Sel Haberleri

Sel Haberleri

Başkan Özkan: 21 Eylül’de Koruk Köyü’nde buluşalım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, 21 Eylül Cumartesi günü Elazığ’ın Koruk Köyü’nde düzenlenecek toplantıya tüm Elazığlıları davet etti. Toplantıda, özellikle üzüm, kayısı, şeker pancarı ve hububat üreticilerinin karşılaştığı sorunlar ele alınacak ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

Erol, Kahramankazan’da hemşehrileriyle buluştu

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, 15 Eylül 2024 Pazar günü düzenlenen Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali kapsamında, Milletvekili Gürsel Erol Elazığlı hemşehrileriyle bir araya geldi. Festival, Elazığ Kültür Derneği Genel Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenleniyor ve Elazığ’ın kültürel zenginliklerini Ankaralılarla buluşturmayı amaçlıyor.

Erol’dan, eğitimde tasarrufa sert tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, Elazığ’ın uzak köylerinde yaşayan lise öğrencileri için uygulanan taşımalı eğitim hizmeti sona erdirildi. Bu karar, özellikle kırsal bölgelerdeki aileler ve öğrenciler için büyük bir endişe kaynağı oldu.

Piyasalarda son durum ne? Gram altın ne kadar

Küresel piyasalarda yüksek seyir devam ederken, gram altın 2 bin 800 TL seviyesine çıkarak rekor kırdı. Yeni günün başlamasıyla birlikte yatırımcılar ve vatandaşlar, finansal piyasalardaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Seza Çimento, küresel çimento endüstrisi oyuncularıyla bir araya geldi

Seza Çimento, dünyanın en büyük çimento konferansları arasında yer alan INTERCEM’in İstanbul’da düzenlenen etkinliğine katıldı. İki gün süren etkinlikte sektörün gündemindeki konular ele alınırken yeni iş birliklerine yönelik görüşmeler de yapıldı. Konferansa katılan Seza Çimento Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, dünya genelini etkileyen jeopolitik ve ekonomik krizlere rağmen küresel çimento sektörünün çözümler geliştirerek büyümeye ve ekonomilere değer katmaya odaklandığını söyledi. Açık ayrıca Seza Çimento olarak şirketin karbon ayak izini azaltırken ekonomik avantaj da sağlayacak yeni hedeflerini de açıkladı. 

Mahalle Muhtarlarından, Başkan Şerifoğulları’na teşekkür

Elazığ Belediyesi, Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin ardından İstasyon Caddesi Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni de hizmete açarak Akpınar, Nailbey, Çarşı ve Sarayatik Mahalleleri için vatandaşların taleplerini toplamaya başladı. Depreme dayanıklı modern bir şehir hedefi doğrultusunda kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür eden mahalle muhtarları, Elazığ Belediyesi’nin başlatacağı çalışmaların, vatandaşlar için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Taşkın: Eğitimin olduğu yerde umut vardır

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile ilgili bir açıklama yaptı. Taşkın açıklamasında eğitim sadece bireyleri değil milletleri de yükseltir ifadelerine yer verdi.

Açıkkapı: Elazığ’ımız her geçen gün daha da gelişiyor

Elazığ’da çevre, konut, kentsel dönüşüm ve altyapı alanlarında yapılan yatırımlar üzerine konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Yapılan yatırımlar ve projelerle şehrimiz geleceğe güvenle bakıyor” dedi.

Narin'in ön otopsi raporu ortaya çıktı!

Diyarbakır Bağlar'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün sonra çuval içinde derede bulundu. Otopsi işlemleri sürerken boynunda boğma izi ve ayağında kırık tespit edildi. Narin'in kesin ölüm nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 23'e yükseldi.

Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi hizmete açılıyor

Elazığ'ın depreme dayanıklı modern yapı stoğuna kavuşması içim Akpınar, Nailbey, Çarşı ve Sarayatik Mahallelerinde belirlenen adalar için vatandaşların taleplerini toplayacak olan Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi, hizmete başlayacak.

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Eylül ayında yapılan zamların ardından sigara fiyatları bir kez daha arttı. Özel Tüketim Vergisi'ndeki (ÖTV) artışın etkisiyle sigara paketlerinin fiyatı önemli ölçüde yükseldi.

Erol: Fındığa uygulanan alan bazlı destek kayısı ve üzüme de uygulanmalı

Tarım politikaları üzerine konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Fındık üreticilerimize uygulanan alan bazlı destek modeli, Elazığ’daki üzüm ve kayısı üreticilerimiz için de devreye sokulmalıdır” dedi.

Milletvekilleri Keleş ve Açıkkapı’dan, Milletvekili Erol’a cevap

Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Milletvekili Ejder Açıkkapı Gürsel Erol'a cevap verdi.

Milletvekili Erol’dan, Ak Parti milletvekillerine eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ak Parti Milletvekillerinin paylaşımları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Milletvekillerinin kamu kurumlarının rutin çalışmalarını siyaset malzemesi haline getirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin vergi rekortmenleri açıklandı! İlk sırada kim yer aldı

Türkiye'nin 2023 gelir vergisi rekortmeni, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar olurken, ikinci sırada Haluk Bayraktar, üçüncü sırada Mustafa Rahmi Koç yer aldı.

Elazığ, Başkan Şerifoğulları’nın yatırımları ile gelişimini sürdürecek

Depreme dayanıklı, modern ve yepyeni yaşam alanları oluşturarak şehri daha güvenli bir geleceğe taşımayı hedefleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Şerifoğulları; “Şehrimizin geleceği adına son derece önemsediğimiz bu projemiz tamamlandığında, şehrimizin merkezi çok daha hızlı gelişmiş olacak.” dedi.

Açıkkapı: Kentsel dönüşüm kampanyaları için görüşmelerimiz sürüyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı TBMM’de düzenlediği basın açıklamasında Elâzığ’da da kentsel dönüşüm ve yarısı bizden kampanyalarının uygulanması için görüşmelere devam ettiklerini söyledi.

DSİ’den iddialara cevap!

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un konut tahsisi ile ilgili açıklamasının ardından kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir duyuru yayımladı.

Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi hizmete girdi

Elazığ Belediyesi, depreme dayanıklı modern bir şehir hedefi doğrultusunda önemli bir adım daha atarak Nailbey Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni hizmete açtı. Bu ofis, mahalle sakinlerinin taleplerini toplamak ve projeye yön vermek amacıyla kapılarını vatandaşlara açtı.

Keleş: Konutlar yakında teslim edilecek

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Sivrice, Baskil Palu, Alacakaya Ve Arıcak ilçelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Sivrice ve Baskil ilçelerinde konutların eylül ayı sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Erol: THY derhal bu yanlıştan dönmeli

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, THY Elazığ İl Müdürlüğü’nün Muş THY İl Müdürlüğü’ne bağlanmasına yönelik açıklamalarda bulunarak; “THY derhal bu yanlıştan dönmeli” dedi.

Milletvekili Erol'dan sığınmacı çıkışı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol sığınmacı ve düzensiz göç sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Altında rekor üstüne rekor! 

21 Ağustos 2024 gram altın fiyatı serbest piyasada 2742 TL'den güne başlıyor. Kapalıçarşı'daki kuyumcularda ise işlemler 2762 – 2802 TL alım ve satım aralığında seyrediyor. FED'den 0,50 baz puanlık faiz indirimi beklentisinin artması, dolar endeksinin 101,40 ile yılın en düşük seviyesine gerilemesi ve içeride kurlarda yaşanan hareketlilik gram altında yükselişi tetikliyor.

Erol: Fetö'nün arkasındaki siyasi irade açığa çıkarılmalıdır

Terörle ve Terörizmle Mücadele ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Terörle mücadele bir devlet politikası haline getirilmelidir” dedi.

Okullarda Deneme Sınavı Yapmak Yasaklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren kararı duyurdu. Okullarda liselere kadar deneme sınavı yapılması yasaklandı.

Erol: Elazığ’da da uygulanmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul’da başlayacak olan “Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden” desteğinin Elâzığ’da da TOKİ marifeti ile uygulanması gerektiğini söyledi

Resim kursuna katılan çocuklar sertifikalarını aldı

Elazığ Belediyesi tarafından çocukların bireysel gelişimlerini ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz resim kursu tamamlandı. Duygusal konsantrasyon ve algı becerilerini tuvale yansıtan çocuklara kursun ardından sertifikaları törenle verildi.

Erol: 81 İl sayısı 100'e çıkarılmalı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Yerel yönetimlerin ve mülki idare teşkilatlanmasının güçlendirilmesi için yapılması gereken planlamalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erol: Tercihli oy sistemi geri getirilmelidir

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yurt dışı çıkış harcı zamlandı

Yurt dışı çıkış harç ücreti bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 150 liradan 500 liraya yükseldi.