Sayısı Haberleri

Sayısı Haberleri

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

Türkiye'de işsizlik oranı, temmuzda bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 8,8 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 167 bin kişi olarak belirlendi.

Narin'in ön otopsi raporu ortaya çıktı!

Diyarbakır Bağlar'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün sonra çuval içinde derede bulundu. Otopsi işlemleri sürerken boynunda boğma izi ve ayağında kırık tespit edildi. Narin'in kesin ölüm nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 23'e yükseldi.

Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu 2024 yılı temmuz ayında Elâzığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısını açıkladı. Buna göre Elâzığ’da 158 bin 924 trafiğe kayıtlı araç bulunuyor

Erol: 81 İl sayısı 100'e çıkarılmalı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Yerel yönetimlerin ve mülki idare teşkilatlanmasının güçlendirilmesi için yapılması gereken planlamalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Elazığ Havalimanı Temmuz ayı yolcu sayısı açıklandı

Elazığ Havalimanı 2024 Temmuz ayı yolcu ve yük taşımacılığı trafiği açıklandı.

Harput Der, Sevdamız Harput Dergisi için bir araya geldi

Harput Der, Sevdamız Harput Dergisi’nin ikinci sayısı için düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Bedelli askerlik ne kadar oldu?

Memur maaş katsayısına göre 2024 Temmuz bedelli askerlik ücreti 217 bin 851 TL oldu. Nihai ücret, Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanacak.

Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı ne kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu şehirlerde olan araç sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı mart ayında 154 bin 393 oldu.

Erdoğan’dan dikkat çeken mesaj!

Türkiye'deki yeni doğan bebek sayısı ve doğurganlık hızının düşüşüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir." dedi.

Elazığ Havalimanı yolcu sayısı açıklandı

Elazığ Havalimanın nisan ayı yolcu sayısı açıklandı. 2023 yılının nisan ayında Elazığ Havalimanını 229 bin 242 yolcu kullanırken, 2024 yılının aynı ayında bu rakam 286 bin 869 oldu.

İkinci el otoda sular durgun!

Geçen yıl bu zamanlarda hareketlilik gösteren ikinci el otomobil piyasası bugün durma noktasına geldi. Satışlar dururken, ilan sitelerindeki araç sayısı artış gösteriyor. Araç sahipleri, satış yapabilmek için eski usul cam ilanlarına yöneliyor. Tüm bunlara rağmense piyasada bir fiyat düşüklüğü beklenmiyor.

Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu şehirlerde olan araç sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart Ayında 154 Bin 393 oldu.

Yasemin Açık Vakfı ilk projesinde sürdürülebilir kalkınma için kadınları destekleyecek

Türkiye’de iş gücüne dahil olmayan yaklaşık 30 milyonluk nüfusun 21,2 milyonunu kadınlar oluşturuyor. TÜİK’in 2023 yılı son çeyrek verilerine göre 8,6 milyon kadının iş gücüne katılmamasının nedeni ev işleri olurken bu sebeple iş gücüne katılamayan erkeklerin sayısı ise sıfır! İstihdam edilen nüfusta ücretsiz aile işçisi olarak çalışanların yüzde 68’ini de kadınlar oluşturuyor. Yasemin Açık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, kadınlara atfedilen toplumsal roller nedeniyle yaşanan eşitsizliklere dikkat çekerek, “Deprem bölgesindeki kadınlar için şartlar çok daha ağır. Biz de gerek bölgenin daha hızlı toparlanması gerekse toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında kurulan vakfımızın ilk projesini deprem bölgesinden başlayacak şekilde hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Gazze'de can kaybı 30 bine dayandı

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı 29 bin 514'e ulaşırken, yaralılar ise 69 bin 616'ya yükseldi.

9 Bin yeni sözleşmeli personel alınacak 

AK Parti'nin kamuda sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Sağlık Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifle, sağlık çalışanlarına yapılan ödemelerden ilaç teminine kadar birçok kalemde düzenlemeye gidilecek. Sağlık kurumlarına alınacak sözleşmeli personel sayısı 36 bine çıkarılacak. 

TÜİK trafiğe kayıtlı araç sayısını açıkladı 

Türkiye İstatistik Kurumu şehirlerde olan araç sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 2023 yılında 151 bin 57 oldu. 

Açıkkapı: Kısa çalışma ödeneği gün sayısı 450’ye düşecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı,  bütçe komisyonunda görüşmeleri tamamlanarak genel kurula sevk edilen işsizlik sigortası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Teklifi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıkkapı, kısa çalışma ödeneği asgari prim ödeme gün sayısının 450’ye düşürüleceğini söyledi. 

Elazığ Havalimanı yolcu sayısı açıklandı 

Elazığ Havalimanı 2023 yılı yolcu sayısı açıklandı. 2022 yılında Elazığ Havalimanını 682 bin 24 yolcu kullanırken, 2023 yılında bu rakam 786 bin 391 oldu. 

Elazığ Valiliği son 6 aylık bilançoyu açıkladı

Elazığ Valiliği son 6 aylık emniyet ve jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde yakalanan ve tutuklanan şahısların sayısını açıkladı.

Elazığ’daki TOGG sayısı belli oldu!

Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu (TOGG) Elazığ'daki otomobil sayısını açıkladı. Buna göre, Elazığ'da 89 kişi T10X almaya hak kazandı.

YSK, yerel seçim için kararını açıkladı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, bir sandık bölgesindeki seçmen sayısını 350 olarak belirledi.

Başkan Havabulut: Cumhurbaşkanımızdan prim gün sayısının düşürülmesini bekliyoruz 

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı prim gün sayısının indirilmesiyle ilgili müjdesinin yasalaşmasını beklediklerini duyurdu. 

Keleş: Deprem sonrası çiftçiye yapılan destekler etkili bir müdahaledir 

6 Şubat depreminin ardından çiftçilere yönelik desteklerin arttığını ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçi sayısının bir yıllık sürede, 15 binden 746'dan 16 bin 779'a yükselmiş olmasının tarım sektöründeki büyümeyi gösterdiğini ifade etti. 

Elazığ’ın Ağustos ayı araç sayısı belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu şehirlerde olan araç sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı ağustos ayında 147 bin 260 oldu.

Elazığ Belediyesi’nden yeni yaşam alanları

Daha yeşil bir Elazığ için çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediyesi, vatandaşların daha kaliteli vakit geçirebileceği yeni yaşam alanlarının ve parkların sayısını artırmaya devam ediyor.

Bahçeci: Kamuoyundan Emeğe Saygı Bekliyoruz

Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Erhan BAHÇECİ, Elazığ’da internet üzerinden yayın yapan haber sitelerinin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, bu durumun basın mesleğini itibarsızlaştırdığını, gazetecilik mesleğini hakkıyla yerine getirenleri mağdur ettiğini söyledi.

Elazığ’ın Nisan ayı araç sayısı belli oldu! 

TÜİK Nisan 2023 illerde trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıt verilerini paylaştı. Elazığ’da Nisan ayı ölçeğinde kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 143 bin 591 oldu. 

Başkan Yılmaz: Söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçirdik

Göreve geldiği günden bugüne Yurtbaşı Beldesinde sayısız hizmetlere imza atan Başkan Yasin Yılmaz, söz verdiği projeleri bir bir hayata geçiriyor. 

AFAD depremlerde can kayıplarını açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı arttı. Gelen son dakika haberine göre AFAD Başkanı depremlerde 50 bin 96 kişi hayatını kaybettiğini bildirdi.

TOGG'a yoğun ilgi! Verilen sipariş sayısı belli oldu

Türkiye'nin yerli ve akıllı otomobili Togg -!da ön sipariş sürecinin başladığı 16 Mart tarihinden itibaren talep patlaması yaşandı. Teslimatların ay sonunda başlayacağı belirtilirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bugün itibarıyla Togg T10x siparişi 41 bin oldu" dedi.