Rezerv Haberleri

Rezerv Haberleri

Açıkkapı: Maden’in büyük zenginliği ekonomimize değer katacak

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, Maden’de bulunan Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük bakır rezervinin gün yüzüne çıkarılma çalışmalarının başladığını, yaklaşık 100 km bir derinliğe ulaşılarak Türkiye ekonomisine önemli bir değer katılacağın söyledi.

ETSO Başkanı Asilhan Arslan Bir Kez Daha Haklı Çıktı

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde tespit edilen ve piyasa değerinin 1,2 milyar dolar olduğu belirtilen altın ve gümüş rezervlerinin çıkarılıp işlenmesi için Ağrı'da 160 milyon dolarlık tesis yapılacak.

Tarihi bacalar ilçenin simgesi haline geldi

Milattan önce ilk madenin işlendiği yer olarak bilinen Elazığ'ın Maden ilçesinde yapılan tarihi izole bacaları, günümüze kadar varlığını koruyor. Son zamanlarda MTA tarafından yapılan inceleme ve saha çalışmalarında cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi bulunan ilçede vatandaşlar, maden bacalarının restore edilmesini istiyor.

Türkiye'nin en büyük maden rezervi bulunmuştu, vatandaşlar ihale sonucunu bekliyor

Yaklaşık bir yıldır Elazığ'da çalışmalarını sürdüren Maden Tetkik ve Arama (MTA) tarafından yapılan inceleme ve saha çalışmalarında, cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi bulunmuştu. Maden rezervinin çıkarılması için yapılan ihalenin iptal edilmesinin ardından bölge halkı, sürecin tamamlanmasını bekliyor.

Cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi sahasının ihalesi iptal edildi

Elazığ'da maden rezervleri ile ilgili EMMAD'ın açtığı dava, ihalenin iptali ile sonuçlandı.

Başkan Arslan, iddialara cevap verdi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Asilhan Arslan, 21 Nisan'da gerçekleşen Maden ilçesindeki polimetal maden rezervinin işletme ihalesine Elazığ Girişim Grubu olarak neden katılmadıklarını kamuoyuna açıkladı. Arslan, ihale süreci ve şahsına yönelik iddialara da sert bir şekilde cevap verdi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Ortaya konulan bu mücadelenin tek gayesi şehrimizin menfaatlerinin korunmasıdır'

Maden ilçesinde rezervde ortaya konulan mücadelenin tek gayesinin şehrin menfaatlerinin korunması olduğunu dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak kişilerle ve kurumlarla polemik ve söz düellosu yapacak vaktimiz yok. Kaldı ki ilimizin ve halkımızın ihtiyaç ve beklentileri açıktır dedi.

Türkiye'nin en büyük maden rezervi için toplantı düzenlendi

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin en büyük maden rezervinin bulunmasının ardından ilçedeki madenin işletilmesi adına Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Maden ilçesinde 'Polimetal maden sahası ihale süreci değerlendirme toplantısı' düzenlendi.

EMMAD: İhale Aceleye Getirilmemeli

Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği (EMMAD) Genel Sekreteri Hayri Günay, Maden ilçesindeki maden rezervinin işletilmesine yönelik 21.04.2022 tarihinde yapılacak ihalenin yürütmesinin durdurulmasını ve ihalenin iptal edilmesini talep etti.

Elazığ'a bir okul müjdesi daha

Elazığ Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi tarafından Bızmişen mevkiinde yapılan yeni konut rezerv alanlarında inşa edeceği 12 derslikli okul için protokol imzalandı.

Elazığ Girişim Grubu alımları sona eriyor

Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan maden rezervinin Elazığlı iş adamları tarafından çıkartılması için Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde kurulan Elazığ Girişim Grubuna katılım yarın sona eriyor.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Bölgede yaklaşık 20 milyar dolar değerinde 35 milyon tonluk bakır rezervi var'

Elazığ'da MTA tarafından bulunan Cumhuriyet tarihinin en büyük bakır maden yatakları hakkında konuşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, İçindeki diğer madenlerle birlikte buradaki 35 milyon tonluk yataktan yaklaşık 12 milyar dolarlık bir gelir hedeflenmekte. Devam eden sondajlarla birlikte başka yataklar da olacaktır dedi.

Türkiye'nin en büyük maden rezervinin bulunduğu ilçede vatandaşlar heyecanlı

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından Elazığ'da yapılan inceleme ve saha çalışmalarında cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi bulundu. Değerlendirmelere göre bulunan maden rezervlerin toplam piyasa değerinin miyarlarla dolar olduğu belirtildi.

CHP'li Erol: 'Maden'deki rezervler Türkiye'deki en büyük rezervlerdir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Maden ilçesindeki Kısabekir bölgesi olarak adlandırılan sahada MTA'nın yaklaşık 1 yıldır yaptığı sondajlarda bulunan altın, bakır, kobalt, kurşun, çinko ve demir madenleri rezervinin Türkiye'deki en büyük rezervler olduğunu söyledi.

Maden rezervini yerli firmalar işletsin

Elazığ’ın Maden ilçesinde keşfedilen zengin ve geniş maden sahasına yurt dışı firmaları göz dikti. Şehrin kaderini önemli ölçüde etkileyecek olan maden rezervinin yerli firmalar tarafından işletilerek, istihdama, ülke ve şehir ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Elazığ'da çalışmalarını sürdürüyor

Elazığ'a gelen TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu, 'Devam eden çalışmaları, kentsel dönüşüm uygulamaları, rezerv alan ve diğer imarla ilgili meseleleri enine boyuna görüşme imkanı bulduk. Çok kapsamlı çalışmalar var. Devam eden projeler, gerçekten son derece yoğun bir şekilde etap etap birbirinden farklı hak sahipliği noktasındaki vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş durumda' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Akdeniz’de de müjdeli haber alacağımızı ümit ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Tespit edilen rezervin çok daha büyük bir kaynağın ilk habercisi olduğu yönünde kuvvetli bulgular var. İnşallah bu müjdenin devamı gelecektir. Gazın fiilen milletimizin hizmetine sunulması 2023 yılını bulacak. Önümüzdeki süreçte Akdeniz'de de benzer müjdeli haberler alacağımızı ümit ediyoruz' dedi.

Bakan Gül: Kadına şiddet bir terör eylemidir

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, pandemi süreci, Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervi ve Duygu Delen olayı ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, özellikle Duygu Delen olayına vurgu yaparak kadına yönelik şiddetin bir terör eylemi olduğunu vurguladı.

Erdoğan'ın müjdesini çay ocaklarında dinlediler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğal gaz rezervi müjdesini Elazığ'da vatandaşlar, çay ocağında can kulağı ile dinledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi müjdeyi açıkladı: Karadeniz'de doğalgaz keşfettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen tarihi müjdeyi açıkladı.

Çeyrek altın rekora koşuyor

Mersin'de 50 yıllık kuyumcu Ertaç İnanoğlu, şu anda dünya ülkelerinin para bastığını belirterek, 'Basılan bu paralarla altın rezervleri alıyorlar. Çin çok yüklü miktarda para basıyor ve dünyadaki altınları topluyor. Bugün yükselişin birinci nedeni budur. Bu yükseliş devam edecektir. Yıl sonuna kadar altının gramının 535 ile 550 lira arasında, çeyrek altının da 950 ile bin lira arasında olmasını bekliyoruz' dedi.

Elazığ Altın zengini: Tam 50 Bin ton

Maden Tetkik Arama Enstitüsü’nün (MTA) verilerine göre, Elazığ'ın Keban ilçesi sınırları içinde yer alan Fırat Nehrinin Batı sahasında 50 Bin ton altın rezervi bulunuyor.