Şifa Haberleri

Şifa Haberleri

Bu aile 3 kuşaktır Elazığ'a şifa dağıtıyor

Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşısında aktar dükkanı bulunan Aktaş ailesi, 3 kuşaktır kente şifa dağıtıyor. Bin 200 adet ürünün bulunduğu ve her yerden farklı bir kokunun yayıldığı aktar dükkanı vatandaşların ilgisini çekiyor.

Ukrayna'dan gelen Ahıska Türkü şifayı Elazığ'da buldu

Ukrayna'daki savaş bölgesinden tahliye edilerek Elazığ'a getirilen Ahıska Türkü, şifayı Fethi Sekin Şehir Hastanesinde buldu.

Yaz mevsiminde bin derde deva 'meyan şerbetine' ilgi arttı

Elazığ'da yaz aylarında serinlemek isteyen vatandaşlar, şifa kaynağı meyan kökü şerbetine yoğun ilgi gösteriyor.

Elazığ'da şifa deposu olarak bilinen ışkın otu kökü tezgahtaki yerini aldı

Tunceli ve Bitlis'in yüksek kesimlerinde kazma yardımıyla toprak altından çıkarılan ve şifa deposu olarak bilinen ışkın otu kökü Elazığ'da tezgahtaki yerini aldı.

Irak'ta bulamadığı şifayı Elazığ'da buldu

Kuzey Irak'ta yaşayan Hardam İbrahim Sofi, anevrizmasında bulunan baloncuklaşmadan dolayı ülkesindeki farklı hastanelere gitti fakat bir sonuç alamadı. Tavsiye üzerine Medical Park Elazığ Hastanesine gelen Sofi, burada dünyada nadir, Elazığ'da ise ilk defa gerçekleştirilen anjiyografik yöntemi ile ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Elazığ'da 'Çiriş' ve 'Kenger' otu, tezgahlardaki yerini aldı

Elazığ'da baharın gelmesiyle birlikte dağların yüksek kesimlerinde yetişen ve şifa kaynağı olarak bilinen 'Çiriş' ile 'Kenger' otu, tezgahlardaki yerini aldı.

Uzm. Dr. Kanar: 'Trigeminal Nevralji başarı ile tedavi edilebiliyor'

Trigeminal Nevralji'nin (Yüz Hastalığı) yüz yıkama, dokunma, yemek yeme, diş fırçalama gibi günlük aktivitelerle tetiklenebilen ve 100 binde 5-25 kişide tespit edilebilen bir ağrı türü olduğunu dile getiren Algoloji Uzmanı Dr. Meltem Kanar, 'İşlem steril şartlarda ameliyathane koşullarında uygulanmakta ve yaklaşık 30 dakika ila 1 saat arasında sürmektedir. Hastalarımız ertesi gün şifa ile taburcu edilmektedir' dedi.

Havalar soğudu, salebe talep arttı

Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan ve geleneksel damak tadına hitap eden salep, hoş kokusu ve hastalıklara şifa olma özelliğiyle soğuk kış günlerinde Elazığ'da vatandaşın vazgeçilmez içeceği olmaya devam ediyor.

İki kız kardeş Elazığ'da şifa buldu

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği, yaptığı başarılı operasyonlar ile hastalara hizmet vermeye devam ediyor.

Uzman estetisyen Dalmış'tan kırışıklıklar için evde doğal maske önerileri

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, doğaya ait olan her bileşenin insanlar için şifa olduğunu belirterek vatandaşların yüzlerindeki kırışıkları önlemek için evde doğal maskeler yapabileceklerini söyledi.

Henüz 13 aylıkken Türkiye'nin 3 bölgesini gezdi, hayata Elazığ'da tutundu

Doğuştan kalp, hidrosefali, iki tarafı ağır şekilde kasık fıtığı hastalıkları olan ve buna bağlı ağır şekilde solunum yetmezliği ile ciddi derecede kanda iltihabi bir rahatsızlıkları için gittiği Türkiye'nin 3 farklı bölgesindeki hastanelerde şifa bulamayan 13 aylık Yusuf Can Yılmaz, ambulans helikopterle sevk edildiği Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek şehir hastanesi, 9 ayda 1 milyondan fazla hastaya şifa dağıttı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi tarafından profesör ve doçent kadrolarına atanan akademik ünvanlılar için 'Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni' düzenlendi. Törende konuşan hastanenin başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, 9 ayda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri dahil olmak üzere 1 milyon 149 bin 139 hasta kabulü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tam bir şifa deposu, 'doğunun muzu' ışkın tezgahlarda yerini aldı

Bir çok sağlıkçı tarafından beyin, tiroit, kalp, karaciğer dostu ve tam bir şifa deposu olarak anılan Doğunun Muzu diye adlandırılan 'ışkın' Elazığ'da tezgahlarda yerini aldı.

Şifayı Elazığ'da Buldu

Bağırsak ana arter damarlarında yüzde yüz tıkanıklık olan ancak bir türlü tedavi edilemeyen 60 yaşındaki bir hasta, memleketi Muğla başta olmak üzere bir çok ile gittiği hastanelerde sonuç alamadı, şifayı bin 220 kilometre yol kat ederek geldiği Elazığ'da yapılan operasyonla buldu.

6 hastane dolaştı, bin 300 kilometre uzakta şifayı buldu

Boyun ve kalp damarları tıkalı olduğu için memleketi İzmir'de 6 farklı hastaneye giden ve sonuç alamayan 66 yaşındaki hasta, bin 300 kilometre yol kat edip geldiği Elazığ'da 2 günde sağlığına kavuştu.

Kadın Çiftçiler, Koruk Suyu Üretimine Başladı

Elazığ merkez Sün Köyünde çiftçilik yapan 28 kadın, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen 'Koruktan Gelen Şifa' Projesinden aldıkları eğitim ve destekle Koruk Suyu üretimine başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine şifa oluyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlar tarafından kullanılmayan ihtiyaç fazlası ilaçları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Malatya Onkoloji Hastanesi kanser hastalarına şifa olacak

Geçtiğimiz günlerde medikal onkoloji servisi ile hizmet vermeye başlayan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesindeki Onkoloji Hastanesi, gelişmiş tedavi yöntemleri ve 5 yıldızlı oteli aratmayan konforuyla kanser hastaları için şifa olacak.

Tüm yurtta camilerden dua sesleri yükseldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın çağrısıyla tüm yurtta 90 bin camiden koronavirüs salgının son bulması, hasta vatandaşların şifaya kavuşması ve bu salgına karşı özveriyle görev yapan sağlık çalışanları için dua sesleri yükseldi.

Hem ucuz, hem lezzetli 'Tombul Patlıcan Kıynağı'

Elazığ'ın Baskil ilçesinde organik olarak yetiştirilen Elips şeklindeki patlıcanlar arasına sarımsak ve pul biberi konularak pişirildikten sonra şifa niyetine tüketiliyor. Özellikle grip gibi rahatsızlıklara iyi geldiği dillendirilen pişirme yöntemine yörede Patlıcan Kıynağı deniliyor.

Köylerde şifa kaynağı 'Pekmez' mesaisi

Türkiye genelinde üzüm bağlarının yoğun olarak bulunduğu şehirler arasında gelen Elazığ'da, hemen hemen her bağ sahibi kendilerine ve yakınlarına yetecek kadar şifa kaynağı olarak bilinen pekmez üretimi gerçekleştiriyor. Üzümler, suyu sıkıldıktan sonra kazanlarda kaynatılarak pekmez haline getiriliyor.

3 yıldır ağrı çekiyordu, şifayı Elazığ'da buldu

Bağırsak ve Karaciğer damarlarında tıkanıklık olan ancak bir türlü tedavi edilemeyen hasta, Kütahya'dan geldiği Elazığ'da Anjiyografik kapalı yöntemle gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuşarak 3 yıldır devam eden ağrılarından kurtuldu.