Şehitler Haberleri

Şehitler Haberleri

100. yıla özel Elazığ şehitler albümü

Elazığ Valiliği tarafından Elazığ Şehitler Albümü bastırıldı.

Şehitler için sabah namazında tüm camilerde dua edilecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yarın sabah namazında tüm camilerde terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için dua edileceğini bildirdi.

On binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi

Yeni yılın ilk gününde İstanbul'dan Filistin mesajı verildi. On binlerce kişi "şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" dedi.

Yemen Şehitleri anıldı 

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı tarafından Ankara’daki vakıf merkezinde “Yemen Şehitleri” anıldı. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “GAZİLERİMİZE HER ZAMAN SAHİP ÇIKARAK LAYIK OLDUKLARI HÜRMETİ GÖSTERECEĞİZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin üstün fedakarlıklarını ve mukaddes hatıralarını daima minnetle ve hürmetle yâd edeceğiz.” dedi.

Başkan Şerifoğulları, şehitlikleri ziyaret etti

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ile birlikte Kurban Bayramı arifesinde Harput Şehitliği, Garnizon Şehitliği ve İcadiye Şehitliğini ziyaret ederek, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak dua etti.

Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi

Elazığ Kaya Karakaya Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Çanakkale Zaferinin 108 Yıldönümü ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.

Başkan Şerifoğulları’ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108’inci yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Ecdadımızın vatan ve millet şuuruyla yazdığı şanlı bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 18 Mart programı düzenlendi 

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel gereksinimli bireyler 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde bir program gerçekleştirildi. 

Elazığ’da şehit aileleri için anlamlı program 

Anadolu Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen programda şehitlerimizin aileleri bir araya geldi. 

Demirbağ: Huzur içerisinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz 

Şehit Aileleri Federasyonu tarafından düzenlenen programda konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ; “Şehitlerimiz olmasaydı bugün milletçe huzur içinde yaşayamazdık. Benim de kayınpederim şehit düştü. Kıymetli şehit ailelerimize böyle evlatlar yetiştirdikleri için saygılar sunuyor, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri: 'Muhalefet terörle aralarına gerekli mesafeyi koyamadı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, Son dönemde bu yatırım karşıtlığına ek olarak maalesef ve bunu üzülerek ifade etmek istiyorum. Terörle aralarına gerekli mesafeyi koyamamak da eklenmiş durumdadır. Geçtiğimiz hafta 15 Temmuz'un yıl dönümünü yaladık. 252 şehit verdiğimiz çok ciddi bir mücadelenin yıldönümüydü ve üzülerek gördük ki bu yıl dönümünde muhalefet şehitlerimizi hiçbir şekilde gündeme getirmediği gibi FETÖ söylemini de ağzına alamadı' dedi

Elazığ'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

Elazığ'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehitlikler ziyaret edilerek, mevlit okundu.

15 Temmuz Şehitleri Spor Salonunda bakım onarım çalışmaları

Elazığ sporuna hizmet eden 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonunda bakım onarım çalışmaları yapılıyor.

Elazığ'da şehit yakınları ve gaziler 18 Mart'ta bir araya geldi

Elazığ'da Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi.

Elazığ'da Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünde şehitler anıldı

Elazığ'da Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Elazığ'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreni

Elazığ'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Garnizon Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Elazığ'da Osman Paşa ve şehitleri anmak için mevlit programı düzenlendi

Elazığ'da 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 askerin şehadetleri anısına İzzetpaşa Camii'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlidi şerif okuma programı düzenlendi.

Sigarayı bıraktı, 4 yılda topladığı 38 bin lirayı öğrencilere harcadı

Elazığ'da yaşayan Yunus Saylan, 4 yıl önce sigarayı bırakmasının ardından topladığı 38 bin lirayı üniversiteli öğrencilere yemek fişi alıp dağıtırken, şehitler için de mevlit okuttu.

Öğrenciler, jandarmayı ziyaret edip şehitler anısına program yaptı

Elazığ'da öğrenciler İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek, şehitler anısına hazırladıkları programı sahneledi.

Elazığ'da şehitler için Mevlid-i Şerif okundu

Elazığ'da şehitler ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun vefat eden annesi Servet Soylu için Mevlid-i Şerif okundu.

Elazığ Valisi Yırık, ' Çanakkale Zaferi, bir milletin diriliş zaferidir'

Elazığ'da Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü ve şehitleri anma programına katılan Vali Erkaya Yırık, Çanakkale zaferi, bir milletin diriliş zaferidirdedi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 'Paşamız vatan millet aşığı bir insandı, tüm Türkiye üzüldü'

Korgeneral Osman Erbaş paşa ile ve tüm şehitlere rahmet dileyen Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Osman Erbaş paşanın insanları kucaklayan vatan millet aşığı bir insan olduğunu aktardı.

Korgeneral Erbaş 'Keşke bizde şehit olabilsek' dedikten 1,5 saat sonra şehit düşmüş

Bitlis'in Tatvan ilçesinde helikopter kazasında şehit olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın kazadan bir saat önce şehit ailesini arayarak 'Şehitlik herkese nasip olmaz, keşke bizde şehit olabilsek, bize de nasip olsa dediği öğrenildi. Şehit Erbaş'ın o gün yola çıkmadan önce şehit Musa Yılmaz'ın da mezarını ziyaret ederek, Şehitler ölmez vatan bölünmez, ruhun şad olsun notunun bulunduğu çiçeği kabrine bıraktığı öğrenildi.

Şehitlerin naaşı Elazığ'a getirildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit düşen 11 askerin naaşı Elazığ'a getirildi.

Elazığ'dan şehitler adına Mali'de su kuyusu açıldı

Elazığ Şehitleri ve şehit Fatih Özmen adına Mali'de su kuyusu açıldı.

İlgi Sizler Derneğinden Elazığ'a 81 Tasarım Beceri Atölyesi

Merkezi İzmir’de bulunan İlgi Sizler Derneği, Anadolu Şehitleri Kütüphaneleri Projesi kapsamında Elazığ'da temel eğitimden ortaöğretime 81 okulda 81 Tasarım Beceri Atölyesi kurulumu için protokol imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yunan halkı, yöneticileri yüzünden başlarına gelecekleri kabul ediyor mu?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz bu mücadelede şehitler, gaziler vermekten çekinmeyiz. Asıl soru şu, acaba şu anda Akdeniz’de ve mücavirinde karşımıza dikilenler de aynı fedakarlıkları göze alabiliyorlar mı? Yunan halkı, muhteris ve kifayetsiz yöneticileri yüzünden başlarına gelecekleri kabul ediyor mu?' dedi.

Elazığ'da Mehmetçik'ten şehitlik hassasiyeti

Elazığ'da Mehmetçik, belirli aralıklarla ilçe ve köylerde bulunan şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek hem bayraklarını değiştiriyor hemde, bakımını yapıyor.

Şehitler Yolu Yürüyüş Parkurunun Açılışı Yapıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde şehitleri hatırlamak, gösterilen direnci, birlikteliği ve iradeyi belleklerde taze tutmak için, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 15 Temmuz Temalı Fotoğraf-Resim Sergisi ve Şehitler Yolu Yürüyüş Parkurunun Açılışı yapıldı.