Sebze Haberleri

Sebze Haberleri

Başkan Adayı Duran’a sebze hali esnafından yoğun ilgi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar DURAN, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Başkan Alan, Sebze Halini ziyaret etti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, sektör temsilcileri ile STK ziyaretlerini sürdürüyor. Elazığ Sebze ve Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Rıza Gündüz’ü ziyaret eden Başkan Alan, sebze hali esnaflarının sorunlarını dinledi.

Jeotermal Sera Saha’da topraksız tarıma başlandı 

Elazığ Belediyesi tarafından Cip Mesire Alanı içerisindeki Jeotermal Sera Sahası'nda sera projesinin tamamlanan ilk etap kısmında topraksız tarımla sebze üretimine başlanıldı. 

Elazığ Sevdası İle Yollara Düşen Prof. Dr. Açık’a Büyük Destek

Bağımsız Milletvekili Adaylığını açıklamasının ardından hemşerilerinin desteğini almak için şehrin her noktasına ulaşmaya çalışan Prof. Dr. Yasemin Açık, Aksaray TOKİ konutları site sakinleri tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Başkan Gürkan: İnşa edilecek AVM şehre cazibe kazandıracak 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (MÜSİAD) Tekin Gürkan, Elazığ eski sebze halinin yerine yapılacak olan AVM ve yaşam alanları ile alakalı açıklamalarda bulundu. 

Tarlasını yine vatandaşa açtı, marketin yarı fiyatına satışa başladı

Elazığ'da geçen yıl marketlerdeki fiyatlara kızıp tarlasına ektiği sebzelerin fiyatını yarıya indiren çiftçi, bu yıl da aynı uygulamasını sürdürdü. Çiftçinin tarlasına gelen vatandaşlar, ürünleri kendileri toplayıp ucuza almanın keyfini yaşadı.

Elazığ'da uyuşturucu taciri 2 şüpheli tutuklandı

Elazığ'da polis ekipleri tarafından durdurulan bir araçta, dedektör köpeği Alex'in de yardımıyla yapılan aramada sebze poşetinin içerisinde uyuşturucu madde ele geçirilirken, 2 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Önce ekipler, ardından dedektör köpeği 'Alex' uyuşturucu tacirlerine geçit vermedi

Elazığ'da polis ekipleri tarafından durdurulan bir araçta, dedektör köpeği Alex'in de yardımıyla yapılan aramada sebze poşetinin içerisinde uyuşturucu madde ele geçirilirken, 2 şüpheli yakalandı.

Elazığ'da sebze yüklü kamyon devrildi: 3 yaralı

Elazığ'da sebze yüklü kamyonun devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.

Gençlerin ürettiği bitki çayı ve sebze tohumları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderiliyor

Elazığ'da İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi bünyesinde üretilen bitki çayı, baharat ve sebze tohumları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlıklara da özel olarak gönderiliyor.

Marketlerdeki fiyata kızdı, 20 dönümlük sebze tarlasını vatandaşlara ücretsiz açtı

Elazığ'da marketlerdeki fiyata kızıp tarlasını vatandaşlara açan üretici Fethi Çakmak, 20 bin TL değerinde 7 tonluk sebzeyi ücretsiz bir şekilde dağıtıyor. Tarlasında halen tonlarca sebze olduğunu dile getiren Çakmak, ihtiyaç sahibi herkesi beklediğini söyledi.

Kışın su tüketimine dikkat

Kış aylarının en büyük problemlerinden birinin su içmemek olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Selen Fırat, 'Yazın susadığımız için bir miktar su içiyoruz ama kışın bu durum olmadığı için suyu ihmal etmiş oluyoruz. Bu yüzden kışın su tüketimine de çokça dikkat etmeliyiz. Susamasak bile ara ara suyumuzu içmeyi ihmal etmeyelim. Kış aylarında çok güzel sebzeler var, bu sebzeleri de bol bol tüketip C vitamini almaya özen göstermeliyiz' dedi.

Marketlerdeki fahiş fiyata kızdı, tarlasını vatandaşlara açtı

Elazığ'da bir çiftçi marketlerdeki fahiş fiyatlara sinirlenmesinin ardından tarlasına ektiği sebze ve meyvelerin fiyatını 3 liradan sabitledi. Alana gelen vatandaşlar, tarlaya girip ürünleri dalından koparıp ucuza almanın keyfini çıkardı.

Oruç tutun bağışıklığınız güçlensin

Oruç tutmanın bağışıklık sistemine iyi gelip kuvvetlendirdiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, basit şeker ve karbonhidratlardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekerek, sebze, meyve gibi bol lifli ve posalı besinlerle iftar ve sahurda kaliteli protein alınmasını önerdi.

Tırlar çarpıştı, sebze ve meyveler yola saçıldı

Kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu Elazığ-Bingöl karayolunda önündeki tıra çarpan sebze ve meyve yüklü tır devrildi, kazada 3 kişi yaralandı. Sebze ve meyvelerin yola saçıldığı kazada kötü hava şartlar nedeniyle trafik 2 saat süre ile ulaşıma kapatıldı, uzun araç kuyrukları oluştu.

Edirne’de karpuz yüklü kamyon devrildi: 1 yaralı

Edirne'nin Keşan ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği sebze ve karpuz yüklü kamyonun devrilmesi sonucu 1 kişi yaralandı.

Elazığ'da, müşteriler tarlada kendi sebzesini toplayarak satın alıyor

Elazığ'da Korona virüs (Covid-19) nedeniyle vatandaşların stres atması için farklı bir uygulama yapan bir çiftçinin yol üzerindeki bahçesine gelen müşteriler, sebzeleri kendi elleriyle istedikleri kadar toplayıp satın alıyor. Tarlada sebzelerin kilogram fiyatının satışını sabitleyerek 2 TL olarak belirleyen çiftçi, hem kendi kazanıyor, hemde vatandaşın stres atmasını sağlıyor.

Tarsus’ta sebze yüklü kamyon devrildi: 2 yaralı

Mersin'in Tarsus ilçesinde sebze yüklü kamyonun devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

Elazığ'dan Bingöl'e Fide Desteği

Elazığ'da üretilen 200 Bin yerli sebze fidesi Bingöl'e gönderildi. Fideler, Bingöl'deki üreticilere ücretsiz dağıtılacak. 

Sebze Fidesi Dağıtımı Sürüyor

Elazığ'da üretilen 2 milyon yerli sebze fidesinin dağıtımı sürüyor.

Temizlik Mesaisi Devam Ediyor

Elazığ Belediyesi Korona virüs KOVİD 19’la her alanda etkin mücadelesini sürdürürken evlere giren sebze ve meyvelerin çıkış noktası olan Elazığ Sebze Halinde kapsamlı hijyen dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştirildi.

Sebze Halinden Ürün Çıkış Saatleri Yeniden Düzenlendi

Elazığ Belediyesi Korona virüs tedbirleri kapsamında Sebze Halinden ürün çıkış saatlerine yeni düzenleme getirdi.

Sebze ve Meyve Satışına Yönelik Tedbirler Açıklandı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yaş sebze ve meyvelerin toptan ve perakende satışına yönelik bazı tedbirler aldıklarını belirterek, bunların uygulanması konusunda 81 il valiliğine gerekli talimatın gönderildiğini bildirdi.

Türkiye, dünyada en sağlıklı gıdayı üreten ülkelerden biri

Gıda güvenilirliğinde Türkiye'nin iddialı olduğunu belirten Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Türkiye olarak dünyada en sağlıklı gıdayı üreten ülkelerden biriyiz. Biz de gıdadan zehirlenmeler dünya ve Avrupa ortalamasının çok altındadır. Şu anda Avrupa birliği ülkeleri bizdeki sebze ve meyveleri Avrupa ülkesine girişinde biber ve patlıcan hariç diğer ürünlerde artık analiz yapma ihtiyacını görmüyor.

Domates unu için çiftçilere fide dağıtıldı

Elazığ'da 2016 yılından itibaren sürdürülen 'Kadın Eli Değdi Sebze Kurudu Domates Un Oldu' projesi kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibe destekli fide dağıtıldı.