Sıcak Haberleri

Sıcak Haberleri

Barajlarda kot seviyesinde düşüş gözlemlendi

Sıcaklıkların artması ve yapılan tarımsal sulama ile birlikte keban Baraj Gölü ve Karakaya Baraj Gölü’nde kot seviyesinde düşüş gözlemlendi.

Toraman: Artan trafik kazalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Elâzığ’da son zamanlarda artan trafik kazaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, tatilcilerin araç bakımlarını yaptırmadan yola çıkmaması gerektiğini söyledi. Toplu taşıma esnaflarına da seslenen Başkan Toraman, yaz sıcaklarında araçlarda klimaların çalıştırılmasının elzem olduğunu ifade etti.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Vatandaşları aşırı sıcak havalar ve güneş çarpmasına karşı uyardı

Elazığ İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ramazan GÜRGÖZE, yaz aylarına girdiğimiz bu dönemde yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de sıcaklıkların giderek artması üzerine  vatandaşları güneş çarpmasına karşı uyardı.

Bakan’dan uyarı geldi! Bu yaz kavrulacağız

Vatandaşlar baharı beklerken yaz erken geliyor. Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Bu hafta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Afrika sıcaklarının etkisiyle çarşamba günü birçok ilde 30 ve üstü derecelerde sıcaklıklar görülecek. Hafta boyunca devam edecek sıcaklık nedeniyle Bakan Özhaseki de vatandaşlara uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Soğuk havada sıcak karşılama

31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarına yoğun bir tempo ile devam eden MHP Elazığ Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Murat Aygen ve yine seçim çalışmalarını sahada yürüten CHP Elazığ Belediye Başkan adayı Av. Coşkun Çağlar Duran bugün sahada karşılaştılar.

Elazığ Belediyesi; Yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşların yanında

Sosyal Belediyecilik ilkesiyle hizmetlerini sürdüren Elazığ Belediyesi; yaşlı, kimsesiz ve engellilere yönelik ev tadilatı, ev temizliği, sıcak yemek ve çeşitli ihtiyaçlar kapsamında verdiği hizmetlerle gönüllere dokunmaya devam ediyor.

Pertek Belediyesi’nden Feribotta sıcak çorba ikramı

Pertek Belediyesi, Ekim ayı itibariyle 06:00 ile 08:00 saatleri arasında belediye feribotunda sıcak çorba ikramında bulunacak

Elazığ Belediyesi’nden su kesintisi duyurusu

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin üzerinde devam etmesi sebebiyle Akçakiraz Bölgesi'nde bulunan P-2 Pompa İstasyonu'nu besleyen ana elektrik trafosunda yaşanan patlamadan kaynaklı olarak şehir genelinde su kesintisinin yaşanacağı belirtildi.

Meteoroloji Elazığlıları uyardı 

Yaz aylarına girerken mevsim normalleri ve üzerinde sıcaklık beklerken; Elazığ yeniden yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, sağanak yağışla birlikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Malatyalı Depremzedelerden Elazığ İHH’ya Teşekkür

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Malatya’da depremin ilk anından buyana sürdürülen aşevi ve sıcak yemek yardım hizmeti tamamlandı. Yardımların gıda kolisi ve ihtiyaç malzemelerinin temini şeklinde devam edeceği açıklanırken Malatyalı depremzedeler İHH’ya teşekkür ettiler.

AK Parti Kadın Kollarından deprem bölgelerine mutfak seti kampanyası 

AK Parti Elazığ İl Kadın Kolları, depremzedeler için başlatılan “Sıcak Sofralar Tekrar Kurulsun Mutfak Seti" kampanyası ile deprem bölgelerindeki ailelere yardımları ulaştırıyor. 

İHH’dan depremzedelere sıcak yemek ve sosyal yardımlar 

İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi deprem bölgesi Malatya’da depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Elazığ'dan deprem bölgesine yardım eli

Kahmaranmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi Malatya'daki depremzedelere sıcak yiyecek yardımında bulundu.

İl Özel İdaresi makine parkını güçlendirdi 

İl Özel idaresi, Bitümlü Sıcak Asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere, ikinci bir Finişer (Asfalt Serme Makinesi) alarak makine parkını güçlendirmeye devam ediyor. 

Sokaktaki rengarenk buz kalıplarını görenler şaşkınlığını gizleyemedi

Elazığ'da yaklaşık 80 yıldır soğuk hava deposunda buz üreten ve sıcaklar sayesinde para kazanan Bardakçı ailesinin, sezon sonu üretip sokakta sergilediği renkli buzlar çevredekilerin ilgi odağı oldu.

Meteorolojiden uyarı: 'Sıcaklılar 5 ila 7 derece azalacak'

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de sıcaklıkların 5 ile 7 derece azalarak mevsim normallerine, yer yer ise normallerinin altına ineceğini bildirdi.

Meteorolojiden sıcaklık uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de vatandaşları sıcaklara karşı uyardı.

Meteoroloji Bölge Müdürü Kaya uyardı: 'Sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ile 8 derece üzerinde seyredecek'

Sıcaklıklardaki artışa dikkat çeken Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya, 'Sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ile 8 derece üzerinde seyredecek. Günün en yüksek sıcaklığı 38 ile 40 derece, gece en düşük sıcaklığın ise 20 ile 21 derece arasında olması beklenmektedir' dedi.

Sıcaktan bunalanlar Hazar Gölü'ne akın etti

Elazığ'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle hafta sonunu da fırsat bilen vatandaşlar, Hazar Gölü'ndeki plajlara akın etti.

Güneş altında mesai zorlu ama hasat 'tatlı'

Elazığ'da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, arıcıların maske içerisinde zorlu mesaisi sürüyor. Tatlı bir hasat için güneşin alında alın teri döken arıcılar, bir yıllık emekleri için yoğun mesai harcıyor.

Prof. Dr. Kobat: 'Kalp problemi olan kişilerin sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir'

Kalp hastalıklarının sıcak havalardan ciddi manada etkilenen hastalık gurubu olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Kobat, 'Kalp problemi olan kişilerin bu sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir. Çok ihtiyaç olmadığı durumlarda saat 10.00 ile 17.00 arasında mümkün oldukça dışarı çıkmamaları istenmektedir' dedi.

Meteorolojinin sıcaklık uyarısı sürüyor

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de vatandaşları sıcaklara karşı uyardı.

Sıcaktan bunaldılar, baraj ortasına masa sandalye atıp oturdular

Elazığ'da sıcak havadan bunalan bir gurup vatandaş, Keban Barajı ortasına masa sandalye atıp oturdu. Pertek Kalesi manzarası eşliğinde keyif yapan ve serinleyen gurubu görenler şaşırdı.

İklim değişikliği florayı etkiledi, arıcılar bu yıl da umduğunu bulamadı

Elazığ'da güzel geçen kış ile bahar aylarında umutlanan ve hasatta rekor bekleyen arıcılar, bu yıl da umduğunu bulamadı. İklim değişikliği nedeniyle zamansız esen rüzgarlar, ani yağışlar, aşırı sıcaklar, dolu gibi hadiseler bitki örtüsünü ve buna bağlı olarak bal üretimini olumsuz etkiledi.

Meteorolojinin sıcaklık uyarısı sürüyor

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de vatandaşları sıcaklara karşı uyardı.

Köy yollarında çalışmalar sürüyor

Elazığ'da devam eden çalışmalar çerçevesinde İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarını sıcak asfalt ile buluşturuyor.

Sıcaktan bunalanlar Hazar Gölü'ne akın etti, plajlar Ege ve Akdeniz'i aratmadı

Elazığ'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla vatandaşlar, 'doğunun gizli denizi' olarak bilinen Hazar Gölü'ndeki plajlara akın etti.

Elazığ'da jandarma ekipleri, vatandaşları suda boğulmalara karşı bilgilendirdi

Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, sıcak havaların artmasıyla birlikte vatandaşları boğulmalara karşı bilgilendirdi.

Meteorolojiden sıcaklık uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de vatandaşları sıcaklara karşı uyardı.

Fırıncıların sıcakta ekmek mücadelesi: Dışarısı 40, içerisi 100 derece

Hava sıcaklığının gün içerisinde 40 dereceyi bulduğu Elazığ'da fırıncılar, ekmek mücadelesini sürdürüyor. Ocak başının yaklaşık 100 dereceyi bulduğunu dile getiren fırıncılar, yaz aylarında mutlaka kilo verdiklerini ifade etti.