Şeker Haberleri

Şeker Haberleri

Başkan Özkan: 21 Eylül’de Koruk Köyü’nde buluşalım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, 21 Eylül Cumartesi günü Elazığ’ın Koruk Köyü’nde düzenlenecek toplantıya tüm Elazığlıları davet etti. Toplantıda, özellikle üzüm, kayısı, şeker pancarı ve hububat üreticilerinin karşılaştığı sorunlar ele alınacak ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

Andaç Elimi Tutar Mısın filminin çekimlerinde sona gelindi

Senarist ve oyunculuğunu Tiyatro Ve Sinema Sanatçısı Abdullah Şekeroğlu’nun yaptığı “Andaç Elimi Tutar Mısın” sinema filminin çekimlerinde sona gelindi. Cannes Film Festivali, Altın Ayı ve Montreal Film Festivali’ne katılacak olan film daha sonrasında sinemalarda izleyicilerin beğenisine sunulacak

Keleş, kurum ziyaretlerini sürdürüyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, şehrin çeşitli kurumlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerini sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi, kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlara Yasin’-i Şerif, karanfil ve badem şekeri dağıttı

Elazığ Belediyesi, Ramazan Bayramı arifesinde yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlara, Yasin’-i Şerif, karanfil ve badem şekeri dağıttı.

Şeker Fabrikası’nın Rehabilitasyonu 2024 yatırım programına alındı

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in 10 Kasım 2023 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’nın yazılı olarak cevaplandırması talebiyle vermiş olduğu Elazığ Şeker Fabrikasının kapasite artırımı ve fabrikanın modernizasyonu hususundaki soru önergesi cevaplandırıldı. Bakan Yumaklı imzasıyla verilen cevapta, Elazığ Şeker Fabrikasının 2024 yatırım programında olduğu, risk analizleri ile birlikte, doğalgaz buhar kazanı ve kireç ocağı yapım işi faaliyetlerinin devam edeceği bildirildi. 

Işıkver, Şeker Fabrikası’nın kapasitesinin artırılmasını istedi 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, mecliste söz alarak, Şeker Fabrikası ile ilgili yaşanan sıkıntılara değinerek, fabrikanın kapasitesinin artırılmasını talep etti. 

Şekere peş peşe zam 

Şekere peş peşe zam gelmeye devam ediyor. Türkşeker, Mayıs ayı başından buyana kademeli olarak yüzde 30 zam yaptığı şekere yeniden iki zam daha yapacak. Zamlı fiyat 1 Eylül'de geçerli olacak. 

Köy konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Kovancılar İlçesi Fahribey, Şekerci, Topağaç, Avlağı, Gülçatı, Çelebi, Taşöran ve Bağgülü Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları 06.06.2023– 21.07.2023 tarihleri arasında teslim edilecek. 

Elazığ’da öğrenciler sabah namazında buluştu 

Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu Vakti Kuşanmak Etkinliği kapsamında deprem bölgesinde vefat eden vatandaşlar için "Hatim Duası" programı düzenledi. 

Elazığ’da kaç ton şeker üretimi yapıldı 

Elazığ Şeker Fabrikası’nda 2022- 2023 pancar alım kampanyasında 26 bin 600 ton şeker üretimi yapıldı. 

Vali Toraman, Şeker Fabrikasını ziyaret etti 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Şeker Fabrikası’nı ziyaret ederek Fabrika Müdürü Ercan TOKDEDE’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Nefes borusuna şeker kaçan çocuğu başhekim başarılı müdahalesiyle böyle kurtardı

Elazığ'da nefes borusuna şeker kaçan 2 buçuk yaşındaki çocuğun, kaldırıldığı hastanenin acil servisinde yapılan müdahaleyle kurtarılma anı hastanenin güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. Minik Can, o esnada acil serviste bulunan Hastane Başhekimi Dr. Yusuf Kenan Aydın'ın soğukkanlı ve başarılı müdahalesiyle yeniden hayata döndü.

Elazığ'da şeker pancarı yüklü tır devrildi: 1 yaralı

Diyarbakır'dan Elazığ'a gelen şeker pancarı yüklü tır devrildi. Şeker pancarlarının yola savrulduğu kazada sürücü hafif yaralandı.

Elazığ'da şeker pancarı mesaisine başlayan çiftçiler fiyattan memnun

Elazığ Şeker Fabrikası tarafından 67'nci pancar alım ve işleme kampanyasının startının verilmesiyle birlikte tarlalarda yoğun hasat mesaisi başladı. Pancar hasadına başlayan çiftçiler, verilen fiyattan memnun olduklarını aktardı.

Elazığ TSO başkan adayı Şekerdağ: 'Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde hiç kaybetmedik'

Geçmiş yıllarda iki kere Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) başkanlığı yaptığını hatırlatan Elazığ TSO başkan adayı Ali Şekerdağ, O kurumda altı kez üst üste seçime girdik ve kazandık. Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde hiç kaybetmedik. Çok başarılı bir şekilde bu seçimde de kazanacağımıza inanıyorum dedi.

Elazığ'da şeker pancarı alım kampanyası başladı

Elazığ'da şeker pancarı alım ve işleme kampanyası açılış töreni düzenlendi.

Dili boğazına kaçan vatandaşa hayati müdahale

Elazığ'da bir kuyumcu dükkanında kan şekerinin düşmesiyle bir anda yere yığılan adamın dili boğazına kaçtı. Adam, kuyumcunun müdahalesi ile kurtulurken o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Zabıtadan Kurban Bayramı öncesi denetim

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı öncesi şekerleme, pasta, kadayıf ve tatlı üretimi yapan imalathaneler ile satış noktalarını denetledi.

Diyetisyen Gülben Uç: 'Günde ortalama 3 litre su tüketilmelidir'

Yaz mevsiminde sıcakların başlamasıyla vücudun su ihtiyacının daha çok artığını belirten Diyetisyen Gülben Uç, 'Artan sıcaklarla beraber vücuttan sıvı atılımınız da arttığı için günde ortalama 3 litre su tüketilmelidir. Diğer soğuk içeceklerin tüketimine de dikkat edilmelidir. Kalorisi yüksek asitli şekerli içeceklerin yerine ev yapımı soğuk içecekler, meyve suları ve limonatalar tüketilebilir' dedi.

Elazığ'da öğrencilerden anlamlı etkinlik

Elazığ'da lise öğrencileri toplantıya gelen velilerin kan şekeri, ateş ve tansiyonlarını ölçerek bilgilendirmede bulundu.

Sivrice ilçesinin bayram şekeri, kolonya ve tıraşı kaymakamlıktan

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde kaymakamlık, Ramazan Bayramı öncesi bir yandan ev ev dolaşıp vatandaşlarının şeker ve kolonyasını dağıtırken diğer yandan da 50 yaş üzerindeki yaşlıların tıraşını yaptırıyor.

Osmanlı'dan gelen lezzet: Badem şekeri

Elazığ'da her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da kentin 'beyaz altını' olarak dillendirilen Osmanlı geleneğinden gelen bademin badem şekerine yolculuğu başladı. Vatandaşların iftardan sonra çayın yanında kan şekerini düzenlediği için tükettiği şekerde üretimin 8 kat artması bekleniyor.

Türkiye şampiyonu kuaför, dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Elazığ'da erkek kuaföründe çalışan ve son katıldığı yarışmada Türkiye şampiyonu olan Seyfi Şekerdağ, dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

Elazığ'da sofraların vazgeçilmez lezzeti 'Peynirli Ekmek'

Elazığ'da vatandaşların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan şeker, peynir ve unun bir araya gelmesiyle yapılan peynirli ekmek her öğün iştahla tüketiliyor.

Penaltıyı kurtarması yetmedi, falso alan top ağlarla buluştu

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nde oynanan Şekerspor-Beyhan Belediyespor maçında futbol sahalarında ender görülen bir gol atıldı. Penaltıda kalecinin kurtarışı sonrasında falso alan top ağlarla buluştu.

Elazığ Şeker Fabrikasında 28 Bin ton şeker üretildi

Elazığ Şeker Fabrikasında 2021 yılında 28 Bin ton şeker üretildiği açıklandı.

Şeker pancarının tarladan sofralara uzanan tatlı yolculuğu

Türkiye'nin şeker ihtiyacının bir bölümünün karşılandığı Elazığ'da, pancarın şekere yolculuğu başladı.

Kuraklık şeker pancarını da vurdu, üretim yüzde 8 azaldı

Elazığ'da şeker pancarı üretimi kuraklıktan dolayı yüzde 8 azalırken, fabrikanın 310 bin ton olarak belirlediği kota, bu sene 250 bin tona kadar düştü.

Kuraklık nedeni ile baraj gölünde sular çekildi, çiftçiler bölgeye şeker pancarı ekti

Elazığ'da kuraklık nedeni ile suların çekildiği Keban Baraj Gölü kıyısında vatandaşlar şeker pancarı ekti. Binbir zahmetle ürünlerine bakan çiftçiler şeker pancarı hasadına başladı.

Elazığ'da 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği

Elazığ'da 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında yürüyüş düzenlenerek, vatandaşların kilo, şeker ve tansiyonları ölçülerek sağlık kontrolleri yapıldı.