Savunma Sanayi Haberleri

Savunma Sanayi Haberleri

Elazığ İl Yöneticileri Savunma Sanayi Başkanı ile bir araya geldi

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara’da bulunan Elâzığ İl Yöneticileri, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ile bir araya gelerek Elâzığ’daki savunma sanayi yatırımları ile ilgili istişarelerde bulundu.

Milletvekili Keleş, Bakan Güler ile bir araya geldi

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’le bir araya gelerek, Elazığ’da devam eden Savunma Sanayi konularını istişare etti.

Başkan Alan: Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dan, Elazığ’a savunma sanayi yatırımlarının başlatılması müjdesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında bugün Elazığ’a geliyor.

Alan: Elazığ’a Savunma sanayi yatırımları geliyor 

ETSO Başkanı İdris Alan, savunma sanayi alanında yatırımları olan şirketlerin Elazığ’a yatırım yapacaklarını açıkladı. 

Elazığ’ın Deprem Dronuna TÜBİTAK’tan Onay 

Akın Teknoloji ve Savunma Sanayi Sistemleri tarafından ‘’1507 Teknoçaba Programı’’  kapsamında gerçekleştirilen  ‘’Deprem Sonrası Hasar Tespiti ve İlk Müdahaleye Yönelik Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti (IOT) Temelli Drone Sistemi Geliştirilmesi’’ projesi TÜBİTAK tarafından onaylandı. 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, Başkan Şahin Şerifoğulları’nı ziyaret etti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Elazığ’da Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı makamında ziyaret etti.

İş insanı Akın, Milletvekili adaylığını açıkladı

Savunma Sanayii, Yazılım ve Güvenlik Sistemleri üzerine başarılı çalışmalar yürüten Akın Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Akın, AK Parti'den Elazığ Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Milletvekili Demirbağ, gençlerle buluştu 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, ortaokul ve lise eğitimini sürdüren gençlerle bir araya geldi. Ataşehir Mahallesi’ndeki gençlerin taleplerini dinleyen Milletvekili Demirbağ, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde Türkiye Yüzyılı’nda ARGE’ye, yazılıma, savunma sanayisine verilen önem ve son gelişmelerle birlikte istikbalde Ülkemiz; gençlerimizden büyük şeyler bekliyor. Gençlerimizin de gayretleriyle Ülkemiz süper güçlerle yarışacak hale gelecektir. Bu yüzden gençliğimizin önemi büyük” dedi. 

Milletvekili Ağar, SSB ve ASELSAN'ı ziyaret etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyon Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Savunma Sanayii Başkanlığı ve ülkemizin güzide savunma sanayi kuruluşlarından ASELSAN’ı ziyaret etti.

Taşınabilir Mühimmat Sistemleri DM-5 ve DM-7 envanterde

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, 'Taşınabilir Mühimmat Sistemleri DM-5 ve DM-7 güvenlik güçlerimizin kullanımında. 5.56 ve 7.62 mm makineli tüfekler için geliştirilen sistem, kesintisiz atış imkanı sağlıyor' açıklanmasında bulundu.

Üniversite öğrencileri insansız su altı aracı tasarladı

Kocaeli’de bir araya gelen 12 üniversite öğrencisi, tasarladıkları insansız su altı aracını geliştirerek su altı arama kurtarma ve savunma sanayisinde kullanılmasını hedefliyor.

Elazığlı Firmadan Savunma Sanayi Hamlesi

Yazılım ve Güvenlik Sistemleri üzerine başarılı çalışmalar yürüten Akın Yazılım ve Teknoloji, Milli Savunma Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği savunma sanayi projelerinde görev almayı hedefliyor.