Restorasyon Haberleri

Restorasyon Haberleri

Tarihi Maden Hükümet Konağı, vatandaşın hizmetine açıldı

Maden’de Türkiye’nin en eski mülki idare binası, yapılan restorasyon sonrasında, Maden Hükümet Konağı olarak vatandaşlara hizmete başladı. 262 yıllık binanın vatandaşın hizmetine açılması, ilçede memnuniyetle karşılandı.

Restorasyon çalışmalarında sona gelindi 

Elazığ Belediyesi tarafından "Hamam Müzesi" olarak Harput turizmine kazandırılacak olan tarihi Hoca Hasan Hamamının restorasyon çalışmaları büyük oranda tamamlandı.   

Tarihi Harput-Hüseynik Yolu açılış için gün sayıyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Proje’si kapsamında yer alan ve Harput ile Hüseynik Mahalleleri arasında ulaşımı sağlayan tarihi Şeher Yolu’nun yeniden canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla başlatılan restorasyon ve rekreasyon çalışmalarında sona gelindi.

Restorasyon çalışmalarında sona gelindi 

Elazığ Belediyesi tarafından "Hamam Müzesi" olarak Harput turizmine kazandırılacak olan Tarihi Hoca Hasan Hamamı'nın restorasyon çalışmaları büyük oranda tamamlandı. 

515 yıllık tarihi Ahmet Bey Camisinde restorasyon çalışmaları sürüyor

Elazığ Belediyesi tarafından Harput'un, tarihi ve kültürel tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle başlatılan çalışmalar çerçevesinde 515 yıllık Ahmet Bey Camisinin restorasyon çalışmaları sürüyor.

Hoca Hasan Hamamındaki restorasyon çalışmaları bitme aşamasına geldi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Hamam Müzesi olarak Harput turizmine kazandırılacak olan Hoca Hasan Hamamında devam eden restorasyon çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu.

5 bin yıllık Harput Kalesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi'nde, bir yandan arkeolojik kazılar bir yandan da restorasyon çalışmaları sürüyor.

Tarihi Maden Hükümet Konağının restorasyon çalışmaları devam ediyor

Türkiye'nin en eski mülki idare binası olan 260 yıllık tarihi Maden Hükümet Konağında restorasyon çalışmaları sürüyor.

388 yıllık Hoca Hasan Hamamı'nda restorasyon çalışmaları başladı

Elazığ'da 388 yıllık Hoca Hasan Hamamı'nın restorasyon çalışmaları, bahar mevsiminin gelmesiyle yeniden başladı. Yaz aylarında bitecek olan eser Hamam Müzesi olarak turizme kazandırılacak.

Türkiye'nin en eski mülki idare binası restore edilerek eski günlerine dönecek

Türkiye'nin en eski mülki idare binası olduğu belirtilen 260 yıllık Tarihî Maden Hükümet Konağı'nın restorasyon çalışmaları sürüyor.

Elazığ Valisi Toraman, Maden ilçesinde incelemelerde bulundu

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Maden ilçesinde giderek restorasyonu devam eden tarihi hükümet konağını incelerken, Maden Kaymakamı ve Belediye Başkanından çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Leyleklerin yuva yapması nedeniyle yenileme çalışmaları ertelenen 386 yıllık caminin restorasyonu tamamlandı

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde minaresi hasar alan, ardından leyleklerin yuva yapmasından dolayı düzenleme çalışmaları ertelenen Sultan 4'üncü Murat Camiinin restorasyonu tamamlandı. Görevliler, leyleklerin yuvasını minareden alıp caminin çatısına yerleştirdi.

387 yıllık Hoca Hasan Hamamında restorasyon çalışmaları sürüyor

Elazığ Belediyesi tarafından Harput'un, tarihi ve kültürel tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle başlatılan çalışmalar kapsamında 387 yıllık Hoca Hasan Hamamı restorasyon çalışmaları sürüyor.

Tarihi Hoca Hasan Hamamında restorasyon çalışmaları devam ediyor

Elazığ Belediyesinin, medeniyetlere ev sahipliği yapmış Harput'u hak ettiği değere kavuşturmak ve kültür turizmine kazandırmak amacıyla başlattığı çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, 387 yıllık tarihi Hoca Hasan Hamamında başlatılan kazı çalışmaları sürdürülüyor.

Bir dönem cami ve hastane olarak kullanılmış tam bin 200 yıllık

Elazığ'da bir dönem cami ve zihinsel engellilerin tedavi edildiği hastane olarak kullanıldığı bilinen ve yıkılmaya yüz tutuna bin 200 yıllık kilisenin temizliği yapılarak restorasyon projesi hazırlandı.

Dünya mirasına aday Harput Kalesi için projelendirme çalışması

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Elazığ'ın simgesi, medeniyetler beşiği Harput Mahallesi'nin ismini aldığı Harput Kalesi için Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç koordinesinde projelendirme çalışmaları ile restorasyonda kullanılması düşünülen taşlar ayrıştırılarak dışarı taşınmaya başlandı.

Tarihi Konağın Tescili İçin Yapılan Başvuru Kabul Edildi

Elazığ merkez Sürsüsü Mahallesinde bulunan 100 yıllık tarihi kerpiç- ahşap konağın koruma altına alınması için yapılan başvurunun kabul edildiği bildirildi.

Şerifoğulları, restorasyon çalışmalarını inceledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kapalı Çarşı’da başlatılan ve toplam 100 günde tamamlanacak olan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Kapalı Çarşı İhalesi Yapıldı

Elazığ'ın tarihi alışveriş merkezi Kapalı Çarşının restorasyonu ile ilgili gerçekleştirilen ihalenin sonuçlandığı bildirildi.

Bakan Yardımcısı Alparslan: 2023 hedefimiz 70 milyon turist

Bodrum Kalesi'nin ilk etap açılışını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan yaptı. Yıllardır süren restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı olan kale yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı. Alpaslan, 2023 hedeflerinin 70 milyon turist, 70 milyar dolar gelir elde etmek olduğunu açıkladı.