Sevk Haberleri

Sevk Haberleri

Toraman: Artan trafik kazalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Elâzığ’da son zamanlarda artan trafik kazaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, tatilcilerin araç bakımlarını yaptırmadan yola çıkmaması gerektiğini söyledi. Toplu taşıma esnaflarına da seslenen Başkan Toraman, yaz sıcaklarında araçlarda klimaların çalıştırılmasının elzem olduğunu ifade etti.

Kan donduran cinayette gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

Geçtiğimiz günlerde kaybolan ve 8 gün sonra toprağa gömülü halde bulunan bir çocuk annesi Dilara Günana cinayetine ilişkin gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Açıkkapı: Kısa çalışma ödeneği gün sayısı 450’ye düşecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı,  bütçe komisyonunda görüşmeleri tamamlanarak genel kurula sevk edilen işsizlik sigortası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Teklifi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıkkapı, kısa çalışma ödeneği asgari prim ödeme gün sayısının 450’ye düşürüleceğini söyledi. 

SGK ve Bağ-Kur emeklisine ne verilecek?

Hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam ve en düşük emekli maaşının yükseltilmesiyle ilgili çalışmayı tamamladı. En düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan'ın onayının ardından ise Meclis'e sevk edilerek yasalaşacak.

Taksimetre ücretlerine zam 

Elazığ’da taksimetre ücretlerine zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte taksimetrelerde kısa mesafe ücreti 60 TL oldu. 

Bayar: Diyanet işleri başkanlığımız tartışmalardan uzak tutulmalı 

Türk Diyanet Vakıf Sen Elazığ Şubesi Başkanı Nusret Bayar, din görevlilerin şevkini artıracak ortamların oluşturulması gerektiğini söyledi. 

Gazi Caddesi’nde bıçaklı kavga çıktı

Elazığ’da asayiş olaylarında artış yaşanıyor. İnsan ve araç trafiğinin yoğun olduğu Gazi Caddesi’nde gündüz saatlerinde iki grup arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavgada 2 kişi yaralanarak şehirdeki hastanelere sevk edildi.

Elazığ’da Taksimetre Ücretlerine Zam

Elazığ’da taksimetre ücretlerine zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte açılış 20 lira kilometre bazlı 16 lira, indibindi 40 lira, 1 saat bekleme ücreti 36 lira oldu.

Milletvekili Aday Adayı Çoban Palu İlçesini ziyaret etti 

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı ve MHP Elazığ Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Bilal Çoban seçim çalışmaları kapsamında Palu’da vatandaşlarla buluştu. Prof. Dr. Çoban, “Aziz şehrin en kadim kültürünün temsilcisi Palu’da gördüğümüz yakın ilgi, çalışma şevkimizi artırmış ve moralimizi yükseltmiştir” dedi. 

Milletvekili Demirbağ, Baskil Demirlibahçe köyünü ziyaret etti 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Baskil’e bağlı Demirlibahçe Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. “Milletvekilimiz Demirbağ, kalbimizde…” diyen Demirlibahçe Köy Muhtarı Şevki Ceylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milletvekili Demirbağ’a teşekkür etti. Milletvekili Zülfü Demirbağ ise; “Baskil için üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” ifadesinde bulundu. 

Prof. Kavak: Malatya - Ovacık önemli diyerek uyardı 

Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak, Maraş depremi sonrasında Malatya-Ovacık civarında kırılmamış faylar olduğuna dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kavak, "Ölü Deniz fay zonunun bir kısmı kırılmış oldu ve bir anlamda kuzeye doğru, henüz daha kırılmayan kısımların olduğunu gördük" ifadelerini kullandı. 

Şanlıurfa’da ağır hasarlı bina çöktü 

Şanlıurfa'da 6 katlı olduğu belirtilen bir bina yıkıldı, bölgeye ekipler sevk edildi.

Başkan Gürkan: ‘Gakgoş’ kardeşlerimiz, Elazığ Belediye Başkanımız gece gündüz demeden yanımızda oldular 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremden ağır bir şekilde etkilenen Doğanşehir ilçesinde depremzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Gürkan, “Elazığ yolu açıktı. Sağ olsun ‘Gakgoş’ kardeşlerimiz, Elazığ Belediye Başkanımız gece gündüz demeden bütün fırınlarını ve iş yerlerini açarak, bizlere ekmek, su ve yemek sevkiyatını sağlamıştır” dedi. 

STK Platformu, AFAD çadırlarını toplamaya başladı

STK Platformu 2020 Elazığ depreminde dağıtılan AFAD çadırlarının şu anki deprem bölgelerine acilen sevkiyatı için çalışma başlattı.

Bu konudan Vali Bey haberdar mı?

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem Elazığ’da da insanları büyük bir paniğe sevk etti. 24 Ocak 2020 yılında yaşanan depremde olduğu gibi trafik kilitlenmiş insanlar kendisini sokağa atmıştı. Depremin vurduğu illerde bir yandan arama – kurtarma çalışmaları devam ederken, art arda süren artçı sarsıntılar ise insanları büyük endişeye sevk ediyor.

Başkan Kavaklı: Maden ocağında çalışanlar bölgeye sevk edilebilir

Yaşanan deprem dolayısıyla Malatya`da bulunan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı birçok binanın yıkıldığını ve binaların altına çok insan olduğunu belirterek, iş makine ve tecrübeli insan gücünün eksik olduğunu söyledi.

Bakan Soylu: 18 Bin Jandarma sevk edildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Toraman uyarılarda bulundu 

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, tüm şoförleri, buzlanma ve kar yağışına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Sözleşmeliye kadroda gözler Melis’te 

Kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçişine ilişkin düzenlemenin kısa süre içinde Meclis'e sevk edilmesi ve yeni yılda yasalaşması bekleniyor. 

PFDK'dan ES Elazığspor'a para cezası

Nevşehir Belediyespor'la oynanan TFF 3. Lig 1. Grup 10. hafta maçında çıkan saha olayları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilen ES Elazığspor'a toplamda 9 bin 900 lira para cezası verildi.

ES Elazığspor'a ceza kapıda

ES Elazığspor, Nevşehir Belediyespor ile oynanan TFF 3. Lig 1. Grup 10. hafta maçındaki olaylardan dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Elazığ'da piyasaya sahte para sürmeye hazırlanan 4 şüpheli tutuklandı

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, bir aracın ön konsol kısmına zulalanmış sahte 93 bin 800 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Elazığ'da asayiş ve şok uygulamaları: 151 şahıs yakalandı

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen asayiş ve şok uygulamalarında 151 kişinin yakalandığı, bunlardan 21'inin sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandığı belirtildi.

23 Elazığ FK'ya ceza kapıda

Silahtaroğlu Vanspor FK-23 Elazığ FK maçındaki hakareti nedeniyle 23 Elazığ FK idarecisi Kamil Çetintaş PFDK'ya sevk edildi.

Elazığ'da uyuşturucu madde ile yakalanan şüpheli tutuklandı

Elazığ'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, üzerinde uyuşturucu madde ile yakalanarak gözaltına alınan ve ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

Elazığ'da uyuşturucuyla mücadele sürüyor: 5 tutuklama

Elazığ'da uyuşturucuyla mücadele çalışmaları çerçevesinde polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 5 şüpheli tutuklandı.

Elazığ'da asayiş ve şok uygulamaları: 156 kişi yakalandı

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen asayiş ve şok uygulamalarında 156 kişinin yakalandığı, bunlardan 25'inin sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandığı belirtildi.

Elazığ'da 38 adet suç kaydı bulunan 2 şüpheli tutuklandı

Elazığ'da toplamda 38 adet suç kaydı bulunan 2 şüpheli, yaptıkları hırsızlık sonrası yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Elazığ'da polis uyuşturucu tacirlerine geçit vermiyor: 2 tutuklama

Elazığ'da polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu araçta farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan ve ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

Muş'ta inşaattan düşen ve ağır yaralanan işçi, sevk edildiği Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.