Salep Soğanı Haberleri

Salep Soğanı Haberleri

Salep soğanı toplayan 8 kişiye 872 bin lira ceza

Elazığ'da salep soğanı toplayan 8 kişi, Doğa Koruma Milli Parklar Elazığ Şubesi ekipleri ve jandarma tarafından yakalanırken, şahıslara 872 bin lira da para cezası kesildi.

Elazığ'da salep soğanı toplayan 4 kişiye 436 bin lira para cezası

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde salep soğanı toplayan 4 kişi jandarma ekipleri tarafından yakalanırken, şahıslara 436 bin lira da para cezası kesildi.

Kaçakçılara Rekor Ceza

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde salep soğanı toplayan 2 kişi suçüstü yakalandı. Şahıslara, 147 bin 494 lira idari para cezası uygulandı.

Yasa dışı salep soğanı toplayan 4 kişi yakalandı

Elazığ'da yasa dışı salep soğanı toplayan 4 kişi suçüstü yakalandı.

Endemik bitkiler, Türkiye'nin ilk Doku Kültürü Laboratuvarı'nda üretildi

Endemik, nesli tehdit altında bulunan ve kaybolmaya yüz tuttuğu için koparmanın bile cezası 60 bin TL olan bitki türlerinin korunarak çoğaltılması için Türkiye ilk defa Elazığ'da kurulan Doku Kültürü Laboratuvarı'nda üretim gerçekleşmeye başladı. Bu kapsamda endemik olan Gysophila (Çöven), Cicer (yabani nohut) ve Crambe (yabani hardal) bitkileri, doğal ortama aktarılacak duruma getirilerken, daha önce bir çok defa izinsizce alanlara 60 bin TL ceza kesilen Salep soğanı olmak üzere bor çok çeşit üzerinde çalışmalara ağırlık verildi.

240 bin TL ceza kesilen, salep soğanları tekrar toprakla buluştu

Elazığ'da, ele geçirilen ve 4 kişiye 240 bin 652 TL para cezası uygulanan 140 kilogram salep soğanı, tekrar toprakla buluşturuldu.

4 kişiye 240 bin TL ceza kesildi

Elazığ'da, 140 kilogram salep soğanı ile yakalanan 4 kişiye ayrı ayrı 60 bin 163 TL olmak üzere toplam 240 bin 652 TL para cezası kesildi. Geçtiğimiz günlerde de 5 kişiye 300 bin TL 815 para cezası kesilmişti.

25 kilo salep soğanına 300 bin TL ceza kesildi

Elazığ'da 25 kilogram salep soğanı ile yakalanan 5 kişiye biyolojik çeşitliliği tahrip etmek' suçundan toplam 300 bin TL para cezası kesildi. Koruma altında bulunan salep soğanları ise tekrar aynı bölgede toprakla buluşturuldu.

6 kilosuna rekor ceza kesilmişti, şimdi de 25 kilo ele geçirildi

Elazığ’da geçtiğimiz yıl 6 kilogram salep soğanı toplayan kişiye 48 bin 625 lira para cezası kesilmişti, bu yıl aynı bölgede 25 kilogram ele geçirildi.