Sendika Haberleri

Sendika Haberleri

Elazığ'da işçiler geçinemiyoruz dedi!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklaması çerçevesinde yaptığı açıklamada 'Yoksulluğa, hayat pahalılığına, vergide adaletsizliğe, esnek çalışmaya dur demek için bugün bir araya geldik. Bizler Türk-İş olarak yapmış olduğumuz eylem planlarımızı taleplerimiz karşılık bulana kadar paylaşacağız.' dedi.

Arpa: Yılmadan, yorulmadan emek mücadelemize devam ediyoruz

Hizmet İş Sendikası Elazığ Şubesi 2. Başkanı Gökhan Arpa, çalışanların maaş ve özlük haklarında iyileştirmeleri kapsayan Belediyelerle yaptıkları Toplu İş Sözleşmeleri ile birlikte üye ziyaretlerine de devam ediyor.

Demirtaş: Gürsel Erol’u 108 gündür çay içmeye bekliyoruz

Öz Sağlık İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı İrfan Demirtaş, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’dan kendilerini ziyaret için söz aldıklarını fakat aradan geçen 108 gün içinde bu sözün yerine getirilmediğini iddia etti.

Başkan Küçük: Emekliler harçlık değil, hakkını istiyor

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük, en düşük emekli maaşına yapılan zam ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak; “3 milyon 200 bin emeklimizin kök aylıklarını etkilemeyecek olan bu artış, asla kabul edilemez” dedi.

Başkan Küçük: İnsanca bir yaşam istiyoruz

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük, emeklilerin yaşadıkları sorunlarla ilgili bir basın açıklaması yaparak kamuoyuyla paylaştı.

Gazze Direniş Plaftormu çalışmalarına devam ediyor

Gazze Direniş Platformunun, Şehit Gazi Eğitim Sendikası ile organize ettiği, 22. çalışma olan "Vatan İçin Yaşayıp Şehit Oldunuz, Toprağa Değil, Kalplere Gömüldünüz, Şehit Gazi Eğitim Sendikası Gazze'nin Yanında" yardım kampanyası gerçekleştirildi.

Milletvekili Erol: Haklar hukuki çerçevede aranmalıdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sendikal hak ve faaliyetlerin kurumların işleyiş ve düzenini engellememesi gerektiğini söyledi.

Elazığ’da Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi

 Öz Sağlık İş Sendikası Elazığ Şubesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde hizmet içi eğitim düzenledi. 

Emekliler düşük zammı protesto etti

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şubesi, emeklilere yapılan düşük zamları protesto etti.

Başkan Şerifoğulları, Hizmet İş Sendikası ile bir araya geldi

Elazığ’daki yoğun programlarına devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları bu kez beraberindeki heyet ile birlikte Hizmet İş Sendikası Elazığ Şubesi’ni ziyaret etti.

Başkan Küçük: 2024 emeklileri açlığa mahkûm etme yılı

Bağımsız Emekliler Sendikası Başkanı İhsan Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan emekli maaş zam oranları ve  2024 yılının emekliler yılı ilan edilmesiyle  emeklilerin umutlarını tükettiğini ifade etti.   

Başkan Kaya bir kez daha mesai arkadaşlarının yüzünü güldürdü

Göreve geldiği günden bugüne Akçakiraz belde sakinlerinin gönlünde taht kuran Başkan Sabahattin Kaya, bir kez daha belediye çalışanlarının yüzünü güldürdü.

Küçük: Emeklilere zam için seçim mi bekleniyor

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ İl Başkanı İhsan Küçük, 5 bin TL ek ödemeden faydalanmayan emeklilere yönelik haksızlığın giderildiğini, ancak buna rağmen emekli maaşlarının aç sınırının altında kaldığını, 6 milyon emeklinin 7 bin 500 lira düzeyinde aylık aldığını söyledi.

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi, Atatürk Filmini izledi 

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi, Cumhuriyetin 100. Yılı vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını konu alan "ATATÜRK" filmini sendika üyeleri ve aileleriyle birlikte sinemada izledi. 

BAĞIMSIZ EMEKLİLER SENDİKASI KURULDU

Emeklilerin sorunlarını ve taleplerini daha güçlü bir şekilde dile getirerek çözümler üretmek amacıyla Bağımsız Emekliler Sendikası adıyla yeni bir sendika kuruldu.

Bankur: Memurun Tek Umudu, Türkiye Kamu-Sen’dir 

Türk Büro-Sen Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur, “7. dönem toplu sözleşme de göstermiştir ki, yetkili sendikanın memurun hakkını arayacak ne bilgisi ne becerisi ne de amacı vardır. Memurun tek umudu, Türkiye Kamu-Sen’dir.” Dedi. 

Bahçeci, Başkan Alan’la bir araya geldi

ETSO’yu ziyaret eden Hizmet-İş Sendikası ve Hak İş Konfederasyonu Elazığ Şube Başkanı Mustafa Bahçeci, Başkan İdris Alan’ın şehir için büyük şans olduğunu söyledi.

Elazığ Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Elazığ Belediyesi ile HİZMET-İŞ Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Bahçeci: 30 Ağustos bir direniş ve dirilişin adıdır

Hak-İş Elazığ İl Başkanı ve Hizmet- İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Mustafa Bahçeci, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ülkemizin özgürlük temellerinin atıldığı ve yurdumuzun düşmanlardan kurtulduğu 30 Ağustos şanlı zaferinin 101. Yılını kutlamanın mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden Hak-İş Elazığ Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Mustafa Bahçeci, mesajında şu görüşlere yer verdi.

BAŞKAN YILMAZ BİR KEZ DAHA İŞÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

“Toplu İş Sözleşmesi’nde Çalışanlar Bayram Etti” Yurtbaşı Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi tamamlandı. Gerçekleşen sözleşme ile Yurtbaşı Belediyesi çalışanları adeta bayram etti. Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, çalışanları sevindirecek bir sözleşmeye imza atarak bir kez daha en yüksek rakamı mesai arkadaşlarına tevdi etti.

Eğitim Sendikalarından ihaleye tepki 

Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin maaş, ek ders, fazla mesai, ikramiye ve diğer özlük haklarının banka ile ödenmesi hususunda yapılan promosyonlu maaş ödeme protokolü katılımcı bankaların eğitim çalışanlarının haklarını karşılamayan düşük teklif ile sonuçlanmasından dolayı Elazığ’daki eğitim sendikaları sonuçlanan düşük teklife tepki göstererek ortak basın açıklaması düzenledi. 

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden beklenen haber geldi 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin belediği haber geldi. Maaş promosyon ihalesi Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, tüm eğitim sendikaları ve paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi. 

Çerkez: Sendikal faaliyetlerimizi kararlılıkla yürütüyoruz 

Türkiye Kamu-Sen Elazığ İl Temsilcisi Atilla Çerkez, Türkiye Kamu-Sen’in 31. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. 

Başkan Gök: Elazığ’ın 5 ilçesi de dahil edilsin 

Genç Sağlık Sendikası Elazığ İl Başkanı Timur Gök, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından alınan deprem bölgesindeki kamu personellerine tazminat hakkının Elazığ’ın 5 ilçesinde de uygulanmasını istediklerini söyledi. 

MHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Işıkver: Eğitimciler isterse şehirde ülkede değişir

Seçim çalışmalarını bütün hızıyla sürdüren ve bu kapsamda Sivil Toplum Örgütleri, Meslek Örgütleri, mahalle ve köy toplantıları, iş dünyasının çatı örgütleri, sendikalar ve vatandaşlarla buluşan MHP Elazığ 1. Sıra milletvekili adayı Semih Işıkver Türk Eğitim-Sen Üyeleriyle bir araya geldi.  Sendika Üyeleriyle istişare eden Işıkver “Eğitimciler isterse bir şehri, bir ülkeyi değiştirecek güce sahiptir. Çünkü Sizler toplum içerisinde hep kanaat önderi ve tüm halkın saygı duyduğu bir kutsal mesleğin icracılarısınız. Elazığ için 14 Mayıs sonrası yeni bir dönemin başlaması için sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır ” dedi. 

Başkan Şerifoğulları: Kadrolu işçilerimize zam yaptık 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Hizmet-İş Başkanı Mustafa Bahçeci toplu iş sözleşmesi imzalandı. Başkan Şerifoğulları açıklamasında kadrolu işçilerine yüzde 59 ve yüzde 67 oranında zam yaptıklarını duyurdu. 

Başkan Bahçeci: Zorunlu emeklilik son buldu 

HAK-İŞ Konfederasyonu İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası Elazığ Şube Başkanı Mustafa Bahçeci 696 sayılı KHK ile kadroya geçirilen işçilerin zorunlu emekli edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Hizmet İş'ten üyelerine deprem yardımı

Hizmet-İş sendikası Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olan üyelerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Yunus Evliyaoğlu TV SEN genel başkanlığına seçildi 

Televizyon Yayıncıları İşveren Sendikası (TVSEN) Olağan Genel Kurulunda Kanal 23 ortaklarından, Kanal 23 Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Evliyaoğlu, Genel Başkanlığa seçildi. 

Bahçeci’ye yeni görev

Geçtiğimiz aylarda yapılan olağan genel kurul sonucu Hizmet-İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı seçilen Mustafa Bahçeci, bu göreviyle birlikte Hak-İş Konfederasyonu Elazığ İl Başkanlığı görevine atandı.