı'

Fırat Teknokent bünyesinde yapımı tamamlanan 'Fab Fırat Prototipleme' (FABLAB) atölyesinin açılışına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Türkiye için sıçrama ve atlama zamanı geldiğini, gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek ürünler ile girişimciler ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Elazığ ve Malatya çekişmesinin nedenleri

Türkiye'nin en çok okunan ve takip edilen internet haber sitesi ensonhaber.com Elazığ ve Malatya arasındaki tatlı rekabeti konu alan bir haber yayınladı. Haber bir anda Elazığ ve Malatya'da gündeme oturdu.