Rum Yönetimi Haberleri

Rum Yönetimi Haberleri

2 Ayda 24 bin 927 deprem meydana geldi 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 6 Şubat - 6 Nisan arası 24 bin 927 deprem meydana geldi. 

AFAD’tan Elazığ İçin Destek İl Eşleştirme açıklaması 

AFAD, 6 Şubat'taki depremlerin ardından ilk anda verilmiş "afet bölgesi" kararı olmaması nedeniyle Elazığ'ın Malatya'ya "destek il" olarak belirlendiğini, ancak Elazığ'ın da bu karar kapsamına alınmasıyla tekrar eşleştirme yapıldığını bildirdi. 

AFAD: Şu ana kadar 1600’ün üzerinde artçı sarsıntı var 

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, artçı şu ana kadar bin 600’ün üzerinde artçı sarsıntı olduğunu, sarsıntıların bir süre daha devam edeceğini açıkladı. 

F.Ü Hastanesinde afet ve acil durum yönetimi eğitimi

Fırat Üniversitesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik, afet ve acil durum konulu eğitim sunumu gerçekleştirildi. 

KKTC'den AB Konseyi Başkanı Michel'e sert tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in Doğu Akdeniz’deki gerilimin de ele alınacağı 'AB Konseyi Zirvesi' öncesinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile görüşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında Rum tarafına 'yalnız sözle değil eylemle destek sözü' vermesini endişeyle karşıladıklarını bildirdi.

ABD'nin ambargo kararına AK Parti'den sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 'ABD’nin Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu kaldırması tümüyle yanlış bir karardır. Rum yönetimi Ada’da istikrarsızlığı ve çözümsüzlüğü üreten taraftır. Bu karar, Rum yönetiminin hukuksuz taleplerini teşvik etmektir' dedi.

Fuat Oktay: 'Fransa, Kıbrıs ile ilgili meselelerde macera aramasın'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'Fransa’nın Kıbrıs ile ilgili meselelerde macera aramaması, çok daha sorumlu davranması esastır' açıklamasında bulundu.