Sıra Haberleri

Sıra Haberleri

Keleş, Koruk Köyü’nü ziyaret etti

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Koruk Köyü’nü ziyaret etti. Keleş, ziyareti sırasında vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Fiş vermeyen de, almayan da yandı!

Yeni düzenlemeye göre, alışveriş sırasında fiş almayan tüketicilere 5 bin lira, fiş kesmeyen işletmelere ise usulsüzlük cezası uygulanacak. Ancak tüketici, durumu 5 iş günü içinde bildirirse ceza uygulanmayacak.

Ders kitapları sıralardaki yerini aldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında ücretsiz verilmek üzere hazırlanan yaklaşık 178 milyon ders kitabının okullardaki dağıtımına başlandı.

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

Türkiye'nin vergi rekortmenleri açıklandı! İlk sırada kim yer aldı

Türkiye'nin 2023 gelir vergisi rekortmeni, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar olurken, ikinci sırada Haluk Bayraktar, üçüncü sırada Mustafa Rahmi Koç yer aldı.

Yaz Kur’an Kursları kapanış programı düzenlendi

Elazığ Belediyesi, yerel yönetim hizmetlerini etkin ve kaliteli bir şekilde vatandaşlara ulaştırırken, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında çocuklara yönelik düzenlediği Yaz Kur’an Kursları ile 60 çocuğu Kur’an-ı Kerim ile buluşturdu. Milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerin de gerçekleştirildiği Yaz Kur'an Kursları, "Kapanış Programı" ile taçlandırıldı.

Elazığ Belediyesi’nden kapsamlı temizlik çalışmaları

Elazığ Belediyesi, daha temiz ve sağlıklı bir kent için rutin temizlik hizmetlerinin yanı sıra düzenli periyotlarla mahallelerde gerçekleştirdiği kapsamlı temizlik çalışmalarını da sürdürüyor. Ekipler tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda mahalleler cadde cadde, sokak sokak titizlikle temizleniyor.

YENİ MAHALLE VE ZAFRAN MAHALLESİ’NDE YILLARDIR DEVAM EDEN SORUNU, BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURDU

“Her mahalleye eşit ve adil hizmet.” anlayışıyla sürdürdüğü eser ve gönül belediyeciliğinin yanı sıra insanı merkeze alan çözüm odaklı çalışmalarına ara vermeden devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yıllardır devam eden Yeni Mahalle ve Zafran Mahallesi’nin imar ve şuyulandırma sorununu çözüme kavuşturdu.

Yasemin Açık Vakfı’nın web sitesi açıldı

Eğitim, sağlık, çevre, ekonomi, sürdürülebilir kalkınma, sosyal ve kültürel alanlarda faaliyet gösteren Yasemin Açık Vakfı’nın WEB sitesi yayına başladı. WWW.YASEMİNACİKVAKFİ.NET Adresli WEB Sitesinde Vakfın Kurumsal bilgilerinin yanı sıra misyonu, vizyonu, faaliyet alanları hakkında da detaylı bilgi sunuluyor.

Kamuda tasarrufun ayrıntıları belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, bugün açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakan Şahin tarafından bugün  kamuoyuna sunulacak olan yeni tasarruf ve verimlilik paketinde, kamu yöneticilerinin uyması gereken kurallar sıralandı. Uymayanlara ceza uygulanacak.

Kabine bugün toplanıyor! Öğretmen adaylarının gözü bu toplantıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Beştepe'deki kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda ekonomideki son durumun yanı sıra öğretmen atamalarının ele alınması bekleniyor.

Açık ‘Kadın Kurucular 100’ Listesinde 9. sıraya yükseldi

Seza Çimento ve Beton Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fast Company Türkiye Dergisi tarafından bu yıl beşincisi açıklanan ‘Kadın Kurucular 100’ listesinde 9’uncu sırada yer aldı. Seza Çimento ve Beton Grubu olarak yeşil ve dijital dönüşüm odağındaki yatırımlarına hız kazandırdıklarını belirten Prof. Dr. Açık, toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde kadın istihdamını artırmayı hedeflediklerini de söyledi.

Prof. Dr. Yasemin Açık bir kez daha TÜRKÇİMENTO yönetimine seçildi

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, çimento sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği’nin (TÜRKÇİMENTO) 66’ncı Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 2016 yılından bu yana TÜRKÇİMENTO’nun yönetiminde yer alan Açık, üretimdeki maliyet artışları ve küresel gelişmelerin etkisiyle ihracatta düşüş yaşanmasına rağmen sektör olarak dünya genelinde ilk sıralarda yer aldıklarını, 2024 yılını da geçen yılın yurt içi ve ihracat rakamlarına benzer bir tablo ile kapatmayı öngördüklerini söyledi. 

Depoları doldurun! Benzine zam geliyor

Geçtiğimiz günlerde motorine gelen büyük zam sonrası şimdi de sıra benzinde... Araç sahipleri elinizi çabuk tutun ve gece yarısına kadar depoları doldurun. Benzine 1.79 lira zam bekleniyor...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu 9 şehre taşınabilir

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, deprem korkusu yaşayanlara seslendi. Ercan, 9 güvenli ili sıraladı.

Silahlı şiddet haritasında Elazığ kaçıncı sırada yer aldı!

2023 yılı verileri baz alınarak, Türkiye’nin silahlı şiddet haritası çıkarıldı. ‘Türkiye Silahlı Şiddet Haritası’ raporuna göre, Elazığ’da 16 ölü, 61 yaralamanın olduğu 44 olay meydana geldi.

Siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu 

31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için kura çekimi yapıldı. Oy pusulasında AK Parti 1, CHP 18, DEM Parti 9, MHP 31, İYİ Parti 2, Saadet Partisi 34'üncü sırada yer alacak.

TOGG'un yeni modeli T10F ismi nasıl ortaya çıktı?

TOGG'un Las Vegas'ta tanıttığı T10F modeli, tasarımı ve Türkiye'de en uzun menzile sahip elektrikli otomobillerden biri olmasıyla öne çıkmasının yanı sıra bir güç kaynağı olarak kullanılması, yapay zeka sistemleri ve sürüş destek asistanları gibi özellikleriyle de dikkati çekiyor. Yeni otomobilin model isminin nasıl oluştuğu belli olurken, CEO Gürkan Karakaş, modelin piyasaya çıkacağı tarihi de açıkladı.

YSK'dan seçim verisi kararı! 

Yüksek Seçim Kurulu, mahalli idareler seçimi sırasında, siyasi partilerin gelen sonuçları anlık takip edilebileceklerini duyurdu. Yüksek Seçim Kurulu'nun konuya ilişkin detayların yer aldığı genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Motorine kallavi zam geliyor! 

Kızıl Deniz'deki kriz nedeniyle brent petrol fiyatlarındaki artış benzin ve motorin fiyatlarına zam olarak yansımaya başladı. Bu gece yarısı benzine 1 lira 46 kuruş zam geldi. Sıra motorinde Motorinin litre fiyatı 1 lira 50 kirş zam geliyor. 120 Aralık 2023 benzin, motorin ve LPG fiyatları...

Zam fırtınası geliyor! Benzin, mazot, MTV, kola, doğalgaz

Yeni yılda vergilere yüzde 70'in üzerinde zam geliyor. Zamlı vergi ilk sırada petrol ve doğalgaz ÖTV’si var.. Yani benzin ve motorinin fiyatı daha da artacak. Doğalgaz faturaları kabaracak. İşte kalem kalem ödeyeceğimiz vergiler, yani yeni zamlar...

ELBİRFED Yeni Hizmet Binasının Açılışı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Elazığ Dernekler Birliği Federasyonu’nun Ankara'daki yeni hizmet binasının açılışı gerçekleşti. Açılışa çok sayıda Elazığ'lı vatandaşların yanı sıra Elazığ'ın önde gelen isimleri de katıldı.

Elazığ’da ses yarışması il finali gerçekleştirildi

Elazığ’da üniversite okuyan öğrencilere yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Sahne Sırası Sende’ Ses Yarışması İl Finali yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

YRP Elazığ İl Gençlik Kolları, saha faaliyetleri sıralamasında birinci oldu 

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Gençlik Kolları, Saha faaliyetleri kapsamında Ağustos ayının en iyi performans gösteren gençlik kolları olarak birinci sırada yer aldı. 

Başkan Şerifoğulları sosyal belediyecilikle fark oluşturuyor

Elazığ Belediyesi, şehrin çehresini değiştiren fiziki çalışmaların yanı sıra sosyal belediyecilik çalışmalarıyla da adından söz ettiriyor.

Başkan Akın siyasi partileri ziyaret etti

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, siyasi partileri ziyaret etti. Ziyaretinde Elazığ’daki siyasi rekabetin yanı sıra birlik ve dayanışmanın da önemini vurgulayan Abdullah Akın, AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti'yle görüşmeler gerçekleştirerek “Kardeşlik” mesajı verdi.

Elazığ Valiliği depremle alakalı açıklama yaptı! 

Malatya’da saat 08,35 sıralarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremlerin ardından Elazığ Valiliği açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Olumsuz herhangi bir ihbar bulunmamaktadır” denildi. 

Bingöl’de deprem 

Bingöl’de saat 11.19 sıralarında bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü AFAD 4.2 olarak açıkladı. 

Gözler kabine toplantısında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan'daki temaslarının ardından bugün Kabine toplantısına başkanlık etmesi bekleniyor. Toplantıda enflasyonla mücadele, memur ve emekli maaş artışları ile ilgili toplu görüşme sürecinin yanı sıra dış gelişmeler de ele alınacak. 

Asilhan Arslan Bloomberg HT'de iş dünyası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Geçtiğimiz dönem Elazığ ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yanı sıra ICC Milletlerarası Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de başarılı bir şekilde sürdüren Asilhan Arslan Bloomberg HT de yayınlanan, Reyhan Baysan'ın sunduğu Seans Ortası programına stüdyo konuğu oldu.