Şehir Merkezi Haberleri

Şehir Merkezi Haberleri

Milletvekili Keleş’ten, 6. Noterle ilgili açıklama

Milletvekili Keleş, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi.

Akpınar Mahallesi yeni yaşam alanı ilerliyor

Yepyeni yaşam alanlarıyla şehir kimliğine değer kazandıran Elazığ Belediyesi tarafından şehir merkezine kazandırılacak Akpınar Mahallesi Yaşam Alanı'nda çalışmalar ilerliyor. Akpınar, Sarayatik ve Çarşı Mahalleleri başta olmak üzere çevre mahallelerinin yararlanacağı yeni yaşam alanı, Akpınar Mahallesi’nde 8 bin 500 metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor.

Şerifoğulları: Meydanlarıyla anılan örnek bir şehir olacağız

Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı, hizmete sunulduğu günden itibaren şehir merkezine nefes aldırmanın yanı sıra yaklaşık 100 bin araca da otopark hizmeti verdi.

Elazığ Belediyesi’nden YKS’ye giren gençlere destek 

Elazığ Belediyesi, gençlerin gelecekleri açısından büyük önem taşıyan YKS'nin yapıldığı şehir merkezindeki 39 noktada ikram çadırı kurdu. Kurulan çadırlarda, öğrenciler ve velilere su ve kek ikramında bulunuldu. 

Milletvekili Adayı Öz: Elazığ’ımızda yeni iş alanları açacağız

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz, seçim çalışmalarını şehir merkezi ve köylere yaptığı ziyaretlerle aralıksız sürdürüyor.

Prof. Dr. Yasemin Açık “Beni Öyle Bir Oyla Gönderinki Elazığ’ın İsteklerine Kimse Sessiz Kalamasın”

Elazığ’ın Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, ilçe, belde ve köy ziyaretlerinin yanı sıra şehir merkezinde de seçim çalışmalarını sürdürüyor. Mahalle buluşmasında kendisini bekleyen coşkulu kalabalıkla bir araya gelen Prof. Dr. Açık, esnaf ziyaretlerine de devam etti.

Elazığ şehir merkezinden diri fay hattı geçmiyor

Kahramanmaraş depremlerinin ardından beklenen depremlerle ilgili birçok soru işareti bulunuyor. Prof. Dr. Okan Tüysüz, Türkiye’deki zemin etütleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Tüysüz, Elazığ’da şehir merkezinden geçen diri fay olmadığını açıkladı. 

Palu beşik gibi sallanıyor 

Elazığ'ın Palu ilçesinde peş peşe 5 deprem meydana geldi. Gece boyunca sabaha kadar süren depremler Elazığ şehir merkezinde de hissedildi. 

Elazığ'da aç kalan tilki şehir merkezine indi

Elazığ'da aç kalan ve doğal yaşam alanından il merkezine inen tilkinin yiyecek aradığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi

Elazığ'da, aç kalan domuz sürüsü, yiyecek aramak için şehir merkezine kadar indi.

Domuz sürüsü şehir merkezine indi

Elazığ'da, aç kalan domuz sürüsü, şehir merkezine kadar indi.

Nesli koruma altında olan dağ keçisi, şehir merkezinde araçla yarıştı

Elazığ merkezde nesli koruma altında olan dağ keçisinin araçla yarışma anı cep telefonlarına yansıdı.

Elazığ'da dağ keçileri şehir merkezine indi

Elazığ'da merkeze inen dağ keçileri cep telefonu ile görüntülendi.

İŞ İNSANI DEMİRCİ’DEN BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Elazığlı İş İnsanı Veysel DEMİRCİ, Elazığ’ın iki önemli mahallesi Hicret ve Aksaray’ın şehir merkezine bağlantısını sağlayan demiryolu alt geçidinin kısa sürede tamamlanarak hizmete açılmasını sağlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU’na teşekkür etti. 

Elazığ'da aç kalan kurt şehir merkezine indi

Elazığ'da aç kalan kurt şehir merkezine indi, o anlar sürücünün cep telefonu kamerasına yansıdı.

Elazığ beyaza büründü, medeniyetler beşiği Harput'ta kartpostallık görüntüler oluştu

Elazığ'da geçtiğimiz hafta başlayan ve etkisini devam ettiren kar yağışı kenti beyaza bürürken, şehir merkezine 4 kilometre uzaklıkta olan tarihi Harput Mahallesi'nde kartpostallık görüntüler oluştu.

Diyarbakır’ı yine duman sardı

Diyarbakır'da şehir merkezi başta olmak üzere birçok farklı bölgede anız yangınları yasak olmasına rağmen duyarsız çiftçiler tarafından yakılmaya devam ediliyor. Yanan anızlar tehlike oluştururken oluşan duman şehrin birçok noktasından görüldü.

Üç Partiden Ortak Açıklama: Çimento Fabrikası Taşınmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or ve Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Murat Dağhan, ortak basın açıklaması yaparak Elazığ şehir merkezinde faaliyetlerini sürdüren Çimento Fabrikasının taşınmasını istedi. 

Uçuruma yuvarlanan otomobilin sürücüsü ambulans helikopterle şehir merkezine getirildi

Kayseri'de uçurumdan yuvarlanan otomobilin şoförü, tedavi edilmek için Sarız ilçesinden şehir merkezine getirildi.

Şehir merkezinde görülen yılan korkuttu

Şehir merkezinde görülen yılan itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak doğaya bırakıldı.

Şehir Merkezinde Oto Galerilerine Fırsat Verilmiyor

Elazığ Belediyesi, farklı isimler altında şehir merkezinde faaliyet gösteren otomobil satış galerilerine fırsat tanımıyor. 

Elazığ Belediyesi Oto Galericileri Uyardı

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şehir dışına taşınma zorunluluğu bulunan ikinci el otomobil satış galerilerinin, farklı isimler altında şehir merkezinde faaliyet göstermesine ilişkin uyarıda bulunuldu.

Elazığ'da kar yağışı etkili oldu, 73 köy yolu kapandı

Elazığ'da gece yarısı etkili olan kar yağışı kent genelinde 73 köy yolunu kapatırken, şehir merkezinin belirli bölgeleri de beyaza büründü.

Elazığ siste kayboldu

Elazığ, sis etkili oldu. Şehir merkezi görünmez oldu, görüş mesafesi yer yer 5 metrenin altına kadar düştü.

Milletvekili Erol: İnsanların can güvenliğini düşünmek gerekir

Elazığ’da sürü halinde gezen sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan ve hayatını kaybeden Çicek Boztaş’ın ailesine başsağlığı dileyen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Şehir merkezindeki başıboş köpeklerin insan hayatını tehdit eder hale gelmesinde yerel yöneticilerin büyük sorumluluğu vardır” dedi.