Sgk Haberleri

Sgk Haberleri

SGK emekli promosyonu hakkında duyuru yaptı! 

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemelerinin yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendiğini hatırlatarak anlaşmalı bankaların listesi yayınlandı.

SGK'dan 'asgari ücret' genelgesi! 

Asgari ücret desteği 700 liraya yükseltilmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eksik prim bildiren işveren için bir genelge yayımladı. Buna göre brüt asgari ücretin onda birini geçen tutarda eksik prim bildiren işverenin desteği iptal edilecek.

Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Emekli ikramiyesi zammı ne kadar olacak? Cevabı milyonlarca emekliyi ilgilendiren soruya ilişkin AK Parti kulislerinde dolaşan son bilgileri SGK uzmanı İsa Karakaş yazdı.

470 bin memur bekliyor! 3600 ek gösterge torba yasaya girecek mi?

Meclis yeni dönem mesaisine başladı. 470 bin memurun da gözü 3600 ek gösterge için Meclis görüşmelerine çevrildi. 3600 ek gösterge için görüşmeler başladı mı, torba yasada olacak mı? SGK Uzmanı İsa Karakaş son gelişmeleri aktardı.

SGK ve Bağ-Kur emeklisine ne verilecek?

Hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam ve en düşük emekli maaşının yükseltilmesiyle ilgili çalışmayı tamamladı. En düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan'ın onayının ardından ise Meclis'e sevk edilerek yasalaşacak.

Son ödeme süresi uzatıldı

Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos saat 23.59'a kadar uzatıldı.

SGK Elazığ İl Müdürlüğü EYT’de dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı

EYT ile ilgili 375 sayılı kanun 3 Mart 2023 tarihinde 32121 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. SGK Elazığ İl Müdürlüğü, EYT hakkında merak edilen konularla ilgili açıklama yaptı.

Milletvekili Bulut, SGK’nın Elazığ’da yapacağı destek ve düzenlemeleri açıkladı 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Mücbir Sebep Uygulaması kapsamına alınmasıyla birlikte SGK'nın  yapacağı destek, erteleme ve düzenleme çalışmalarını açıkladı. 

SGK'dan EYT başvurusu uyarısı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasa düzenlemesi dün Meclis'ten geçti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) EYT'liler için uyarıda bulundu. SGK, başvurular için Resmi Gazete'yi işaret etti. İşte detaylar.

Flaş karar duyuruldu! 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde işveren ve emeklilerin hak ve alacakları üzerindeki haciz işlemlerini kaldırdı.

SGK Elazığ İl Müdürlüğü Mücbir Sebep Hali Süreci ile ilgili açıklama yaptı 

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Mücbir Sebep Hali kapsamına alınan Elazığ’da uygulanacak süreçle ilgili açıklama yaptı. 

SGK mücbir sebep hali kapsamında Elazığ’da uygulanacak süreci açıkladı 

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Mücbir Sebep Hali kapsamına alınan Elazığ’daki prim borçlarının ödenme süreleri ile ilgili açıklama yaptı. 

EYT’liler ne kadar emekli maaşı alacak?

EYT düzenlemesini içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken, söz konusu düzenlemenin önümüzdeki günlerde yasalaşması bekleniyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından EYT ilk maaş ödeme tarihleri, hak sahipleri tarafından mercek altına alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ilk maaşların ödeneceği tarihe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte 2023 EYT ile ilk maaşların ödeneceği tarih... 

SGK'dan emeklilik belgeleri için önemli duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kamu görevlilerinin emeklilik belgelerini Hizmet Takip Programı (HİTAP) üzerinden göndermesi gerektiğini bildirdi.

Kamu alacaklarına yeni yapılandırma

Bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. 30 Nisan 2021 itibarıyla kesinleşmiş, vergi, harç ve SGK prim borçları ile cezalar yeniden yapılandırılacak.

Arslan’dan çağrı: Vergi Ödemeleri 2021 Yılına Yayılsın

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, özel sektörün Ekim ayından itibaren ödeme süresi gelecek olan ertelenmiş SGK primi, KDV, Stopaj ve Kurumlar ile Gelir Vergisi için 2021’de makul bir ödeme takvimi oluşturulması ve Kısa Çalışma Ödeneğinin yıl sonuna kadar uzatılmasının iş dünyasına çok önemli destek sağlayacağını belirterek bu taleplerinin TOBB öncülüğünde ilgili Bakanlıklara ulaştırıldığını ifade etti. 

Yıkılan Binanın Elazığ'ın İlk Belediye Binası Olduğu Ortaya Çıktı

Elazığ'da uzun yıllar SGK binası olarak kullanılan ve bugünlerde yıkımı gerçekleştirilen binanın, Elazığ Belediyesi'nin ilk hizmet binası olduğu ortaya çıktı.

SGK Eski Binası Yıkılıyor

Elazığ'da uzun yıllar SGK binası olarak hizmet veren, 2019 yılında imzalanan protokolle meydan ve otopark yapılması için Elazığ Belediyesine devredilen SGK eski binasının yıkımına başlandı.  

SGK İl Müdür Tuncer, Koronavirüs Genelgelerini Açıkladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Elazığ İl Müdürü Ayhan Tuncer, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında SGK tarafından alınan tedbirler ve genelgeleri açıkladı.

SGK İş ve İşlemleri İnternet Üzerinden Yapılacak

Elazığ Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Tuncer, Yeni Tip Koronavirüs’e (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında vatandaşların evlerinden çıkmadan Sosyal Güvenlik ile ilgili 100’ün üzerindeki iş ve işlemlerini kuruma hiç uğramadan online olarak internet üzerinden yapabileceklerini açıkladı.

Başkan Şerifoğulları: Depreme Hazırlıklı Bir Şehir Haline Geleceğiz

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi’ne devredilen eski SGK binasının yer aldığı alanda incelemelerde bulundu. 

SGK'nın eski binası belediyeye devredildi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, meydan projesi kapsamında talepte bulundukları SGK'nın eski il müdürlüğü binasının belediyeye devredildiğini söyledi.

SGK'ya 400 personel alınacak

Sosyal Güvenlik Kurumu, taşra teşkilatlarında istihdam etmek üzere 400 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alacak.