Sinir Haberleri

Sinir Haberleri

Kirada yüzde 25 zam sınırı sona eriyor

Kiralarda fahiş artışları engellemek için hayata geçirilen % sınırı 1 Temmuz’da sona eriyor.

Fatih Erbakan'dan asgari ücret zammına tepki! 

17 bin 2 lira olarak açıklanan yeni asgari ücrete Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan tepki geldi. Seçim öncesi yapılan protokoldeki sözlerin yerine getirilmediğini belirten Fatih Erbakan, "Açıklanan asgari ücret 3 ay sonra açlık sınırının altında kalacak. En üz 23 bin lira olmalıydı" dedi.

Küçük: Emeklilere zam için seçim mi bekleniyor

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ İl Başkanı İhsan Küçük, 5 bin TL ek ödemeden faydalanmayan emeklilere yönelik haksızlığın giderildiğini, ancak buna rağmen emekli maaşlarının aç sınırının altında kaldığını, 6 milyon emeklinin 7 bin 500 lira düzeyinde aylık aldığını söyledi.

Gürkan: Yeni sanayi sitesi süreci başlamıştır

MÜSİAD Elazığ Başkanı Tekin Gürkan, Yeni Sanayi Sitesi’nin Çamyatağı köyü sınırları içerisinde yapılmasının kararlaştırılmasıyla birlikte sürecin başladığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Elazığ Yeni Sanayi Sitesi’nin yeri netleşti

AK Parti Elazığ Milletvekilleri tarafından yapılan duyuruya göre Yeni Sanayi Sitesi’nin Merkez Camyatağı köyü sınırları içerisinde yapılması Tarım ve Orman Bakanlığı MERA komisyonunca uygun görüldü.

Doğa Sporları Spor Kulübü’nden 3200 metre zirve tırmanışı

Elazığ Doğa Sporları Spor Kulübü, Ovacık İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kırk Merdiven Şelaleleri’ne uzun mesafeli bir Doğa Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Bağımsız Aday Yasemin Açık’a destek şehir sınırlarını aştı 

Elazığ’ın Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık’a destek bu kez kilometrelerce öteden geldi. Adana’da yaşayan Elazığlı Hemşehrilerimiz caddelere Yasemin Açık’ın afişlerini astı ve Adana’dan Elazığ’daki yakınlarını arayarak Bağımsız Aday Açık’a destek olmalarını istediklerini söylediler. 

Uluova’nın sınırları güncellendi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de, Elazığ Uluova’nın yeni sınırları açıklandı. 

Araç sahiplerine bir iyi bir kötü haber 

Bu gece yarısından itibaren motorine 65 kuruş indirim, LPG oto gaza ise 1 lira 7 kuruş zam geliyor. Fiyat değişikliğinin ardından motorinin litresi bazı şehirlerde 21 lira seviyelerine gerilerken, oto gazın litresi ise 12 lira sınırına çıkıyor. 

Cep telefonu alacaklar dikkat! 

Cep telefonu alımlarında kredi ve taksit sınırı yeniden belirlendi. 12 bin liranın üzerindeki cep telefonları en fazla 3 taksitle alınabilecek.

Cep telefonlarına yeni taksit düzenlemesi geldi! 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) cep telefonu alımlarında kullanılan tüketici kredilerinin vade sınırlarında değişikliğe gitti. Vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin lira olan tutar 12 bin liraya çıkarıldı.

Rusya sınırından tahliye edilen ve 4 çocuğuna kavuşan Ahıska Türkü anne: 'Erdoğan babamdan Allah razı olsun'

Ukrayna'nın Herson şehrinden Türkiye'ye gelmek için 31 Ekim'den beri Rusya sınırında bekleyen 88 Ahıska Türkü Elazığ'a getirildi. Elazığ'da konaklayan diğer Ahıska Türkleri, akrabalarını davul, zurna eşliğinde karşıladı. Gözyaşlarının sel olduğu karşılamada 4 çocuğuna kavuşan bir anne, 'Erdoğan babamdan Allah razı olsun' dedi.

Otobüs 5 metre ileride indirdi diye kavga çıkarttı

Elazığ'da bir yolcu, belediye otobüsünün 5 metre ileride durması nedeniyle şoföre küfür etti. Sinirlerine hakim olamayan şoför ile yolcunun kavgası cep telefonu kamerasına yansıdı.

Vatan için gözünü feda eden gazi Saydam 'Vatana diğer gözümü, bacağımı, kolumu ve tüm varlığımı da veririm'

1996 yılında sınır ötesi operasyon sırasında teröristlerle çıkan çatışmada bir gözünü kaybeden Gazi Taner Saydam, Varsın vatana feda olsun, hatta bu canımızda feda olsun. Bugün gel derlerse bugünde giderim dedi.

Kalp şeklindeki Gerendal gölü büyük ilgi görüyor

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Büyükçaltı köyü ile Bingöl merkeze bağlı Şaban köyü sınırında bulunan Gerendal gölü, kalp şeklindeki görüntüsü ve doğal güzelliği ile büyük ilgi görüyor.

FÜ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü arasında arsa takası

Fırat Üniversitesi ile Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü arasında Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü binasının bulunduğu 13 bin 700 metrekare alan ile Malatya yolu üzerinde Kesikköprü mevkiinde bulunan Harput Yerleşkesi sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 750 bin metrekare alanın takası gerçekleşti.

Elazığ'daki asayiş uygulamalarında 3 düzensiz göçmen yakalandı

Elazığ'da polis ekipleri tarafından kent genelinde düzenlenen asayiş uygulamalarında durdurulan bir minibüsten yabancı uyruklu 10 şahıs çıktı. Evrakları tam olan 7 şahıs İl Göç İdaresi tarafından bırakılırken, kayıtları bulunmayan 3 düzensiz göçmen için sınır dışı işlemlerinin başlatılacağı bildirildi.

Türk profesörün çalışmaları dünyanın ilgi odağı oldu, birçok ülkeye ihraç edildi

Fırat Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, güneş simülatörü, spin kaplama cihazı ve yapay sinir üretiminde kullanılan elektrospin cihazı gibi birçok çalışmaya imza attı. Prof. Dr. Yakuphanoğlu'nun bu çalışmaları başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç edilirken, çalışmaları da uluslararası indeksli dergi ve makalelerde yayımlandı.

Uzm. Dr. Cihangiroğlu: 'Salmonelloz, tifo veya benzeri klinik tablolara da neden olabilmektedir'

Salmonelloz mikrobunun hastalık yapıcı özeliğinin yaz aylarında daha fazla artış gösterdiğini belirten Uzm. Dr. Mustafa Cihangiroğlu, Salmonelloz ülkemizde çok sık gastroenterite (sindirim sisteminin enfeksiyon veya iltihaplanması) neden olan bir mikroorganizmadır. Gıdalar ve hayvansal ürünler ile insana bulaştıktan sonra bağırsakta çoğalıp bulantı, kusma ve ishale sebep olabilmekte ve birkaç gün içinde kendini sınırlayıp iyileşebilmekte. Ama direnci düşük kişilerde veya mikropların çok yoğun alındığı zamanlarda tifo veya benzeri klinik tablolara da neden olabilmektedir dedi.

Haydi Elazığ taşına toprağına sahip çık

Maden ilçesi sınırlarında tespit edilen Maden sahasının Elazığ Girişim Grubu tarafından işletilmesi ile ilgili çok önemli bir etkinlik düzenleniyor.

Kırmızı karta sinirlenip, takımı sahadan çektiler

Elazığ'da oynanan Bölgesel Amatör Lig 1. Bölge 3. Grup maçı, konuk takımın 40. dakikada sahadan çekilme kararı nedeniyle tamamlanamadı.

Elazığ OSB'ye 1 Milyon metrekare alan ilave edildi

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde 6. Bölgeye dahil edilmek üzere mülkiyeti Akçakiraz mücavir saha sınırları içerisinde bulunan 1 milyon metrekarelik ilave alan ekleme amaçlı Akçakiraz Belediyesi ile OSB arasında protokol imzalandı.

Elazığspor'da 3 futbolcu sarı kart sınırında

Elazığspor'da, F. Erbaaspor karşılaşması öncesi 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Elazığspor'da 3 futbolcu ceza sınırında

TFF 3. Lig 1. Grup'un 9. haftasında evinde Kahta 02 Spor'la kritik bir maça çıkacak olan Elazığspor'da bu karşılaşma öncesi 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Marketlerdeki fahiş fiyata kızdı, tarlasını vatandaşlara açtı

Elazığ'da bir çiftçi marketlerdeki fahiş fiyatlara sinirlenmesinin ardından tarlasına ektiği sebze ve meyvelerin fiyatını 3 liradan sabitledi. Alana gelen vatandaşlar, tarlaya girip ürünleri dalından koparıp ucuza almanın keyfini çıkardı.

Açlık sınırı 2 Bin 909 Lira oldu

Memur-Sen tarafından her ay yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.909,9 TL, yoksulluk sınırı ise 8.263,1 TL olarak belirlendi.

Elazığ Kanatlı Barajı'nda su seviyesi bin 286 kotuna yükseldi

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında su tutulmaya başlanan Elazığ Kanatlı Barajı'nda seviyenin su alma sınırı olan bin 279'u geçerek bin 286 kotuna yükseldiği bildirildi.

Elazığ'dan 'Kardeşlerin Isınır, Dünya Isınır'' projesine destek

Elazığ'da ''Kardeşlerin Isınır, Dünya Isınır'' projesi kapsamında toplanan kışlık kıyafetler, İdlib'e gönderildi.

Gençler, topladıkları kıyafetleri İdlib'e gönderdi

Elazığ'da Gençlik Merkezi'nde gönüllü olarak görev yapan Fırat Üniversitesi öğrencileri Kardeşlik Üşümesin diyerek bakanlığın 'Kardeşlerin ısınır, dünya ısınır' projesine destek verip topladıkları koli koli yardımları İdlib'e ulaşması için gönderdi.

Dev Proje Hizmete Açıldı

Fırat Nehri üzerinde inşa edilen, Malatya ve Elazığ'ın yasınıra doğu, batı, kuzey, güney aksında 16 ili birbirine bağlayan Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yoluyla katılımıyla hizmete açıldı.