Sanat Haberleri

Sanat Haberleri

Güllü’nün Elazığ potporisi beğeni topladı

Elazığlı Sevilen Sanatçı Emrah Güllü seslendirdiği Elazığ Potporisi ile beğeni topladı. Sanatçı son dönemde seslendirdiği eserlerle Elazığ ve Harput musikisinin tanıtımı yapmayı amaçlıyor.

Kartal Elazığlılar Derneği, 5. yılını kutladı

Kartal Elazığlılar Derneği, kuruluşunun 5. yılını düzenlediği konser etkinliğiyle kutladı. Dernek Başkanı Vural Alp’in öncülüğünde gerçekleşen program, sanatçıların katılımı ve Elâzığ’a ait yöresel gösteriler eşliğinde gerçekleştirildi.

Konut satışında doğrulanmış ilan dönemi başlıyor

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı yeni kararla birlikte konut satışında doğrulanmış ilan dönemi başlıyor. 15 Eylülde yürürlüğe girecek düzenleme ile ilgili Elazığ Esnaf Ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak konut sahiplerini ve emlakçıları ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Elazığ Tanıtım ve Alışveriş Günleri devam ediyor

11 Temmuz’da ziyaretçilerine kapılarını açan Elazığ Tanıtım ve Alışveriş Günleri, Valilik meydanında devam ediyor. gündüzleri alışverişlerini yapan ziyaretçiler akşamları ise Elazığlı sanatçıların sahne aldığı konserlerde doyasıya eğleniyor.

Motofest ve kamp etkinlikleri sona erdi

Elazığ Cip Mesire alanında gerçekleştirilen Motofest ve Kamp Etkinlikleri, kapanış programı ile sona erdi. Öte yandan etkinliğin son gününde sahne alan sanatçı Aygün Çam türküleri ile dinleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Muzaffer Ertürk, kulakların pasını sildi

Elazığ Kültür ve Musiki Derneği tarafından düzenlenen bayram özel konserinde Türk Halk Müziği'nin sevilen isimlerinden TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Elazığlı Muzaffer Ertürk sahne aldı.

Bilim ve sanat merkezleri şenliği

İlimizdeki üç Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim gören yetenekli öğrencilerimizin yaptıkları çalışmaların sergilendiği “BİLSEM Şenlikleri” nin açılışı gerçekleştirildi.

Kırgıl’dan, tasavvuf müziği konseri

Elazığ’ın sevilen Tasavvuf Müziği Sanatçısı Turgut Kırgıl tarafından Tasavvuf Müziği Konseri düzenlendi.

Andaç Elimi Tutar Mısın filminin çekimlerinde sona gelindi

Senarist ve oyunculuğunu Tiyatro Ve Sinema Sanatçısı Abdullah Şekeroğlu’nun yaptığı “Andaç Elimi Tutar Mısın” sinema filminin çekimlerinde sona gelindi. Cannes Film Festivali, Altın Ayı ve Montreal Film Festivali’ne katılacak olan film daha sonrasında sinemalarda izleyicilerin beğenisine sunulacak

Macit: Kooperatifimiz önemli bir başarıya imza attı

AK Hazar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer Macit, kooperatiflerinin ikinci basamağa yükselerek önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

Işıkver, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la telefonda görüştü

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla esnaflara kullandırılan kredi faiz oranlarının artması sonrası iş dünyası temsilcilerinin çağrı üzerine yoğun girişimlerde bulunan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, yaşanan sorunun çözümü için temaslarını sürdürüyor.

Elazığ’da esnaflar ayaklandı!

Faiz artırımı kararının ardından esnaf ayaklandı, oda başkanları karardan dönülmesi için çağrıda bulunuyor. Esnaf ve sanatkarlar odası birliği başkanı turan kurnaz da, başkanlarını yanına alarak, ortak bir açıklama yaptı ve “Elazığ’ın Cezası Bu Olmamalıydı” dedi.

Albayrak: Skandal karardan hemen dönülmelidir!

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak yeni kredi faiz oranları ile ilgili açıklama yaptı.

Elazığ'da ekmeğe zam yapıldı

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, Kanal Fırat canlı yayınında Elazığ’da açık ekmeğe zam kararı aldıklarını açıkladı.

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Çini Kursu sergisi düzenledi

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü El Sanatları Kurslarında kursiyerler tarafından üretilen Çini Eserler için sergi düzenledi.

Milletvekili Erol’dan Elazığlılara müzik ziyafeti

Ünlü sanatçılar Onur Akın ve İlkay Yıldız Elazığ'da konser verdi. Elazığ Merkez Perşembe Pazarı alanında düzenlenen konsere binlerce vatandaş katıldı.

Elazığ Belediyesi Hanımeli El Sanatları Sergisi açıldı

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM) tarafından düzenlenen ücretsiz el sanatları kurslarına katılan kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı Hanımeli El Sanatları Sergisi açıldı. Düzenlenen açılış törenine, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Gül ve kursiyerler katıldı.

Başkan Alan: Elazığ, kültür ve sanatta önemli bir konumda

Elazığ’a gelen sinema oyuncuları Serkan Şengül ve Orhan Aydın, ETSO Başkanı İdris Alan’ı makamında ziyaret ettiler.

Ramazan Etkinliklerinde Yücel Arzen rüzgarı esti

Türkiye Yüzyılı Marşı'nın bestekarı, şair, ses sanatçısı ve piyanist AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen, Elazığ Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinlikleri'nde düzenlenen konserde birbirinden güzel eserler seslendirdi.

Adile Kurt Karatepe unutulmaz bir ramazan akşamı yaşattı

Elazığ Belediyesi tarafından her gün gerçekleştirilen Geleneksel Ramazan Etkinlikleri'nin konuğu TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Adile Kurt Karatepe oldu. Düzenlenen programa Elazığlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sedat Uçan, hayran bıraktı

Elazığ Belediyesi, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ünlü sanatçı Sedat Uçan'ı sevenleriyle buluşturdu. On bir ayın sultanı Ramazan ayı boyunca her gün olan Elazığ Belediyesi Ramazan Etkinlikleri, tasavvuf müziğinin güçlü sesi Sedat Uçan’ın dinleti programıyla devam etti.

Eşref Ziya Terzi Elazığlılarla buluştu 

Elazığ Belediyesi Geleneksel Ramazan Ayı etkinliklerinde ilahi ve ezgi sanatçısı Eşref Ziya Terzi sahne aldı. 

8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel konser 

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Kürsübaşı Topluluğu’nun düzenlediği periyodik konserlerinde bu defa sanatçılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel çalıp söyleyecek. 

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği hizmet binası açıldı

Elazığ Belediyesi tarafından tahsis edilen Esnaf ve Sanatkarlar odaları birliği binası düzenlenen program ile hizmete açıldı.

100. Yılın İzinde: Atatürk sergisi ziyarete açıldı

Elazığ Belediyesi ve Yüksek Enerji Psikolojisi Derneği (YEPDER) destekleri ile düzenlenen “100. Yılın İzinde: Atatürk” temalı kişisel resim sergisi sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

MHP Adayı Aygen Esnaf Odalarını Ziyaret Etti

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen, esnaf ve sanayi sitesi ziyaret programı gerçekleştirdi. Elazığ'da esnafın nabzını tutan Aygen, MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal ve Merkez İlçe Başkanı Vahit Erkan ile birlikte yerel iş insanları ve sanatkarların görüş ve önerilerini dinledi.

Gönüllü Halk Korosu’ndan TSM Konseri 

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Elazığ Belediyesi Musiki Toplulukları Gönüllü Halk Korosu tarafından gerçekleştirilen konserde, birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserleri seslendirildi. 

Macit: Biz üyelerimizle birlikte büyük bir aileyiz

Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer Macit kooperatiflerinin kuruluşunun birinci yılı nedeniyle yayınladığı mesajında; “sıfır takip oranıyla ilk yılı geride bıraktık” dedi.

Enstrüman ve konservatuvara hazırlık kursları sürüyor

Elazığ Belediyesi, müziğe ve sanata ilgi duyan vatandaşların kültür ve sanat hayatını canlandırmak için enstrüman ve konservatuvara hazırlık kurslarını bütün hızıyla sürdürüyor.

Elazığ TSO Başkanı Alan, tespih ustası Kiraz’ı ziyaret etti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, nadide taşları kullanarak kendinize özgü el işçiliğiyle tespihçilik sanatına farklı bir bakış açısı getirip dünyanın en iyi beş ustası arasında yer alan tespih ustası Osman Kiraz’ı atölyesinde ziyaret etti.