Sıcaklık Haberleri

Sıcaklık Haberleri

Barajlarda kot seviyesinde düşüş gözlemlendi

Sıcaklıkların artması ve yapılan tarımsal sulama ile birlikte keban Baraj Gölü ve Karakaya Baraj Gölü’nde kot seviyesinde düşüş gözlemlendi.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Vatandaşları aşırı sıcak havalar ve güneş çarpmasına karşı uyardı

Elazığ İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ramazan GÜRGÖZE, yaz aylarına girdiğimiz bu dönemde yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de sıcaklıkların giderek artması üzerine  vatandaşları güneş çarpmasına karşı uyardı.

Bakan’dan uyarı geldi! Bu yaz kavrulacağız

Vatandaşlar baharı beklerken yaz erken geliyor. Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Bu hafta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Afrika sıcaklarının etkisiyle çarşamba günü birçok ilde 30 ve üstü derecelerde sıcaklıklar görülecek. Hafta boyunca devam edecek sıcaklık nedeniyle Bakan Özhaseki de vatandaşlara uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Elazığ Belediyesi’nden su kesintisi duyurusu

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin üzerinde devam etmesi sebebiyle Akçakiraz Bölgesi'nde bulunan P-2 Pompa İstasyonu'nu besleyen ana elektrik trafosunda yaşanan patlamadan kaynaklı olarak şehir genelinde su kesintisinin yaşanacağı belirtildi.

Meteoroloji Elazığlıları uyardı 

Yaz aylarına girerken mevsim normalleri ve üzerinde sıcaklık beklerken; Elazığ yeniden yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, sağanak yağışla birlikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Meteorolojiden uyarı: 'Sıcaklılar 5 ila 7 derece azalacak'

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de sıcaklıkların 5 ile 7 derece azalarak mevsim normallerine, yer yer ise normallerinin altına ineceğini bildirdi.

Meteorolojiden sıcaklık uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de vatandaşları sıcaklara karşı uyardı.

Meteoroloji Bölge Müdürü Kaya uyardı: 'Sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ile 8 derece üzerinde seyredecek'

Sıcaklıklardaki artışa dikkat çeken Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya, 'Sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ile 8 derece üzerinde seyredecek. Günün en yüksek sıcaklığı 38 ile 40 derece, gece en düşük sıcaklığın ise 20 ile 21 derece arasında olması beklenmektedir' dedi.

Sıcaktan bunalanlar Hazar Gölü'ne akın etti

Elazığ'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle hafta sonunu da fırsat bilen vatandaşlar, Hazar Gölü'ndeki plajlara akın etti.

Güneş altında mesai zorlu ama hasat 'tatlı'

Elazığ'da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, arıcıların maske içerisinde zorlu mesaisi sürüyor. Tatlı bir hasat için güneşin alında alın teri döken arıcılar, bir yıllık emekleri için yoğun mesai harcıyor.

Meteorolojinin sıcaklık uyarısı sürüyor

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de vatandaşları sıcaklara karşı uyardı.

Meteorolojinin sıcaklık uyarısı sürüyor

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de vatandaşları sıcaklara karşı uyardı.

Sıcaktan bunalanlar Hazar Gölü'ne akın etti, plajlar Ege ve Akdeniz'i aratmadı

Elazığ'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla vatandaşlar, 'doğunun gizli denizi' olarak bilinen Hazar Gölü'ndeki plajlara akın etti.

Meteorolojiden sıcaklık uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de vatandaşları sıcaklara karşı uyardı.

Sıcaklar arttı, vatandaşlar doğunun gizli denizi Hazar'a akın etti

Elazığ'da sıcaklıkların artmasını fırsat bilen vatandaşlar, doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölü'ne akın etti.

Elazığ'da çiçek açan kaysı ağaçlarını don vurdu

Elazığ'da, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeni ile çiçek açan kayısı ağaçlarını don vurdu.

Ağın'da buz tutan tektonik Sülüklü göl, dron ile görüntülendi

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bulunan ve hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesinin ardından buz tutan Sülüklü göl, dron ile görüntülendi.

Seyir halindeki minibüsün üzerine buz kütlesi düştü

Elazığ'da hava sıcaklıklarının artması ile çatıdan kopan buz kütlesi, seyir halindeki minibüsün üzerine düştü. Ön camı patlayan minibüste şoför ve bazı yolcular kısa süreli panik yaşadı.

Elazığ'da süs havuzları dondu, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı

Elazığ'da hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesi ile birlikte süs havuzları dondu. Donan bölgelerde kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Sıcaklıkların düştüğü Elazığ'ı sis teslim aldı

Elazığ'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis, tarihi Harput Mahallesi ve kent genelini etkisi altına aldı. Sisten dolayı Harput Mahallesi görünmez hale geldi.

Yağış gidiyor, soğuk hava geliyor

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da yağışlı havanın bugünden itibaren etkisini yitireceğini, ancak sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ile 10 derece altında olacağını bildirdi.

TRT Haber spikeri canlı yayında baygınlık geçirdi

TRT Haber'in 30 Ağustos Zafer Bayramı özel yayınları sahada devam ederken, spiker Nilgün Balkaç yüksek sıcaklık nedeniyle canlı yayında baygınlık geçirdi.

Sıcak havalarda kalp sağlığını koruyucu öneriler

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamza Duygu, Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kalp hastalıkları riskinin de arttığını, buna bağlı olarak kalp krizi vakalarında yaz aylarında artış görüldüğünü söyledi. Duygu, bu durumun, sıvı kaybıyla birlikte kanın pıhtılaşma oranındaki artışa bağlı olduğunun düşünüldüğünü belirterek,bu nedenle sağlıklı kişilerin dahi yaz aylarında sıvı alımına özen göstermesi gerektiğini ifade etti.

Meteorolojiden kritik uyarı; Hastalar, çocuklar ve yaşlılar dışarı çıkmasın

Ramazan bayramına 1 hafta kala Bodrum'da hava sıcaklığı 30 dereceye kadar yükseleceği Meteroloji Genel Müdürlüğü'nden tarafından açıklandı. Bodrum başta olmak üzere tüm Ege sahillerinde sıcaklıkların 5 ila10 derece arasından artacağı öğrenildi.

Elazığ’da haşerelere karşı ilaçlama çalışması

Elazığ Belediyesi hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, sinek, sivrisinek, ağaç ve bitki zararlılarına karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Meteorolojiden son dakika uyarısı!

Meteorolojiden yapılan uyarıda hava sıcaklıklarının; ülkenin büyük bir bölümünde hissedilir derecede (4-8 derece) azalacağı tahmin ediliyor.